Breaking News
30 Σεπτεμβρίου 2020

Η μεγάλη της επιστροφή στα κουλουάρ θέλει να συνδυαστεί και με συμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Με το μυαλό στο Τόκιο η Δήμητρα Γναφάκη
Η Δήμητρα Γναφάκη ήταν αναμφίβολα από τις ευχάριστες παρουσίες της φετινής περιόδου, αφού κατάφερε να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό, σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο και να αφήσει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Η 23χρονη αθλήτρια ξεχώρισε με τις κούρσες της στα χαμηλά εμπόδια, καθώς τερμάτισε σε 58.17 και βελτίωσε ύστερα από τέσσερα χρόνια το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα.

Η Γναφάκη αναγκάστηκε να αφήσει τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ελλάδα, λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που αποδείχθηκε πως την ευνόησε, παρότι ήταν στην Ελλάδα στην περίοδο της καραντίνας, όπου οι συνθήκες προπόνησης ήταν εξαιρετικά δύσκολες για τους αθλητές και τις αθλήτριες.

«Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήταν μια πολύ καλή σεζόν, στην οποία κληθήκαμε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες. Αν είχα τη δυνατότητα να κάνω περισσότερες κούρσες, πιστεύω θα έτρεχα γρηγορότερα. Θεωρώ πως με βάση αυτά που κάναμε φέτος ήμουν σε θέση να κλείσω τη σεζόν με επίδοση κάτω από τα 58”», είπε η αθλήτρια που πλέον ζει στα Χανιά και γυμνάζεται με τον Μιχάλη Μανουσάκη.

Η Γναφάκη κατάφερε φέτος να επιστρέψει σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της, μετά από ορισμένες δύσκολες σεζόν στις ΗΠΑ. «Τα πράγματα στην Αμερική δεν ήταν εύκολα. Πήγα στο πανεπιστήμιο του Οχάιο για να γυμναστώ με μια συγκεκριμένη προπονήτρια, η οποία στην πορεία έφυγε. Αυτό είχε ως συνέπεια να αλλάξω τρεις προπονητές και να μην καταφέρω να βρω τα πατήματα μου, νωρίτερα από πέρυσι, όπου τελικά η προπονήτρια επέστρεψε πάλι στο Πανεπιστήμιο. Από εκείνο το σημείο βρήκα τον εαυτό μου κι έτσι κατάφερα από τον χειμώνα ακόμη να τρέξω σε ικανοποιητικά επίπεδα. Έπειτα ήρθα στην Ελλάδα, όπου συνέχισα τη δουλειά, δίπλα στον Μιχάλη Μανουσάκη, τον προπονητή μου, ο οποίος με ξέρει πολύ καλά», εξήγησε η Γναφάκη, που θα ολοκληρώσει τις σπουδές της από την Ελλάδα κι έτσι δε θα χρειαστεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

«Μου έχουν μείνει τρία μαθήματα για το πτυχίο μου. Ίσως κάποια στιγμή συνεχίσω τις σπουδαίες μου, με κάποιο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα το δω αργότερα. Η χρονιά που έρχεται είναι πολύ σημαντική για εμένα, αφού ο στόχος μου είναι να διεκδικήσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παράλληλα υπάρχει και η πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Νωρίτερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την δράση του χειμώνα, όπου είναι πιθανό να κάνω κάποιες κούρσες», είπε η Γναφάκη που στη διάρκεια της περασμένης σεζόν έκανε τρεις κούρσες, στο διασυλλογικό πρωτάθλημα όπου έτρεξε σε 58.22, αλλά και στο Πανελλήνιο, όπου πέτυχε 59.46 το πρωί και 58.17 στον τελικό.
onsports.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics