Breaking News
25 Μαΐου 2019

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επαίνεσε την Παρασκευή τις δύο πόλεις που διεκδικούν την ανάληψη διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026, με την ιταλική υποψηφιότητα του Μιλάνου / Κορτίνα να καταγράφει ισχυρότερη τοπική υποστήριξη απ' ότι η πρόταση της Στοκχόλμης / Άρε της Σουηδίας.

 


Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΟΕ έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή της μετά από επισκέψεις και επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και στις δύο υποψήφιες πόλεις.

«Και τα δύο προγράμματα δίνουν προτεραιότητα στην κληρονομιά και τη βιωσιμότητα, αξιοποιώντας την παράδοση και την εμπειρία των χειμερινών σπορ, με εγκαταστάσεις πρώτου επιπέδου, για διοργανώσεις Παγκόσμιου Κυπέλλου, ενημερωμένους και ενθουσιώδεις οπαδούς, εθελοντές και διοργανωτές των αγώνων» δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης, Οκτάβιαν Μοράριου.

Οι δύο υποψήφιες πόλεις είναι οι τελευταίες που έμειναν μετά την ελβετική πόλη Σιόν, το Σαπόρο της Ιαπωνίας, το Γκρατς της Αυστρίας και το Κάλγκαρι του Καναδά (είχε αναλάβει την διοργάνωση του 1988), οι οποίες αποσύρθηκαν το περασμένο έτος, υπό το φόβο του κόστους των Αγώνων, αλλά και ισχυρές τοπικές αντιδράσεις για την ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.


Περίπου το 80% των εγκαταστάσεων και στις δύο πόλεις για το 2026 είναι είτε υφιστάμενες είτε προσωρινές δομές, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί χαμηλό το κόστος κατασκευής που σχετίζεται με τους Αγώνες. Η ΔΟΕ δήλωσε ότι για το λόγο αυτό είχαμε μειωμένους προϋπολογισμούς κατά 20% σε σύγκριση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 και το 2022.

«Οι δύο υποψήφιες πόλεις έχουν ευθυγραμμίσει τις ιδέες τους με το πλαίσιο και τους τοπικούς μακροπρόθεσμους στόχους τους. Όλα αυτά οδήγησαν σε τεράστια μείωση του κόστους και ένα πιο βιώσιμο μοντέλο φιλοξενίας που είναι η νέα πραγματικότητα για τους Αγώνες» δήλωσε ο Μοράριου.

Η ΔΟΕ θα αποφασίσει για την πόλη που θα αναθέσει την διοργάνωση του 2026 στη σύνοδο της 24ης Ιουνίου στη Λοζάνη.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics