Breaking News
18 Μαρτίου 2024

Εθνική Σπάθης Γυναικών: Έκλεισε ο Ολυμπιακός κύκλος με μία ακόμα αξιόλογη εμφάνιση



Με άλλη μία αξιόλογη εμφάνιση έκλεισε ο Ολυμπιακός κύκλος για την Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών.

Εθνική Σπάθης Γυναικών: Έκλεισε ο Ολυμπιακός κύκλος με μία ακόμα αξιόλογη εμφάνιση
Μετά τους ατομικούς αγώνες και το χάλκινο μετάλλιο από τη Δώρα Γκουντούρα, τα ελληνικά σπαθιά πήραν και πάλι θέση στην πίστα του παγκοσμίου κυπέλλου του Σιντ Νίκλαας στο Βέλγιο για τους ομαδικούς αγώνες, την Κυριακή 17/3.

Η Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών με τις Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Μαρίνα Παΐζη και Αθηναΐς Μαυρικάκη αγωνίστηκε απευθείας στο ταμπλό των 16. Στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Ιταλία για την είσοδο στην οκτάδα ηττήθηκαν 45-32 και προχώρησαν στους αγώνες κατάταξης.

Διαβάστε Επίσης
Μεντιλίμπαρ: «Ανεξήγητο αυτό που συνέβη» - Ποια η αντίδρασή του σε ερώτηση για το συμβόλαιό του!
Στον πρώτο αγώνα κατάταξης στο ταμπλό των θέσεων 9-16 επικράτησαν στον τελευταίο και καθοριστικό πόντο με 45-44 κόντρα στη Γερμανία σε μία συναρπαστική αναμέτρηση. Στη συνέχεια οι Ελληνίδες ηττήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν με 45-34 και από την Πολωνία με 45-37 με αποτέλεσμα να κατακτήσουν τη 12η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο, όπως και το «Ακρόπολις» που προηγήθηκε.

ADVERTISING

Μαζί με τις αθλήτριες ήταν στο Βέλγιο ο ομοσπονδίακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας, και ο προπονητής της Δέσποινας Γεωργιάδου, Χρήστος Σαΐνης. Στους αγώνες κλήθηκε να διαιτητεύσει και ο Έλληνας διαιτητής Ολυμπιακών Αγώνων Ανδρέας Δουβής, ο οποίος είχε την τιμή να αναλάβει τον τελικό του ομαδικού γυναικών ανάμεσα στη Γαλλία και την Ουγγαρία.

Η Εθνική ομάδα σπάθης γυναικών με τον αγώνα του Βελγίου έκλεισε τον κύκλο Ολυμπιακής πρόκρισης με την 14η θέση στην Ολυμπιακή κατάταξη και 164β, πρέπει να σημειωθεί όμως ότι ήταν απούσα σε έναν παγκόσμιο κύπελλο, αυτό στη Λίμα του Περού. Η Ολυμπιακή πρόκριση για το Παρίσι μπορεί να μην ήρθε αυτή τη φορά, αλλά η Εθνική ομάδα έθεσε τις βάσεις για μία πιο οργανωμένη προσπάθεια στο μέλλον, έχει δείξει ότι είναι ανταγωνιστική και ότι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα ίσια. Οι οκτώ ομάδες που θα βρίσκονται στο Παρίσι είναι οι Γαλλία, Ουγγαρία, Κορέα, Ουκρανία μέσω Ολυμπιακής κατάταξης και οι ΗΠΑ, Ιταλία, Ιαπωνία και Αλγερία μέσω των ηπειρωτικών εισιτηρίων.

Τελική Ολυμπιακή κατάταξη ομαδικών:

1. Γαλλία - 437β | Ολυμπιακή πρόκριση (TOP4)
2. Ουγγαρία - 356β | Ολυμπιακή πρόκριση (TOP4)
3. Κορέα - 321β | Ολυμπιακή πρόκριση (TOP4)
4. Ουκρανία | Ολυμπιακή πρόκριση (TOP4)
5. ΗΠΑ - 288β | Ολυμπιακή πρόκριση (Αμερική)
6. Ιταλία - 276β | Ολυμπιακή πρόκριση (Ευρώπη)
7. Ιαπωνία - 238β | Ολυμπιακή πρόκριση (Ασία)
8. Βουλγαρία - 237β
9. Ισπανία - 225β
10. Αζερμπαϊτζάν - 218β
11. Κίνα - 195β
12. Πολωνία - 179β
13. Γερμανία - 168β
14. Ελλάδα - 164β
15. Αλγερία - 152β | Ολυμπιακή πρόκριση (Αφρική / Ωκεανία)
16.Μεξικό - 140β

Πηγή: fencing.org.gr


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 17 Μαρτίου γιορτάζουν

 

 

 

 

 

Αναλυτικά η δήλωση Βολικάκη: δηλώνει άγνοια και διαψεύδει τη χρήση απαγορευμένων ουσιών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics