Breaking News
17 Ιουλίου 2020

Ξαναγύρισαν στα γήπεδα για αγώνες cricket οι παίκτες στη Γερμανία. Τα παιχνίδια πλέον επιτρέπονται σε 14 από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, αν και με μία διαφορετική γεύση από τα προηγούμενα καλοκαίρια.

 

Αρχικά, οι αγώνες παιζόταν από ομάδες των 8 για μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα παιχνίδια είναι τώρα βέβαια με 11 παίκτες. Τα πρωταθλήματα έχουν πλέον τοπικό χαρακτήρα για την αποφυγή μετακινήσεων των παικτών.

Οι παίκτες δεν χρειάζεται να βρουν εναλλακτική λύση για την κανονική μπάλα του κρίκετ. Οι Γερμανοί ιολόγοι φαίνεται να μην μοιράζονται τους φόβους του Μπόρις Τζόνσον ότι θα μπορούσε να είναι ένας «φυσικός φορέας ασθένειας».

«Οι ειδικοί μας λένε ότι η πιθανότητα μετάδοσης του ιού έτσι δεν είναι τίποτα», δήλωσε ο Brian Mantle, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Κρίκετ. «Το κρίκετ έχει χαρακτηριστεί στη Γερμανία ως άθλημα χωρίς επαφή, επομένως μας επιτρέπεται να παίξουμε. Αν ποτέ ένα άθλημα είχε σχεδιαστεί για κοινωνικές αποστάσεις θα ήταν το κρίκετ», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, το γερμανικό κρίκετ έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Η μεγαλύτερη αλλαγή, ίσως, είναι η χρήση κρανών, τα οποία είναι κοινόχρηστα. Τα κράνη πρέπει να απολυμανθούν πριν περάσουν σε άλλο παίκτη.

Τα ντους και η χρήση μπαρ ή περιπτέρων σε γήπεδα έχουν επίσης απαγορευτεί, ενώ οι διαιτητές απολυμαίνουν την μπάλα στο τέλος κάθε γύρου.

Επίσης, οι τοποθετήσεις στο γήπεδο έπρεπε να προσαρμοστούν. Οι παίκτες πρέπει να απέχουν 1½ μέτρα από τον διαιτητή.

Οι πανηγυρισμοί στους αγώνες είναι επίσης διαφορετικοί. Δεν υπάρχουν high five, ούτε αγκαλιές. Οι παίκτες γιορτάζουν με χτυπήματα αγκώνων ή προσποιούνται ότι κάνουν high five.

Πηγή: telegraph.co.uk

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics