Breaking News
06 Μαρτίου 2024

Οι Θεσσαλονικείς έμειναν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, ωστόσο πήραν το εισιτήριο χάρη στη νίκη τους με 1-0 στο Αγρίνιο...

 


Ο Άρης είναι τελικά η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) με τον Παναιτωλικό, στον μεταξύ τους αγώνα ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, που διεξήχθη την Τετάρτη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο πήραν την πρόκριση για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, χάρη στη νίκη τους με 1-0 στο Αγρίνιο.

Στον πρώτο τους τελικό Κυπέλλου μετά το 2010 (όπου είχαν ηττηθεί με 1-0 από το «τριφύλλι») οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στα τρόπαια, για πρώτη φορά μετά από 54 ολόκληρα χρόνια!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό και πίεση στην εστία του Λούκας Τσάβες. Ο Φραν Βέλεθ στο 2’ σούταρε πάνω στα σώματα μετά από φάση διαρκείας ενώ το σουτ του Σάπι Σουλεϊμάνοφ στο 6’ δε βρήκε στόχο.


Με το πέρασμα του χρόνου, ο Παναιτωλικός κατάφερε να «απορροφήσει» την πίεση και να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 20’ ο Χάρης Μαυρίας ξεπέρασε την αντίσταση του Φράνκο Φεράρι κι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Νίκου Καρέλη πήρε ύψος και βοήθησε το έργο του Χουλιάν Κουέστα ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γιάκουμπ Μπράμπετς πρόλαβε στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον εφορμούντα Ηλία Χατζηθεοδωρίδη.

Το άγχος άρχισε να γίνεται εμφανές στις δυο ομάδες που περίμεναν η μία το λάθος της άλλης. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν την κατοχή της μπάλας (70%).

Στο 38’, από συνεργασία των Μάνου Γκαρθία, Μόουζες Οντουμπάτζο και γύρισμα του τελευταίου, ο Άλβαρο Ζαμόρα πλάσαρε αλλά με την κόντρα του Μπρούνο Ντουάρτε η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή επέμβαση του Λούκας Τσάβες στο δυνατό, αριστερό σουτ του Σουλεϊμάνοφ.

Με το χρόνο να κυλάει και το σκηνικό να μην αλλάζει, οι δυο προπονητές άρχισαν να κάνουν τις κινήσεις τους. Ο Γιάννης Πετράκης σήμανε… φουλ επίθεση, με τον Παναιτωλικό να ψάχνει το γκολ που θα στείλει το ζευγάρι στην παράταση.

Το σουτ του Χουάνπι στο 71’ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα ενώ η κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε στο 86’ ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη για την εστία του Άρη – άστοχη ωστόσο κι αυτή, στην κορυφαία στιγμή των φιλοξενούμενων.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε με τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τους οπαδούς του Άρη να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για την επιστροφή σε τελικό έπειτα από 14 χρόνια χάρη σε εκείνο το γκολ του Φραν Βέλεθ.

Κίτρινες: Φεράρι – Μπρ. Ντουάρτε, Μαυρίας, Σενγκέλια, Χουάνπι, Τσιγγάρας.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι (90’ Εμβοντό), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ (90’ Ρόουζ), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (60’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (79’ Σαβέριο), Ζαμόρα, Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80’ Λομονάκο), Μπρ. Ντουάρτε, Τάμπιτζε, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (61’ Χουάνπι), Πέρεζ (80’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (72’ Σέρχιο Ντίαζ), Καρέλης (61’ Ζοάο Πέδρο).

*Την κίτρινη κάρτα του Αναστάσιου Παπαπέτρου για διαμαρτυρία αντίκρισε ο Γιάννης Κατσούλης, άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Πετράκη, στο 42ο λεπτό.

zougla.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, το Ηράκλειο θα ντυθεί στα χρώματα του Run Greece

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics