Breaking News
13 Απριλίου 2020

Leoforos
Η Ιωάννα Χρονοπούλου μέσω της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» στέλνει το δικό της μήνυμα για την ενδοοικογενειακή βία που έχει αυξηθεί τις ημέρες του κορονοϊού

 

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της ενδοοικογενειακής βίας παρατηρείται από τότε που ξεκίνησε ο εγκλεισμός στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα σε κάποιες χώρες καταγράφονται αυξημένες καταγγελίες και αναφορές για ενδοοικογενειακή βία σε γραμμές βοήθειας και αύξηση των γυναικοκτονιών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μειώνονται οι καταγγελίες, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα θύματα βρίσκονται συνεχώς με τον βασανιστή τους και δεν μπορούν να καλέσουν για βοήθεια.

Στην Ιταλία για παράδειγμα οι τηλεφωνικές κλήσεις μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν τα SMS, γυναικών που φοβούνται να ακουστούν. Στην Ισπανία τα τηλεφωνήματα για βοήθεια αυξήθηκαν κατά 12,4% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου, συγκριτικά με το αντίστοιχο δεκαπενθήμερο του 2019. Έκτοτε έχουν σημειωθεί 11 γυναικοκτονίες και οι κλήσεις στη γραμμή βοήθειας έχουν εκτιναχθεί σημειώνοντας αύξηση 270%. Τέλος, στην χώρα μας έχουν καταγραφεί τρεις δολοφονίες γυναικών από τότε που επιβλήθηκε η απαγόρευση των άσκοπων.

Γι΄ αυτό θα πρέπει να μπει ένα τέλος και να μειωθούν αν όχι να εξαλειφθούν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας όχι μόνο τις μέρες του κορονοϊού αλλά όλες. Ένας από τους ανθρώπους που συμμετέχει σε όλη αυτή την καμπάνια είναι η αθλήτρια του Παναθηναϊκού ΑμεΑ Ιωάννα Χρονοπούλου, η οποία μέσω της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» έστειλε το δικό της μήνυμα προκειμένου να σταματήσει όλο αυτό.

«Δυστυχώς ο εγκλωβισμός των τελευταίων ημερών έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους άντρες και γυναίκες σε βίαιες συμπεριφορές είτε ο ένας στον άλλο είτε απέναντι στα παιδιά τους εάν έχουν. Σίγουρα οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στο κομμάτι της βίας απέναντι στις γυναίκες τους λόγω "δυναμικότητας " του φύλλου, δυστυχώς. Σκοπός της καμπάνιας είναι να βοηθήσουμε αυτές τις γυναίκες και γενικά τον κόσμο που δέχεται βία να μιλήσει γι αυτό και να ζητήσει βοήθεια» είπε αρχικά η αθλήτρια του «τριφυλλιού» για να προσθέσει: «Το άδικο πρέπει να τιμωρείται και όχι να επαναλαμβάνεται! Εύχομαι πραγματικά να βοηθήσω και εγώ έστω και έναν άνθρωπο με το μήνυμα μου και να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα μας με τις λιγότερο δυνατές απώλειες».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics