Breaking News
06 Σεπτεμβρίου 2017

«Μάχη ζωής» χαρακτήρισε ο Κώστας Μίσσας την αυριανή αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την Πολωνία, για την 5η και τελευταία αγωνιστική της Α' φάσης του Ευρωμπάσκετ 2017.

Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε λόγο για κακή συγκέντρωση και έλλειψη ηρεμίας στην αποψινή ήττα από την Φινλανδία, αποτέλεσμα που έδωσε στον αυριανό αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με την Πολωνία χαρακτήρα «τελικού».

«Ο αυριανός αγώνας είναι τελικός, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι», είπε αρχικά ο Μίσσας στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Στα πρώτα λεπτά του σημερινού αγώνα χάσαμε ελεύθερες βολές, λέι απ, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αύριο, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε άμυνα, να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση. Όλοι μας τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα με την Πολωνία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι επί 40 λεπτά. Είναι μάχη ζωής. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αύριο. Είναι τελικός. Είναι θέμα καρδιάς, ποιος το θέλει πιο πολύ. Τα ψέμματα τελειώνουν. Ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει».

Σε ερώτηση για την ανορθόδοξη πεντάδα (Μάντζαρης, Παππάς, Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο και Αγραβάνης) που είχε σχεδόν σε όλη την τελευταία περίοδο της αναμέτρησης με την Φινλανδία απάντησε: «Είχαμε πρόβλημα με τους ψηλούς, οπότε χαμηλώσαμε το σχήμα, προσπαθήσαμε να παίξουμε άμυνα με αλλαγές. Ήταν ο μοναδικός τρόπος να γυρίσουμε το παιχνίδι. Με τα ψηλά σχήματα είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο πικ εν ρολ. Είναι το σχήμα που μπορεί να κερδίσει. Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, αφού γυρίσαμε στο -4 τον αγώνα, πριν χρεωθούμε με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή. Από την στιγμή που μετά από αυτό το σημείο δεν είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε, προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε κάποια παιδιά, όπως ο Πρίντεζης, για να είναι έτοιμοι για αύριο. Από την στιγμή όμως που αυτοί που ήταν μέσα, απέδιδαν, θέλαμε να το κερδίσουμε προφανώς».

Σχολιάζοντας το αυριανό παιχνίδι με την Πολωνία, δήλωσε: «Όπως είπα, είναι ένας τελικός. Η Πολωνία είναι καλή ομάδα, παίζει έξυπνα. Το βασικό της στοιχείο είναι πως παίζει συχνά με τέσσερις κοντούς και έναν ψηλό στο γήπεδο. Θα πρέπει να το προσέξουμε αυτό, να ισοσταθμίσουμε αυτό το γεγονός. Θα σας πω κάτι, εκ πείρας, αυτοί οι αγώνες είναι σκληροί αγώνες, κρίνονται από το ποιος το θέλει περισσότερο».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας, είπε: «Δυστυχώς κάναμε κακή εμφάνιση, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω αν το μυαλό μας ήταν ήδη στο αυριανό παιχνίδι, με την Πολωνία. Πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι μας, να κλείσουμε τα αυτιά μας και να πάμε να κερδίσουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, όπως αυτό με την Πολωνία, η οποία είναι σοβαρή και στιβαρή ομάδα, με ταλαντούχους παίκτες».
amna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics