Breaking News
11 Ιανουαρίου 2018

Όταν σκέφτεστε τη Βόρεια Κορέα, οι «μαζορέτες» μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας.

Η απομονωμένη χώρα της Ασίας είναι ίσως περισσότερο γνωστή για λιγότερο... πικάντικα πράγματα, όπως τα στρατόπεδα εργασίας και τα στελέχη της ηγεσίας της.


Αλλά η είδηση ​​ότι η Πιονγιάνγκ σκοπεύει να στείλει την διάσημη «ομάδα cheerleaders» της στη Νότια Κορέα για τους επερχόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεδομένα σκόρπισε χαμόγελα σε όσους την άκουσαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα θα επισκεφτεί τον Νότο. Η Βόρεια Κορέα έστειλε εκατοντάδες μαζορέτες εκεί για αθλητικές εκδηλώσεις το 2002, το 2003 και το 2005 και οι συγχρονισμένες χορεύτριες πρόσφεραν ένα μοναδικό θέματα στα πλήθη της Νότιας Κορέας που τις είχαν χαρακτηρίσει «στρατιά ομορφιάς».

Συνήθως ο αριθμός μελών της ξεπερνάει τους αθλητές που η Βόρεια Κορέα στέλνει στα παιχνίδια. Το 2003, για παράδειγμα, η χώρα έστειλε 528 άτομα - από τα οποία 303 ήταν μαζορέτες.

Το 2005 μία από αυτές τις μαζορέτες ήταν η Ri Sol-Ju, η οποία είναι τώρα σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ούν.


Ωστόσο, οι μαζορέτες δεν έχουν σταλεί νότια για σχεδόν μια δεκαετία και το 2006 υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένες από αυτές είχαν φυλακιστεί γιατί μίλησαν θετικά για τις εμπειρίες τους στο εξωτερικό κατά την επιστροφή τους.

Τι άλλαξε λοιπόν και θα πάνε ξανά στο Νότο; Με την ανακοίνωση αυτή η Πιονγκγιάνγκ φαίνεται να προσφέρει έναν κλάδο ελιάς στη Σεούλ μετά από μια περίοδο κατά την οποία οι μεταξύ τους σχέσεις είχαν ενταθεί με εκτοξεύσεις πυραύλων και βίαιη ρητορική.

Η ομάδα των cheerleaders είναι, παράλληλα με ορισμένους επιλεγμένους πολιτικούς και αθλητές, μεταξύ των σπάνιων και πολύ περιορισμένων ομάδων ανθρώπων που ακόμη παίρνουν άδεια εξόδου από τη χώρα.

Το γεγονός και μόνο πως θα βρεθούν στους αγώνες είναι άξιο λόγου, ειδικά σε μια εποχή που οι ηγέτες της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ φαίνεται να κάνουν ένα σύντομο διάλειμμα από το να εκτοξεύουν απειλές πυρηνικού πολέμου ο ένας στον άλλο.

Η ομάδα της Βόρειας Κορέας αποτελείται από νεαρές γυναίκες, συνήθως περίπου 20 ετών, που είναι φοιτήτριες πανεπιστημίου, σε μουσικό σχολείο ή τμήμα προπαγανδιστικής ομάδας.

Υπάρχουν σαφή κριτήρια για τα μέλη της ομάδας. Αυτά είναι η «εμφάνιση» και να έχουν τη σωστή «ιδεολογία».

Πραγματοποιούνται επίσης έλεγχοι στο παρελθόν τόσο των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους για να διασφαλιστεί ότι τα μέλη δεν έχουν εκφράσει ποτέ στο παρελθόν απόψεις υπέρ της Ιαπωνίας ή της Νότιας Κορέας.

Μιλώντας ανώνυμα μια πηγή στην Daily NK το 2014 είχε πει: «Τα μέλη της ομάδας εξασκούνται μέχρι να συντονιστούν άψογα για κάθε ρουτίνα χορού και κινήσεων. Αν μια κίνηση πάει στραβά, το επαναλαμβάνουν πάλι δεκάδες φορές. Μερικά από τα κορίτσια καταλήγουν τελείως εξαντλημένα».

Τα μέλη της ομάδας επιλέγονται αποκλειστικά από τον τομέα των τεχνών, κυρίως για να εξασφαλιστεί ότι έχουν την ικανότητα να αποδώσουν καλά το ρόλο τους. Ωστόσο, τα φτωχότερα κορίτσια συνήθως χάνουν την θέση τους υπέρ των κοριτσιών που ανήκουν σε ισχυρές, εύπορες οικογένειες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι απόγονοι των εύπορων οικογενειών δεν θα εκπλαγούν ούτε θα νιώσουν να έλκονται από τον πλούτο και την ανάπτυξη της Νότιας Κορέας.

Μέσα στην ομάδα βρίσκεται πάντα κι ένας αριθμός ανθρώπων από την μυστική αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα για κάθε τρία μέλη, κάποιος πρόκειται να είναι κατάσκοπος από το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας. Εκτελούν όλες όμως τις ίδιες ρουτίνες εκπαίδευσης και μπαίνουν μέσα στο πετσί του ρόλου...

Η καθημερινή ρουτίνα της ομάδας ακολουθεί πάντα ένα μοτίβο. Το τέλος της εκπαίδευσης περιλαμβάνει νυχτερινές συναντήσεις διδασκαλίας σχετικά με τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν ενώ βρίσκονται στη Νότια Κορέα.

Οι νεοσύλλεκτες εκπαιδεύονται για τα πάντα, από τη βόλτα τους στο πώς να τρώνε σωστά. Γίνονται παρατηρήσεις όπως «Ρυθμίστε ομοιόμορφα το κουτάλι και τα ξυλάκια στο τραπέζι» και «αποφύγετε να χτυπήσετε τα χείλη σας ενώ τρώτε», ώστε να εξασφαλιστεί η τελειότητα.

Τους διδάσκεται ακόμα και το πως να χαιρετούν σωστά, ώστε να μην εμφανίζονται αδέξιες. Έχουν την εντολή να προετοιμάζουν τις απαντήσεις τους σε ερωτήσεις εκ των προτέρων, αλλά και να γελούν ενώ απαντούν για να μην γίνεται αντιληπτό πως έχουν προβάρει τις απαντήσεις τους».

Οι ΒόρειοΚορεάτισες πάντως δεν θα είναι η μοναδική ομάδα μαζορετών στο Pyeongchang τον επόμενο μήνα. Οι ΗΠΑ στέλνουν επίσης ένα γκρουπ με cheerleaders. Είναι όμως δεδομένο πως όσο εντυπωσιακά κι αν είναι τα νούμερα που θα παρουσιάσουν οι Αμερικάνες, τα κορίτσια της Βόρειας Κορέας θα τραβήξουν πάνω τους το μεγαλύτερο μερίδιο της προσοχής. Χωρίς καν να κάνουν κάτι εντυπωσιακό. Θα είναι αρκετό το ότι θα εμφανιστούν.

Πηγή: Reader.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics