Breaking News
27 Απριλίου 2024

Η Ντζιάλντοβο από την Πολωνία είναι η πρωταθλήτρια του Europe Cup επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών 2023-2024, η επίσης πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη κατέκτησε τη 2η θέση.

Στην έδρα της πρώτης έγινε απόψε 27/04 ο καθοριστικός δεύτερος «εμφύλιος» τελικός. Η Ντζιάλντοβο επικράτησε ξανά με 3-0, όπως είχε κάνει και προχτές ως φιλοξενούμενη, μόνο που χρειάστηκε και αυτή τη φορά να υπερισχύσει στις λεπτομέρειες.

Σε σκηνικό εντελώς ασυνήθιστο σε τέτοιες διπλές αναμετρήσεις, μετά από τις τρεις οριακές νίκες στα πέντε σετ, που είχε πετύχει στην έδρα της Μπογκόρια, κατάφερε και στη ρεβάνς να επικρατήσει στα πέντε σετ και στον «ξαφνικό θάνατο» στους δύο πρώτους αγώνες! Έκανε με αυτόν τον τρόπο το 2-0 και σε εκείνο το σημείο κρίθηκε η υπόθεση του τίτλου διότι νίκη με 3-2 δεν αρκούσε στην πρωταθλήτρια Πολωνίας. Ο Γκιώνης βεβαίως, κρατάει τη χαρά και την τιμή της παρουσίας σε έναν ακόμα τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ομάδων, απλά έτυχε να μην καταφέρει ούτε στην τρίτη προσπάθεια να προσθέσει κι αυτόν τον τίτλο στην καριέρα του. Πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι η Ελλάδα είχε εκπρόσωπο στον τελικό του Europe Cup για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το 2023 είχε στεφθεί πρωταθλητής με τη γαλλική Ενεμπόν ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Με τις ίδιες τριάδες αγωνίστηκαν τα κορυφαία πολωνικά κλαμπ. Τα ζευγάρια όμως, δεν ήταν ίδια. Στην έναρξη ο Δανός Γκροθ κατέβαλλε με 3-2 σετ τον Πολωνό Μπαντόφσκι και 6-5 στο τέλος, αμέσως μετά ο Πολωνός Ντίγιας λύγισε επίσης στα πέντε σετ και 6-5 στο φινάλε τον συμπατριώτη του Ρετζίμσκι (!) κι εκεί η Ντζιάλντοβο εξασφάλισε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι. Το 2023 ήταν φιναλίστ κόντρα στην Ενεμπόν, ο φετινός τίτλος της είναι ο δεύτερος στον θεσμό.

Ο Γκιώνης αγωνίστηκε πάλι στη θέση 3, απλά όταν μπήκε στο τραπέζι είχε μειωθεί σημαντικά το κίνητρο. Ήξερε ότι τίποτα δεν θ’ άλλαζε με ενδεχόμενη νίκη του, εν τέλει κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Ιάπωνα pen holder Κάι Κονίτσι.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ντζιάλντοβο-Μπογκόρια 3-0:

Τζόναθαν Γκροθ-Μάρεκ Μπαντόφσκι 3-2 (14-12, 8-11, 11-9, 8-11, 6-5)

Γιάκουμπ Ντίγιας-Μίλος Ρετζίμσκι 3-2 (11-7, 11-9, 7-11, 6-11, 6-5)

Κάι Κονίτσι-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-8, 12-10, 11-7)

Ο Γκιώνης στρέφει τώρα όλη του την προσοχή στο σημαντικό Saudi Smash 2024, που θα γίνει στη Jeddah στο διάστημα 1-11 Μαΐου. Γυρίζει άμεσα στην Αθήνα και το βράδυ της Κυριακής (28/04) αναχωρεί για τη Σαουδική Αραβία μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ Η ΕΣΛΟΒ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην επαγγελματική λίγκα της Σουηδίας στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι ημιτελικοί των πλέι οφ. Η Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου είναι η ομάδα Έλληνα πρωταθλητή, που πέρασε στον τελικό και θα διεκδικήσει τον τίτλο της περιόδου 2023-2024. Ολοκληρώθηκε η σεζόν για τη Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και την Σπαρβάγκεν του Κωνσταντίνου Αγγελάκη. Στους δεύτερους ημιτελικούς η Έσλοβ συμπλήρωσε με νίκη 4-0 την εκτός έδρας επικράτηση, που είχε πετύχει μέσα στη βδομάδα με 4-1. Ο Σγουρόπουλος δεν αγωνίστηκε σε αυτό το ματς, ο Κωνσταντινόπουλος έχασε από τον Άγγλο Τζάρβις. Η Σπαρβάγκεν έχασε και ως γηπεδούχος 4-0 από τη Σόντερχαμ μετά το 4-3 του πρώτου αγώνα. Ο Αγγελάκης κάμφθηκε από τον Σουηδό Μπροντ. Με 2-0 νίκες λοιπόν, Έσλοβ και Σόντερχαμ θ’ αναμετρηθούν στους τελικούς του πρωταθλήματος.


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 27/04

 

 

 

 

 

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας πανηγύρισε η ελληνική αποστολή

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics