Breaking News
18 Ιουνίου 2019

Ο πρώην πρόεδρος της UEFA κατηγορείται για τον τρόπο που έγινε η ανάθεση στο Κατάρ

 


Στα πλαίσια των ερευνών για την ανάθεση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα προαστίου του Παρισιού.

Αντικείμενο της έρευνας είναι αν η ψηφοφορία του Δεκεμβρίου του 2010 ήταν στημένη με τον τότε πρόεδρο της UEFA να ψηφίζει υπέρ του Κατάρ.

Ο Πλατινί διετέλεσε πρόεδρος της UEFA από το 2007 έως το 2015.

Το 2015 στον Μισέλ Πλατινί είχε επιβληθεί πολυετή ποινή αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για την πληρωμή στον ίδιο του ποσού των 2 εκατ. φράγκων από τον πρώην πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ, το 2011.

Το 2016 ο Πλατινί είχε παραιτηθεί από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UEFA μετά την απόφαση του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου η οποία μείωσε σε τέσσερα χρόνια την ποινή αποκλεισμού του από κάθε ποδοσφαιρικό γεγονός.

Σύμφωνα με τον Πλατινί τα χρήματα του είχαν δοθεί ως αντάλλαγμα για συμβουλευτικό έργο που είχε κάνει για τη FIFA από το 1998 έως το 2002 με τους δύο άνδρες να έχουν κάνει, κατά τους ισχυρισμούς του, μια «συμφωνία κυρίων» για το πότε θα εκταμιευόταν η αμοιβή.
aek365.com

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics