Breaking News
11 Αυγούστου 2020

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα


Αισιόδοξη ότι δεν θ’ αργήσει η στιγμή της επιστροφής σε διεθνείς αγώνες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη μέρα μετά την καραντίνα. Μένοντας πάντα σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με τους ειδικούς η I.T.T.F. έβγαλε επίσημες οδηγίες, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται απ’ όλους τους διοργανωτές μελλοντικών αθλητικών εκδηλώσεων της I.T.T.F. υπό το φως της πανδημίας COVID-19. Στην ιστοσελίδα της έχει δημοσιεύσει το σχετικό ρεπορτάζ και υπογραμμίζει ότι η επανεκκίνηση στη διεθνή σκηνή είναι απολύτως απαραίτητη όχι μόνο για τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και για την επιστροφή στην κανονικότητα. Ολόκληρο το σχετικό έγγραφο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν εδώ.

Το ρεπορτάζ της διεθνούς ομοσπονδίας αναφέρει: «Καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό εξελίσσεται συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο, με ορισμένα έθνη να χαλαρώνουν ή να καθιστούν αυστηρότερους τους περιορισμούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις, η I.T.T.F. βλέπει ότι σταδιακά μπορεί να κάνει ένα άνοιγμα σε κοινωνίες, όπου ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται.

Στην κοινότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης υπήρξε μια επιστροφή στην αγωνιστική δράση σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ σε άλλα κράτη-μέλη της I.T.T.F. οι αθλητές μπορεί να κάνουν προπονήσεις στο σπίτι ή να εστιάζουν στην ψυχική και σωματική τους δύναμη.

Ενώ ήταν ενθαρρυντικό να δούμε πόσο αποφασισμένη είναι η κοινότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να παραμείνει ενεργή στο άθλημα, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, έχει καταστεί προφανές ότι οι διεθνείς διοργανώσεις δεν είναι απαραίτητες μόνο για τη διαβίωση των επαγγελματιών παικτών, των προπονητών και των ομοσπονδιών, αλλά και ως σημαντική πτυχή για τη συνοχή και τη διατήρηση της κοινότητας.

Πλήρως αποφασισμένη να διοργανώσει διεθνή τουρνουά η I.T.T.F. έχει αρχίσει να αναπτύσσει επίσημες οδηγίες για τη δημόσια υγεία, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται απ’ όλους τους διοργανωτές των εκδηλώσεων. Η διεθνής ομοσπονδία θα συνεχίσει να βελτιώνει αυτό το έγγραφο και τις διαδικασίες του δίνοντας συμβουλές από τις υγειονομικές αρχές και τους ειδικούς».

Οι οδηγίες απαιτούν συγκεκριμένα πράγματα απ’ όλους όσοι εμπλέκονται σε εκδηλώσεις εγκεκριμένες από την ITTF. Δηλαδή απευθύνονται σε:

• αξιωματούχους και προσωπικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

• αξιωματούχους και προσωπικό των ηπειρωτικών ενώσεων

• Υπαλλήλους και προσωπικό των εθνικών ομοσπονδιών

• Το προσωπικό των εταιρειών και άλλα συμμετέχοντα άτομα σε αθλητική εκδήλωση.

• Αθλητές

• Συνοδούς αθλητών

• Προπονητές

• Επίσημους αγώνων, όπως:

– Διοικητικό προσωπικό της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής

– Την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή ή τοπικές αρχές υγείας ιατρικό προσωπικό

– Εθελοντές

– Εργολάβους

– Πρεσβευτές ασφαλούς απόστασης (εάν απαιτείται).

– Κάθε άλλο πρόσωπο (νομικό ή φυσικό) που συμμετέχει στην οργάνωση μίας διεθνούς εκδήλωσης.

Για παράδειγμα, για τις ημέρες ενός τουρνουά, οι οδηγίες προβλέπουν μεταξύ άλλων, ότι τα τεστ για τον COVID-19 πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμα και όλα τα άτομα να δοκιμάζονται κάθε 3 ημέρες ή μετά από οποιοδήποτε σημάδι συμπτωμάτων λοίμωξης.

Όλοι οι συμμετέχοντες, υπάλληλοι, προσωπικό, εθελοντές, πρεσβευτές και κάθε άλλο άτομο, που συμμετέχει στο event, πρέπει να φορά μάσκες προσώπου ανά πάσα στιγμή στο ξενοδοχείο, στις μετακινήσεις και στο γυμναστήριο των αγώνων εκτός εάν δεν το απαιτεί ειδική περίσταση. Η μη συμμόρφωση θα οδηγήσει σε απαγόρευση εισόδου στον αθλητικό χώρο και ενδέχεται να οδηγήσει και σε αποκλεισμό από την εκδήλωση.

Όλοι όσοι παίρνουν μέρος στο τουρνουά πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, του προσωπικού της, των εθελοντών της και των εκπροσώπων της ITTF ή των τοπικών υγειονομικών αρχών. Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιάζει τα πρωτόκολλα της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής και της ITTF, κάποιος που συμμετέχει στο event, τότε θα λάβει πρόστιμο μαζί με αναστολή της παρουσίας του στην εκδήλωση.
TO10.GR

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics