Breaking News
06 Ιανουαρίου 2017

 

Η Μπιλμπάο δεν είχε νικήσει στο Κύπελλο την Μπάρτσα από το 1984 και το έκανε τώρα με το 2-1, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά

 

Είχαν μεσολαβήσει 11 μεταξύ τους αναμετρήσεις από εκείνον τον τελικό του 1984. Η Μπιλμπάο κατακτούσε το νταμπλ, αλλά έκτοτε δεν θα νικούσε ξανά την Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο. Οχι μέχρι τώρα. Στην πρώτη επεισοδιακή συνάντησή τους για τη φάση των «16» του Κόπα ντελ Ρέι επικράτησε 2-1 και έδωσε τρομερό ενδιαφέρον ενόψει της ρεβάνς του «Κάμπ Νόου».

Η Αθλέτικ μπήκε με τρελή πίεση και έπνιξε ασφυκτικά την αντίπαλό της. Στο 2' για λίγο δεν έβαλε την κεφαλιά ο Σαν Χοσέ, αλλά ο Αντούριθ στο 25' σημάδεψε σωστά με τον ίδιο τρόπο εξ επαφής. Πριν προλάβει να συνέλθει η Μπάρτσα, δέχτηκε και δεύτερο τρία λεπτά αργότερα. Η πίεση έφερε το κλέψιμο της μπάλας έξω από την περιοχή, οι γηπεδούχοι άλλαξαν γρήγορα πάσες στη μία επαφή και ο Ινιάκι Ουίλιαμς πυροβόλησε, αφήνοντας άγαλμα τον Τερ Στέγκεν.

Η επόμενη φάση ήταν άσχημη για το ιστορικό του εκπληκτικού Αρίτς Αντούριθ, που χτύπησε εκτός φάσης τον Ουμπτιτί και τον έριξε στο χορτάρι, δίχως να μπορεί να αναπνεύσει. Ηταν για αποβολή, αλλά δεν το είδε ο διαιτητής. Ούτε την ανατροπή του Νεϊμάρ από τον Ετσέιτα εντός περιοχής πήρε χαμπάρι στο 45' και φόρτωσε με κάρτες τους Καταλανούς για διαμαρτυρία.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το τέρμα που ήθελαν. Ηταν εκτέλεση φάουλ του Μέσι, με τον Ιραϊθόθ να φέρει μερίδιο ευθύνης και τη μπάλα να περνάει τη γραμμή (23ο του Αργεντινού με φάουλ από τα συνολικά 476 με τους Μπλαουγκράνα). Στο 65' ο πορτιέρο των γηπεδούχων σταμάτησε το σουτ του Νεϊμάρ και η Μπαρτσελόνα συνέχισε να παλεύει για την ισοφάριση. Βρέθηκε αρχικά να παίζει εναντίον 10 (74' αποβολή Ραούλ Γκαρθία) και στη συνέχεια εναντίον εννέα (81' αποβολή Ιτουράσπε).

Μέχρι το φινάλε οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το αριθμητικό πλεονέκτημά τους. Στην τελευταία φάση ο Μέσι σημάδεψε το δεξί δοκάρι, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και έτσι θα χρειαστεί να κάνουν την ανατροπή στην Βαρκελώνη την ερχόμενη Τετάρτη...

* Η Μπιλμπάο δεν έχει αποκλείσει σε διπλή αναμέτρηση την Μπαρτσελόνα από το 1960!
protothema.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics