Breaking News
30 Μαΐου 2017

 Ο Αντώνης Συκάρης και ο Μάικ Ευμορφίδης ανέβηκαν έπειτα από προσπάθεια 52 ημερών στο ψηλότερο σημείο του κόσμου, την κορυφή του Έβερεστ.

 

Δεν είναι από εκείνα τα επιτεύγματα που θα προβληθούν όσο πρέπει, δεν πρόκειται για δύο ανθρώπους που θα έχουν άλλο όφελος πέραν της ηθικής ικανοποίησης ότι έφτασαν εκεί όπου λίγοι έχουν φτάσει με κίνδυνο της ζωής τους. Το σίγουρο είναι πως έγραψαν ιστορία. Πρόκειται για δύο έμπειρους ορειβάτες με προϋπηρεσία δύο τουλάχιστον δεκαετιών. Η κατάκτηση όμως της κορυφής του Έβερεστ είναι κάτι διαφορετικό. Το κείμενο του Αντώνη Συκάρη σε ενός είδους διαδικτυακό πρόγραμμα, πριν την τελική ευθεία του εγχειρήματος της ελληνικής αποστολής είναι συγκλονιστικό: «17 Μαΐου. 47η ημέρα. Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου. Ξεκινάμε για την τελική προσπάθεια. Το σχέδιό μας είναι το ακόλουθο: Στις 18 Μαΐου και ώρα 1.00 το πρωί φεύγουμε από το Base Camp. Θα περάσουμε τον παγετώνα khumbu, τις σκάλες τα seracs, τις crevasses. Ο στόχος μας είναι σε 8-10 ώρες να φτάσουμε κατευθείαν στο Camp 2.  Μια παγωμένη, απότομη ορθοπλαγιά με 40-50 o κλίση. Πρέπει να είμαστε στο Camp 3 στα 7.350m μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Η σκηνή μας θα είναι τοποθετημένη σε αντίστοιχη κλίση και οι κινήσεις μας εκτός σκηνής θα είναι πολύ πολύ προσεκτικές» και κατέληγε: «ελπίζουμε, σκαρφαλώνοντας όλη τη νύχτα, το ξημέρωμα της 22 ης Μαΐου, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, αλλά κυρίως των δικών μας ψυχικών και σωματικών δυνάμεων αν μας το επιτρέψουν να καταφέρουμε να είμαστε στην κορυφή του κόσμου στα 8.850m!!!».

Οι δεσμοί που ένωναν τους δύο άνδρες ήταν ισχυρότεροι από κάθε άλλον. Από αυτούς εξαρτιόταν η ίδια τους η ζωή «Ξεκινάμε λοιπόν! Αυτή τη φορά ίσως και τη μοναδική στα 28 χρόνια δράσης μου στα βουνά του κόσμου, με έναν ξεχωριστό σχοινοσύντροφο, προικισμένο από τη φύση με σπουδαία και ιδιαίτερα χαρίσματα, ανθρωπιάς, ευθύνης, εξυπνάδας, ικανότητας, προσαρμοστικότητας, με πίστη και θέληση σε αυτό που ονειρεύτηκε, ίσως όσο κανένας άλλος !!! Τον Mike Ευμορφίδη» έγραψε στο ίδιο κείμενο ο Συκάρης.

Οι δύο άνδρες επέστρεψαν την Παρασκευή στην Ελλάδα κρατώντας μια ελληνική σημαία και τη φωτογραφία τους από το Έβερεστ. Τους περίμεναν συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι της ορειβασίας για να τους συγχαρούν.

 «Ονειρο ζωής»

Ευμορφίδης και Συκάρης έγιναν ο 10ος και ο 11ος Έλληνας που ανέβηκαν στην κορυφή του Έβερεστ: «Την αρχή την έκανε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Νιάρχος του 1999» έλεγε στη «Μ» ο Συκάρης προσθέτοντας: «Οι υπόλοιποι το κατάφεραν μετά το 2004. Για εμάς είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου ζωής. Απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια αλλά μέτρησε και η υποστήριξη που είχαμε όχι μόνο από τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και από αγνώστους που έμαθαν για το εγχείρημα μας»

Στο ίδιο μήκος κύματος μια ανάρτηση του μετά το επίτευγμα της περασμένης Δευτέρας: «Ξεκινήσαμε με ένα πολυετές όνειρο, με ένα μεγάλο στόχο. Να κατακτήσουμε, να ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη. Στο Everest με τα 8.850 m που ανήκει στην μεγαλοπρεπέστερη και ομορφότερη οροσειρά του κόσμου, τα Ιμαλάια. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ. Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την αγάπη σας.
Μας βοηθήσατε αληθινά πάρα πολύ. Είμαστε περήφανοι για σας, για μας, για την Ελλάδα μας, για όλους μας. Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου, κάποια στιγμή θα δικαιωθούν».

πηγή: metrosport.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics