Breaking News
28 Ιανουαρίου 2024

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0: Ένα ακόμα μεγάλο λάθος και η Ένωση στην κορυφή


Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ, σε μια αναμέτρηση που στιγματίστηκε από το μεγάλο λάθος των Παπαπέτρου και Φωτιά (VAR) στο πρώτο γκολ της Ενωσης.

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον ΟΦΗ στην «OPAP Arena» στην αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έκι Πόνσε, ο οποίος πέτυχε 2 γκολ.

Η Ένωση με αυτό το τρίποντο ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένει το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού το βράδυ.

Έντονα παράπονα του ΟΦΗ για την διαιτησία του Παπαπέτρου, ο οποίος… έκλεισε τα μάτια σε επιθετικό φάουλ του Πήλιου στον Φελίπε πριν από το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.

Μία φάση στην οποία υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ υπέρ του ΟΦΗ, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης και ο VARίστας, Φωτιάς, άφησαν την ΑΕΚ να βάλει γκολ.

Κυρίαρχη από το ξεκίνημα η ΑΕΚ και 1-0 με τον ΟΦΗ να «φωνάζει»
Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη από το ξεκίνημα να επιβάλλει τον ρυθμό προκειμένου να φτάσει γρήγορα σε ένα γκολ που θα ανοίξει το δρόμο για την νίκη. Η Ένωση πίεσε ψηλά στο γήπεδο τους Κρητικούς και προσπάθησε με στημένες φάσεις να απειλήσει την εστία του Σωτηρίου. Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 21ο λεπτό. Ο Άμραμπατ σέντραρε από τα δεξιά, ο Πόνσε έκανε τη κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι «ξεκλείδωσαν» την άμυνα του ΟΦΗ εφτά λεπτά αργότερα. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Τζούμπερ «κουβάλησε» για αρκετά μέτρα την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» στον Πόνσε, με τον Αργεντινό επιθετικό να πλασάρει ιδανικά για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, έχουν παράπονα από τον διαιτητή Παπαπέτρου, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης έχει γίνει επιθετικό φάουλ του Πήλιου στον Λουίς Φελίπε.

Ανώτερη η ΑΕΚ ως το τέλος του ημίχρονο
Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση ψηλά και δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 41’ η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχασε διπλή ευκαιρία με τον Γκατσίνοβιτς. Αρχικά, ο Σέρβος αρχικά απείλησε από δύσκολη γωνία με τον Σωτηρίου να διώχνει σε κόρνερ. Στην συνέχεια, ο ίδιος παίκτης έκανε το φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Η πρώτη τελική στον στόχο για τον ΟΦΗ ήρθε στο 45’, με τον Μπάκιτς να επιχειρεί να κρεμάσει τον Στάνκοβιτς, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε με ευκολία.

Βελτιωμένος στην επανάληψη ο ΟΦΗ, 2-0 η ΑΕΚ πάλι με τον Πόνσε
Ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε βελτιωμένος και προσπάθησε να πιέσει την ΑΕΚ. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Κάλενς να δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ στο 51’ με τον Σωτηρίου να μπλοκάρει σταθερά. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Θοράρινσον έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Λουίς Φελίπε έκανε την προβολή , με τον Στάνκοβιτς να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 61ο λεπτό, ο Γκατσίνοβιτς απείλησαν ξανά, με τον Σέρβο μέσο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και των Σωτηρίου να διώχνε σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ «κλείδωσε» το τρίποντο με τον Πόνσε να σκοράρει το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση. Ο Στάνκοβιτς έκανε την προωθημένη μπαλιά, ο Σωτηρίου έκανε άστοχη έξοδο και ο Αργεντινός επιθετικός με δύσκολο τελείωμα έκανε το 2-0.

Χαμηλός ρυθμός στην συνέχεια και 3-0 από τον Φαν Φέερτ
Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, όμως o OΦΗ βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει. Στο 86′ ο Ντίκο σούταρε από πλάγια θέση, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γκαγέγος επιχείρησε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Τομ Φαν Φέερτ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Ολλανδός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος του Λαμπρόπουλου και έσπρωξε την μπάλα ανενόχλητος στα δίχτυα του Σωτηρίου, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Συνθέσεις:
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (74′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74′ Ελίασον), Άμραμπατ (74′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Αραούχο), Πόνσε (85′ Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράρινσον, Γκλάζερ, Γκαγιέγος, Αμπάντα (46′ Ριέρα), Μπάκου (65′ Ντίκο), Μπάκιτς, Φελίπε (74′ Θεοδοσουλάκης).
in.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Οι γυναίκες ΟΦΗ είχαν την πρώτη εκτός έδρας ήττα στην Λάρισα

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics