Breaking News
07 Ιουλίου 2020

Από γυναικεία ομάδα θα εκπροσωπηθεί γι’ άλλη μια χρονιά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και μάλιστα με σωματείο, που συνηθίζει τις… εξορμήσεις εκτός συνόρων.

Οι Σάρισες Φλώρινας θα πάρουν μέρος στο Europe Cup 2020-2021 (η νέα ονομασία του μέχρι πρότινος E.T.T.U. Cup) και γυρίζουν στην Ευρώπη ύστερα από απουσία ενός έτους. Το δικαίωμα της συμμετοχής το απέκτησαν με την 4η θέση στο περασμένο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, ενώ η φετινή θα είναι η 3η φορά τα τελευταία χρόνια, που θ’ αγωνιστούν στον 2ο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό διασυλλογικού επιπέδου. Στο Europe Cup γυναικών δήλωσε και η ιταλική Νορμπέλο με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο πριν λίγο καιρό η Κατερίνα Τόλιου, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών θα υπάρχει, όπως κάθε χρόνο, ελληνική συμμετοχή σε ατομικό επίπεδο.

Οι Σάρισες είχαν κάνει την πρεμιέρα τους στα «ευρωπαϊκά σαλόνια» την περίοδο 2017-2018. Τότε είχαν πάρει και την πρόκριση στον 2ο γύρο, ενώ τη σεζόν 2018-2019 αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο. Η κλήρωση των ομίλων της 1ης φάσης θα διεξαχθεί στις 17 Ιουλίου και η βορειοελλαδίτικη ομάδα έχει υποβάλλει αίτημα να οργανώσει στη Φλώρινα τα παιχνίδια του δικού της ομίλου. Αν το αίτημα γίνει δεκτό θα είναι η 2η φορά, που θα φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς αγώνες στην πόλη μετά το 2017. Είναι συνολικά 12 οι ομάδες, που πρόκειται ν’ αγωνιστούν στο Europe Cup και η Νορμπέλο της Τόλιου συμπεριλαμβάνεται φυσικά στις υποψήφιες αντιπάλους (η αυστριακή Λιντς είναι 1ο φαβορί, ενώ η γαλλική Σεν Ντενίς και η βελγική Μαλόν θα μετάσχουν με wild card). Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες γνωστοποίησε με ενθουσιασμό στα social media τη νέα ευρωπαϊκή συμμετοχή του και σημειώνει ότι «η διοίκηση του συλλόγου θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα, έτσι ώστε οι Σάρισες να έχουν μία καλή πορεία και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη».

Να προσθέσουμε τέλος, ότι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών, θα βρεθούν και φέτος η πολωνική Μπογκόρια και η γαλλική Ενεμπόν. Στην Μπογκόρια συνεχίζει ο Παναγιώτης Γκιώνης και όσο του επιτρέψουν οι υποχρεώσεις στην ιαπωνική λίγκα (καθώς είναι γνωστό ότι έχει συμφωνήσει και με τη Σαϊτάμα) θα δώσει αγώνες τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα. Η Μπογκόρια είναι νούμερο 7 στα seedingτου φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ενεμπόν αντίστοιχα, βρίσκεται στο νούμερο 5. Με τους άλλοτε πρωταθλητές Γαλλίας αγωνίστηκε λίγες φορές τις δύο τελευταίες σεζόν ο Γιώργος Σταματούρος. Θα παραμείνει φέτος στο σωματείο και του έχουν υποσχεθεί ανάλογη ευκαιρία. Αντίθετα, ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Κωνσταντίνος Αγγελάκης, που με την ίδια φανέλα έκανε πέρσι δύο συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, αναζητεί άλλο κλαμπ για να συνεχίσει τη διεθνή καριέρα του. Και για την πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ η κλήρωση θα λάβει χώρα στα γραφεία της ETTU, στο Λουξεμβούργο, την Παρασκευή 17 του μήνα.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics