Breaking News
25 Αυγούστου 2018

Μια απλή νίκη απέχει ο ΠΑΟΚ από την απόλυτη ευρωπαϊκή καταξίωση. Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Μια νίκη που θα την διεκδικήσει "με νύχια και με δόντια" απέναντι σε μια ομάδα παγκοσμίως φημισμένη και γνωστή για τις διακρίσεις της, την πορτογαλική Μπενφίκα. Μπροστά σ' αυτό το όραμα ο οργανισμός ΠΑΟΚ, ζει, λειτουργεί και προετοιμάζεται με κάθε προσήλωση και επιμέλεια. Ίσως παρακάμπτοντας και προσωρινά το εύλογο ενδιαφέρον για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στην ζεστή Τούμπα.
Πως όμως είναι αυτή την περίοδο ο θρυλικός ΠΑΟΚ, ο λαοφιλής σύλλογος της Θεσσαλονίκης, με τους χιλιάδες φίλους και οπαδούς του μέσα κι έξω από την Ελλάδα;

Ίσως είναι το καλύτερο διάστημα των τελευταίων πολλών χρόνων αυτό που βιώνει από αγωνιστική άποψη, οικονομική και ηθική με συνέπεια την σημαντική συσπειρωτική στάση των φίλων του. Οι πέντε αγώνες χωρίς ήττα με ομάδες μεγάλης ποδοσφαιρικής εμβέλειας και το ασταμάτητο σερί του Δικεφάλου της Θεσσαλονίκης φανερώνουν μια δυναμική που "χτίστηκε" από την περασμένη περίοδο. Τότε που ο ΠΑΟΚ έχασε ένα πρωτάθλημα στα "χαρτιά" κάτι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι άνθρωποι της ομάδας.
Ως τώρα ο ΠΑΟΚ έχει αγγίξει τις 20.000 εισιτήρια διαρκείας και αυτό φανερώνει πως σε κάθε παιχνίδι της νέας σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη, η εικόνα της Τούμπας, θα έχει την γνώριμη εικόνα μιάς παλλόμενης και ενθουσιώδους κερκίδας, που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στην ομάδα.
Ο σημερινός ΠΑΟΚ είναι μια "ακριβή" για τα ελληνικά δεδομένα ομάδα, με υψηλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών και εύλογες αξιώσεις από την παρουσία τους.

Υπάρχει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας. Ο γιός του Μιρτσέα Λουτσέσκου, που ερχόμενος πριν ένα χρόνο στην Τούμπα, χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές από την Ξάνθη στον ΠΑΟΚ, είχε την απόλυτη ελευθερία να κάνει τις τεχνικές επιλογές του, να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να συγκροτήσει έναν ικανό και ποιοτικό κορμό ομάδας, ώστε αυτή να ξεπεράσει σύνδρομα που στο παρελθόν την εμπόδιζαν να φτάσει στους στόχους της.
Τώρα πλέον ο ΠΑΟΚ δεν πάει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σαν "φτωχός συγγενής" και δεν μπορεί να διανοηθεί πως θα ξαναγίνει η εύκολη λεία στα "νύχια" της κάθε "κοκκινοσκουφίτσας", όπως πέρυσι με την ανέλπιστη Εστερσουντ από την Σουηδία, που τον άφησε εκτός ομίλων Europa League.
Φέτος ο ΠΑΟΚ είδε στα μάτια και απέκλεισε ομάδες με εμπειρίες και παραστάσεις ομίλων του Champions League, σαν την ελβετική Βασιλεία την Ρωσική Σπαρτάκ Μόσχας και ακόμα πιο φιλόδοξα, είναι έτοιμος να αφήσει εκτός ομίλων το μεγάλο όνομα της Πορτογαλίας, την Μπενφίκα. Ωστόσο αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς "oι αετοί της Λισσαβόνας" παραμένουν επίσης αήττητοι, όπως και ο ΠΑΟΚ από την έναρξη της νέας σεζόν με νίκες στο εγχώριο πρωτάθλημα και δυο παιχνίδια απέναντι στην Φενέρ Μπαχτσέ, για τον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Η θρυλική Μπενφίκα, που θα τεθεί στο "καμίνι" της Τούμπας "ενώπιος ενωπίω" το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, είναι η πρώτη ομάδα που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει για 3η φορά στο πλαίσιο μιάς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και τις δύο προηγούμενες φορές ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε, την μια μάλιστα στην διαδικασία των πέναλτι. Τώρα στην Θεσσαλονίκη αισιοδοξούν πως θα επαληθευτεί η ελληνικότατη ρήση "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρίτη και κακή του μέρα".
Πλην των «αετών» της Λισαβόνας, άλλες 10 ομάδες έχουν συγκρουστεί με τον λαοφιλή Δικέφαλο δύο φορές σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις στο παρελθόν, που είναι οι Ραπίντ Βιέννης, Σεβίλη, Αϊντχόφεν, Ουντινέζε, Βαλερένγκα, Φιορεντίνα, Άγιαξ, Σάλκε, Σπαρτάκ Τρνάβα, Άλκμααρ.

Για την ως τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται εν όψει του επαναληπτικού της Τετάρτης με την Μπενφίκα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με δύο ανθρώπους του ποδοσφαίρου και συλλέξαμε τις ενδιαφέρουσες απόψεις τους.

Ο Δημήτρης Μούτας, 50 ετών σήμερα, συνεργάτης προπονητής στην γερμανική Καρλσρούη, ήταν παρών στις κερκίδες του Ζανκτ Ζακόμπ της Βασιλείας, την 1η Αυγούστου στο επαναληπτικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ελβετική ομάδα, παιχνίδι που ήταν και το καλύτερο των 5 αγώνων που έδωσε φέτος ο Δικέφαλος. Είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος με σοβαρότητα στο παιχνίδι του και με ικανοποιητική στελέχωση. Από όσα είδα είναι σε όλες τις γραμμές του πλήρης και ικανός για το καλύτερο. Επιδέχεται βελτίωσης βεβαίως, γιατί σε υψηλό επίπεδο ανεβαίνουν και οι δυσκολίες όπως και η πίεση στα σημαντικά παιχνίδια, αλλά εκτιμώ πως μπορεί να μπει στους ομίλους του Champions League και να κάνει μια θετική πορεία και εκεί. Για το νέο πρωτάθλημα δεν μπορώ να εκφράσω άποψη, καθώς δεν ξεκίνησε, αλλά σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτησή του. Άλλωστε από την περυσινή σεζόν εμφανίζει βελτίωση και αυτό τον κάνει πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τους αντιπάλους του».

Ο Χάρης Μπανιώτης, βετεράνος άσος της ασπρόμαυρης ομάδας, κάτοικος Κομοτηνής και με πολλές παραστάσεις από το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού υπηρέτησε ως και πριν λίγα χρόνια από την θέση του τεχνικού μάνατζερ τον Πανθρακικό, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Είναι ιδανική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κάνει το άλμα στους ομίλους και μπορεί να το πετύχει. Αρκεί να μην παρασυρθεί στον ενθουσιασμό μιάς τέτοιας μεγάλης επιτυχίας και χάσει αυτό που με πολύ κόπο και προσπάθεια κατέκτησε στο παιχνίδι της Πορτογαλίας. Όταν ξεκίνησε την σειρά των αγώνων με την Βασιλεία, όλοι είχαμε αναγνωρίσει την δυσκολία αυτής της αποστολής, έχοντας απέναντί του μια ομάδα που είχε εμπειρίες, αλλά φέτος δεν παρουσιάστηκε στα καλύτερά της. Το ίδιο είπαμε και μετά, με αντίπαλο την Σπαρτάκ Μόσχας, όμως η θέληση και το πείσμα ειδικότερα στον πρώτο αγώνα της Τούμπας, με την σπουδαία ανατροπή, επιβράβευσαν την ομάδα που έκανε υπέρβαση και ανατροπή. Τώρα το 1-1 της Λισαβόνας ανοίγει το δρόμο, αλλά συστήνω προσοχή και να μην υπάρξει επανάπαυση, γιατί ομάδες σαν την Μπενφίκα, λίγο να μείνεις εκτός συγκέντρωσης, θα κάνουν την ζημιά. Το παιχνίδι είναι δύσκολο και ο Λουτσέσκου πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα για τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα, για να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα αποκλεισμού».

Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ τρέχει... από την περσινή ακόμα σεζόν ως τώρα, 10 σερί νίκες και δυο ισοπαλίες στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια του, σερί που ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου, φανερώνει αν μη τι άλλο, την δυναμική της ομάδας, την ετοιμότητά της, τον ανταγωνιστικότητά της και την δίψα της για διακρίσεις. Κι αυτό καλείται να το επιβεβαιώσει στο πρωτάθλημα που ξεκινάει, πρωτίστως όμως και πάνω από όλα το ιστορικό παιχνίδι της Τετάρτης με τους “ αετούς της Λισαβόνας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics