Breaking News
14 Απριλίου 2022

Το πιο σημαντικό ευρωπαϊκό παιχνίδι της νεότερης ιστορίας του δίνει απόψε στις 22:00 ο ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ με την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων του που θα κατακλύσουν την Τούμπα. Το σχέδιο ενδεκάδας του Λουτσέσκου.

 

Ο ΠΑΟΚ έχει απόψε (22:00 COSMOTE SPORT 2, LIVE από το SPORT24) ραντεβού με την ιστορία και θέλει να φανεί συνεπής σε αυτό. Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει τη Μαρσέιγ στο δεύτερο προημιτελικό του Conference League και θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 στη Γαλλία για να συνεχίσει το, έτσι και αλλιώς, εκπληκτικό φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Το γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί και κυρίως η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο στο Βελοντρόμ κράτησαν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης του Δικεφάλου. Και αυτές θα παλέψει να εξαντλήσει απόψε το βράδυ στην κατάμεστη Τούμπα. Η ομάδα του Λουτσέσκου χρειάζεται νίκη με διαφορά δύο γκολ για να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μια οριακή νίκη με διαφορά ενός τέρματος θα οδηγήσει τις δυο ομάδες στην παράταση ή ακόμη και στα πέναλτι, την ώρα που οι Μασσαλοί μπορούν να παίξουν για δυο αποτελέσματα, αφού προκρίνονται και με ισοπαλία.

Το σχέδιο του Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζει ήδη από τον πρώτο αγώνα τι θα πρέπει να αποφύγει η ομάδα του και που βρίσκονται οι αδυναμίες της Μαρσέιγ και εκεί επικέντρωσε την προετοιμασία της ομάδας του. Για παράδειγμα το μεγαλύτερο του παράπονο από το πρώτο ημίχρονο στο Βελοντρόμ ήταν ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν καθαρό μυαλό ώστε να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, κάτι που βελτιώθηκε στο δεύτερο με την είσοδο του Καντουρί στο παιχνίδι.

Ο Μαροκινός θα είναι, όπως φάνηκε και στην τελευταία δοκιμή, στην αρχική ενδεκάδα του αποψινού παιχνιδιού. Ο παίκτης που…αγαπά ο Λουτσέσκου – όπως είπε δημόσια στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΟΚ- θα ξεκινήσει στη θέση πίσω από τον Άκπομ και θα είναι και η μοναδική μάλλον αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Ίδιοι δέκα και ο Καντουρί
Η άμυνα μπροστά από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη θα είναι η ίδια με τον Βιεϊρίνια αριστερά, τον Λύρατζη στο δεξί άκρο και τους Ίνγκασον και Κρέσπο στα στόπερ. Ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες συνθήκες του παιχνιδιού στο Βελοντρόμ και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην τετράδα της άμυνας του.

Στην μεσαία γραμμή η παρουσία του Ομάρ Ελ Καντουρί στο αρχικό σχήμα θα επιφέρει αλλαγές. Ο Γιασμίν Κούρτιτς θα είναι ο ένας από τους δυο κεντρικούς χαφ και στο πλευρό θα αγωνιστεί ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος, από την στιγμή που οπισθοχώρησε στην φυσική του θέση στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου προημιτελικού έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Έτσι λογικά θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει βασικός και αυτός που θα μείνει στον πάγκο θα είναι ο Χάρης Τσιγγάρας.

Η παρουσία του Τσούμπα Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης δεν αμφισβητείται, όπως και αυτή του Άντριγια Ζίβκοβιτς στο ένα από τα δυο άκρα της. Ο Σέρβος έδειξε και στο Βελοντρόμ, με την ασίστ που έβγαλε στον σκόρερ Ελ Καντουρί με το τακουνάκι, ότι δεν χρειάζεται και πολλά για να είναι σημαντικός. Από την στιγμή μάλιστα που παραμένει πάντα τακτικά συνεπής δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τόσο σημαντικό, όσο το αποψινό, ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Στην αρχική ενδεκάδα θα ξεκινήσει λογικά και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος, παρά το γεγονός ότι έγιναν δοκιμές και με τον Αλεξάντρου Μίτριτσα δίνει στον Λουτσέσκου την σιγουριά ότι έχει έναν παίκτη που μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να κινηθεί ανάμεσα στις γραμμές των αντιπάλων.

Η συνταγή για την ιστορική πρόκριση
Όποιος και αν ξεκινήσει βασικός, όποιος και αν έρθει από τον πάγκο είναι σίγουρο ότι γνωρίζει ότι το αποψινό παιχνίδι απέναντι στην Μαρσέιγ είναι ένας "τελικός" που για να κερδηθεί θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, αγωνιστική πειθαρχία, μυαλό και φυσικά ένταση και πάθος. Αυτά είναι τα στοιχεία που ζητά από τους παίκτες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ώστε ο ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει την πρόκριση του, για πρώτη φορά στην Ιστορία του, στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
sport24.gr
Διαβάστε επίσης

Με τον Κώστα Γιαννούλη συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία του ΟΦΗ

 

 

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics