Breaking News
02 Σεπτεμβρίου 2021

Γραμματικοπούλου - Μέρτενς 0-2: Η Ελληνίδα ήταν ανταγωνιστική σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα αλλά όχι σταθερά απέναντι στη Βελγίδα και έτσι γνώρισε την ήττα με 6-2, 6-2
Γιάννης Νιαστίτης


Πάλεψε, προβλημάτισε κατά διαστήματα την Ελίσε Μέρτενς (Νο.16), αλλά στο τέλος «λύγισε» με 2-0 σετ (6-2, 6-2). Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο.234) ολοκλήρωσε την πορεία της στο δεύτερο γύρο του Us Open, στην παρθενική της συμμετοχή σε Γκραν Σλαμ και έδειξε ότι είναι ικανή να σταθεί στο ανώτατο επίπεδο του τένις, χωρίς να έχει να φοβηθεί τίποτα.

Η Ελληνίδα τενίστρια κοίταξε στα μάτια τη Βελγίδα που θυμίζουμε έχει φτάσει δύο φορές στα προημιτελικά του Αμερικανικού Open (2019, 2020), ειδικά στο πρώτο μισό του πρώτου σετ και τα μέσα του δεύτερου, αλλά η εμπειρία της πρώην Νο.12 του κόσμου, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά κακό ποσοστό της Βαλεντίνης στο πρώτο σερβίς (26%) και τα σχεδόν διπλάσια λάθη ( 19 έναντι 36 ), ήταν τα στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Βελγίδας. Η Μέρτενς θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο την Ονς Τζαμπέρ (Νο.21) που νίκησε με 2-0 σετ (6-0, 6-1) την Κολομβιανή Μαρία Οσάριο Σεράνο (Νο.80).

Το ματς
Γραμματικοπούλου: Ξεκίνησε δυναμικά, πάλεψε, αλλά έχασε το πρώτο σετ
Η Γραμματικοπούλου θα ξεκινήσει πολύ δυνατά βασιζόμενη στο παιχνίδι στο φιλέ, όπου με μια σειρά εντυπωσιακών βολέ θα «σβήσει» τρία μπρέικ πόιντ της Μέρτενς, αλλά θα δει τη Βελγίδα με την τέταρτη ευκαιρία της να σπάει εντέλει το σερβίς της για το 1-0 στα γκέιμ. Γρήγορα όμως η 24χρονη από το Κιλκίς με τις επιθετικές της επιστροφές, θα εξαναγκάσει τη Μέρτενς σε λάθη και θα κάνει το μπρέικ στο μπρέικ για το 1-1 με λαβ γκέιμ. Ο ενθουσιασμός όμως της Ελληνίδας θα την συνεπάρη και με εύκολα λάθη, θα επιτρέψει στην αντίπαλό της να κάνει δεύτερο σερί μπρέικ στο σερβίς της και να προηγηθεί με 2-1.

Η Μέρτενς θα ανεβάσει το ποσοστό της στο πρώτο σερβίς και έτσι θα καταφέρει να υπερασπιστεί το σερβίς της για το 3-1, παρά την πίεση της Γραμματικοπούλου, κυρίως με cross – court forehand χτυπήματα. Η σταδιακή άνοδος της Μέρτενς θα πιστοποιηθεί με το δεύτερο μπρέικ της στο πρώτο σετ, με το οποίο θα προηγηθεί με 4-1, εκμεταλλευόμενη τα flat σερβίς της Ελληνίδας που της έδιναν το χώρο και το χρόνο να σχεδιάσει τις επιστροφές της, που δυσκόλευαν την Γραμματικοπούλου με το βάθος τους.

Θα ακολουθήσει ένα δραματικό σέρβις γκέιμ της Μέρτενς, διάρκειας άνω των 12 λεπτών, στο οποίο η Γραμματικοπούλου, θα εκμεταλλευτεί ένα δώρο της Βελγίδας (άστοχο forehand από το mid – court), για να μειώσει σε 4-2. Η εμπειρία της Βελγίδας όμως θα της επιτρέψει να εκμεταλλευτεί εκ νέου την αδυναμία της Γραμματικοπούλου στο πρώτο σερβίς (5/20, 25%) για να κάνει νέο μπρέικ για το 5-2.

Τίποτα δεν θα αλλάξει και η Μέρτενς με λαβ σέρβις γκέιμ, θα κάνει το 6-2 και θα «κλείσει» το πρώτο σετ με 6-2 σε 41 λεπτά. Η Γραμματικοπούλου θα ολοκληρώσει το πρώτο σετ με 25% και 44% σε πρώτο και δεύτερο σερβίς αντίστοιχα, 20 αβίαστα λάθη – περισσότερα από τα μισά με το forehand – καθώς και 8 winners. Η 24χρονη είχε επίσης 2/5 μπρέικ πόιντ, έναντι 4/7 για τη Μέρτενς.

Γραμματικοπούλου: Πάλεψε και στο δεύτερο σετ αλλά το πρώτο σερβίς την «πρόδωσε» και πάλι
Η Ελληνίδα θα ξεκινήσει καταστροφικά στο δεύτερο σετ, δεχόμενη μπρέικ στο πρώτο της σέρβις γκέιμ και βλέποντας τη Μέρτενς να κάνει το 2-0 στη συνέχεια, χωρίς να έχει χάσει πόντο στο δεύτερο σετ έως τότε. Η Γραμματικοπούλου θα είναι πιο ανταγωνιστική στο επόμενο γκέιμ, όμως και πάλι ένα λάθος – αυτή τη φορά νταμπλ φολτ – θα είναι αρκετό για να δεχθεί δεύτερο μπρέικ και να μείνει πίσω στο σκορ με 3-0.

Η Γραμματικοπούλου θα βγάλει μια πρώτη αντίδραση, πιέζοντας από τη baseline τη Μέρτενς και με έναν inside out forehand winner, θα κάνει το μπρέικ για να μειώσει σε 3-1 και στη συνέχεια, υπερασπιζόμενη το σερβίς της, θα φτάσει σε απόσταση αναπνοής (3-2). Η 24χρονη από το Κιλκίς θα πιέσει ξανά τη Μέρτενς για να πάρει πίσω και το δεύτερο μπρέικ, όμως τα σερβίς και τα εξαιρετικά σλάις της Βελγίδας, θα είναι αρκετά, ώστε να γίνει το 4-2.

Η απογοήτευση από την εξέλιξη του προηγούμενου γκέιμ θα είναι καταλυτική για να χάσει με λαβ γκέιμ το σερβίς της η Γραμματικοπούλου και να βρεθεί ένα γκέιμ μακριά από την ήττα (5-2). Το ματς θα διακοπεί για περίπου 25 λεπτά λόγω βροχής, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τα πράγματα δραματικά, με τη Μέρτενς να υπερασπίζεται το σερβίς της και να κερδίζει τον αγώνα με 2-0 σετ (6-2, 6-2), έπειτα από 1 ώρα και 19 λεπτά καθαρού αγώνα.

Η Γραμματικοπούλου είχε 26% στο πρώτο και 43% στο δεύτερο σερβίς, 13 winners – όσους και η Μέρτενς – αλλά και 39 αβίαστα λάθη έναντι μόλις 16 της Βελγίδας. Η Μέρτενς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έκδηλη αδυναμία της Ελληνίδας στο σερβίς στο αποψινό ματς (1/9) και έτσι κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς της επτά φορές, έχοντας το εντυπωσιακό 7/10 μπρέικ πόιντ. Αντίθετα η 24χρονη Ελληνίδα είχε 3/6 μπρέικ πόιντ.

sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

Davis Cup: Με Τσιτσιπά η Εθνική στο Ηράκλειο

 

 

 

 

 

Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «32» του US Open

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics