Breaking News
14 Φεβρουαρίου 2019

Ο Βέρμπιτς σόκαρε τον Ολυμπιακό στο 89', ισοφαρίζοντας σε 2-2 για την Ντίναμο Κιέβου, που πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς (21/2). Χάσαν (10') και Ζιλ Ντίας (40') έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, ο Μπουγιάλσκι (27') το πρώτο γκολ των Ουκρανών.


ShareTweet
Με την πλάτη στον τοίχο θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στο Κίεβο την επόμενη εβδομάδα, για τη ρεβάνς με την Ντινάμο Κιέβου, καθώς το προβάδισμα πρόκρισης βρίσκεται στα πόδια των αντιπάλων του μετά το 2-2 του Φαλήρου. Ο Χάσαν στο 10' άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους, οι Ουκρανοί βρήκαν την ισοφάριση στο 27' με τον Μπουγιάλσκι και ο Ζιλ Ντίας με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα σκόραρε για το 2-1 του ημιχρόνου. Πλησιάζοντας τη λήξη της αναμέτρησης ο Βέρμπιτς σκόραρε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, υπογράφοντας το τελικό σκορ, που αυξάνει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού το βράδυ της 21ης Φλεβάρη.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕ ΜΕΡΙΑ, ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΧΑΣΑΝ
Η τοποθέτηση του Γιασίν Μεριά σε ρόλο δεξιού μπακ ήταν η έκπληξη του Πέδρο Μαρτίνς στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Μια απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού που είχε να κάνει με τη δύναμη πυρός των Ουκρανών, η οποία εντοπίζεται στα άκρα με τους πολύ ποιοτικούς Τσιχάνκοβ - Βέρμπιτς και τη συνήθεια τους να συγκλίνουν στην περιοχή για να απειλήσουν. Εξάλλου μια νίκη με μηδέν παθητικό ενόψει της ρεβάνς, θα ήταν ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια των ερυθρολεύκων για πρόκριση.

Η Ντινάμο Κιέβου κατέβηκε για ένα παιχνίδι πίσω από τη μπάλα, όπως μοιάζει να τη βολεύει, με σκοπό να χτυπήσει σε μια κόντρα εκμεταλλευόμενη κενούς χώρους. Σε κατάσταση κατοχής, οι Ουκρανοί έψαχναν το passing game σε μικρό χώρο με πολλές εναλλαγές της μπάλας, επιχειρώντας να επιβάλλουν ένα αργό τέμπο στην αναμέτρηση. Δεν ήθελαν να ανοίξει ο ρυθμός, καθώς προέρχονταν από ένα δίμηνο με μόνο φιλικά ματς στα πόδια τους.


Ωστόσο ο Ολυμπιακός χρειάστηκε σκάρτα ένα δεκάλεπτο για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Γκιλιέρμε, Φορτούνης και Χάσαν συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον Αιγύπτιο να βάζει φωτιά στο "Γ. Καραϊσκάκης", εκτελώντας από δύσκολη γωνία με το αριστερό για να στείλει τη μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία του Μπόικο!

2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΤΟΥ ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ
Το 1-0 έδωσε ψυχολογία στους ερυθρόλευκους, αλλά όχι και καθαρό μυαλό. Μετά από πίεση ψηλά, ο Φορτούνης έφτασε στο κλέψιμο στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε και τον Μπόικο, αλλά από δύσκολη γωνία πλάσαρε στο δοκάρι στο 19'. Δύο λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ της Ντινάμο έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία, σε προσπάθεια του κινητικού Ζιλ Ντίας εκτός περιοχής.


Οι Ουκρανοί συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο, χωρίς να ανεβάζουν ρυθμό και δικαιώθηκαν στο 27', όταν συνέλαβαν σε ανισορροπία την ερυθρόλευκη άμυνα. Η παρουσία του Μεριά αμυντικά είχε θωρακίσει τον Ολυμπιακό, όμως αριστερά η αδυναμία του Ποντένσε να δίνει καλύψεις ήταν εμφανής. Από εκεί "χτύπησαν" οι παίκτες του Χάτσεκβιτς, με τον δεξιό μπακ Κετζιόρα αφύλακτο να κάνει το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και τον Μπουγιάλσκι να εκτελεί με το δεξί τον Σα για το 1-1.


Εξέλιξη που "πάγωσε" τον Ολυμπιακό και έφερε ένα δεκάλεπτο όπου οι ερυθρόλευκοι... πελαγοδρομούσαν στο χορτάρι. Ήρθε όμως ένα τρομερό γκολ του Ζιλ Ντίας να αποκαταστήσει την τάξη, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να καταθέτει διαπιστευτήρια του ταλέντου του. Αφού είδε τη μπάλα να πέφτει από τον ουρανό, στόπαρε ιδανικά με το στήθος και με ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ αριστερό βολ πλανέ από τα 30 μέτρα έστειλε... χαιρετίσματα στον Μπόικο για το 2-1 στο 40', μέσα σε αποθέωση! Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε το πολύ ενδιαφέρον πρώτο μέρος στη μάχη του Φαλήρου.

3. ΣΟΚ ΣΤΟ 89' & ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μετέφερε την πίεση του λίγα μέτρα πιο πίσω, στο ύψος της μεσαίας γραμμής, θέλοντας να περιορίσει τους κενούς προς εκμετάλλευση χώρους. Η Ντινάμο Κιέβου δεν είχε διάθεση να ψάξει με επιθετικό παιχνίδι την ισοφάριση, επιμένοντας να ποντάρει την υπομονή και το χαμηλό τέμπο.

Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, ο Σαπαρένκο στο 60' αστόχησε με το αριστερό μέσα από την περιοχή και ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη τον Νάτχο αντί του καταβεβλημένου (έπαιζε με ένεση) Φορτούνη στο 69'.

Με την είσοδο του Ισραηλινού, ο Ολυμπιακός γύρισε σε διάταξη 4-3-3, θέλοντας να ανακτήσει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Στο 70' χρειάστηκε να φωνάξει "παρών" ο Σα, διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ την προσπάθεια του Τσιχάνκοβ να σκοράρει στην αριστερή του γωνία.

Δύο λεπτά αργότερα ο Νάτχο με κάθετη πάσα βρήκε την κίνηση του Ποντένσε στην πλάτη της άμυνας, ο Πορτογάλος πρόλαβε και την έξοδο του Μπόικο στο ύψος της περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα στην ανυπεράσπιστη εστία!

Στο 80' ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Ποντένσε και ο Χάτσκεβιτς απάντησε με διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Χάρμας, Ρούσιν αντί των Σαπαρένκο και Σολ. Με τον Μασούρα αντί του Ζιλ Ντίας στο 86' ολοκλήρωσε τις αλλαγές του ο Ολυμπιακός, που στα τελευταία έμοιαζε κουρασμένος και έχανε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο.


Και το πλήρωσε, όταν οι δύο πλέον επικίνδυνοι παίκτες της Ντινάμο Κιέβου συνεργάστηκαν ιδανικά για το 2-2 στο 89'. Σέντρα από αριστερά, ο Τσιχάνκοβ στο δεύτερο δοκάρι έσπασε με το κεφάλι στον Βέρμπιτς και ο Σλοβένος με σκαστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της δεξιά γωνίας του Σα για την ισοφάριση των Ουκρανών.

Το τελικό σκορ της αναμέτρησης δίνει το προβάδισμα πρόκρισης στην Ντινάμο και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να ψάξει την ανατροπή των δεδομένων στη ρεβάνς της 21ης Φλεβάρη, αναζητώντας τη νίκη ή μια... εξεζητημένη ισοπαλία. Στο ματς του Κιέβου οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν τον Μαντί Καμαρά, που συμπλήρωσε κάρτες.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Craig Pawson (ENG)

Βοηθοί: Lee Betts (ENG), Ian Hussin (ENG)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Paul Tierney (ENG), Jonathan Moss (ENG)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε (81' Χριστοδουλόπουλος), Ζιλ Ντίας (86' Μασούρας), Φορτούνης (69' Νάτχο), Χάσαν.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο (82' Χάρμας), Τσιχάνκοβ, Βέρμπιτς, Σολ (82' Ρούσιν).

Γκολ: 10' Χάσαν, 40' Ζιλ Ντίας / 27' Μπουγιάλσκι, 89' Βέρμπιτς

Κάρτες: 32' Καμαρά, 58' Ποντένσε / 74' Βέρμπιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics