Breaking News
22 Απριλίου 2019

Ήταν μία καλή μέρα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση η εναρκτήρια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων. Καλή γιατί έβγαλε αυτό ακριβώς, που έχει ως βασική επιδίωξη στη Βουδαπέστη η ελληνική αποστολή:

Να κάνει αισθητή την παρουσία της μέσα από αξιοσημείωτα αποτελέσματα και ν’ αποδώσει πραγματικά καλό πινγκ πονγκ. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ξεχώρισε η νίκη του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου στον προκριματικό του όμιλο εναντίον του Ενγκ Πακ Ναμ από το Χονγκ Κονγκ. Μπορεί να μην ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έκαμψε τον επικεφαλής του γκρουπ, που είναι στο νούμερο 102 της παγκόσμιας κατάταξης, όταν ο ίδιος βρίσκεται στο 826! Επίσης στο απλό, είχαν νίκες στους ομίλους τους και διεκδικούν πρόκριση αύριο ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη. Στο διπλό τα δύο ελληνικά ζευγάρια άρχισαν με νίκη και τελικά αποκλείστηκαν στα καθοριστικά ματς για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό.

Στο απλό ανδρών η επιτυχία του Κ. Κωνσταντινόπουλου κόντρα στον Ασιάτη αθλητή προκάλεσε αίσθηση. Αρκεί να σημειώσουμε ότι στην ιστοσελίδα της (ettu.org) και στο ρεπορτάζ από την πρώτη μέρα των αγώνων η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος έγραψε στον πρόλογό της για την έκπληξη, που δημιούργησε ο 25άχρονος αριστερόχειρας, δημοσίευσε φωτογραφία του κι επισήμανε στον τίτλο ότι ήταν καλή μέρα για τους παίκτες από τη Μεσόγειο. Επίσης, είχε δήλωση του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή: «Ο Κωνσταντίνος δεν άρχισε καλά, όμως μετά το δεύτερο σετ είδαμε τις πραγματικές του δυνατότητες. Έκανε καλή δουλειά με τα πόδια και άλλαξε τον ρυθμό στο παιχνίδι του εφαρμόζοντας καλή τακτική».

Ο αγώνας με τον Ενγκ Πακ Ναμ από το Χονγκ Κονγκ ήταν ο δεύτερος στη σειρά για τον Κωνσταντινόπουλο. Στην πρεμιέρα του για το 18ο προκριματικό γκρουπ γνώρισε την ήττα με 4-1 σετ από τον δυνατό Σλοβένο Γιαν Ζίμπρατ, που ήταν 2ο φαβορί (4-11, 8-11, 12-10, 5-11, 9-11). Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Πακ Ναμ, που πρόβαλλε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού βρέθηκε πίσω με 0-2, αλλά ανέβασε την απόδοσή του και αφού μείωσε το σκορ πέρασε άγχος στον αντίπαλό του. Πήρε τρία συνεχόμενα σετ, δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά με δυνατή ψυχολογία πρώτα απ’ όλα πέτυχε τη σπουδαία νίκη στο 7ο σετ (8-11, 7-11, 11-4, 11-9, 11-4, 7-11, 11-8). Το γκρουπ τελειώνει αύριο, ο αριστερόχειρας πρωταθλητής μας δεν μπορεί να πάρει την προνομιούχο 1η θέση σε ισοβαθμία (ό,τι και να γίνει στον αγώνα του Πακ Ναμ με τον Ζίμπρατ) λόγω της ήττας στην πρεμιέρα με 4-1, πάντως η παρουσία του στον όμιλο ήταν πραγματικά ελπιδοφόρα.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος μπήκε δυνατά στο 61ο γκρουπ. Κυριάρχησε του Ισλανδού Μπίργκιρ Ίβαρσον με 4-0 σετ και πήρε το πρώτο δίποντο (11-2. 11-1, 11-7, 11-4). Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών διεκδικεί την πρωτιά αύριο και την πρόκριση στη νοκ άουτ προκριματική φάση αντιμετωπίζοντας τον επικεφαλής Αιγύπτιο Καλίντ Ασάρ.

Για το 65ο γκρουπ ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος ήταν πολύ αποδοτικός στην πρεμιέρα κι έκαμψε τον Τσεόνγκ Τσι Τσενγκ από το Μακάο με 4-1 σετ (12-10, 11-6, 11-7, 5-11, 11-5). Με το σκορ όμως, που νίκησε στο πρώτο ματς έχασε στο δεύτερο. Κάμφθηκε με 4-1 σετ από τον επικεφαλής Παραγουανό Αλεχάντρο Τοράνδος και αυτό σημαίνει ότι έχει αμυδρές ελπίδες για την πρωτιά στο γκρουπ μέσω τριπλής ισοβαθμίας (7-11, 7-11, 11-9, 5-11, 8-11).

Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι απευθείας στο ταμπλό, ενώ έκπληξη προκάλεσε και ο Κύπριος πρωταθλητής Μάριος Γιάγκου, που είναι γνωστός κι από την παρουσία του στην ελληνική Α1 με τη φανέλα του Ίφιτου Πατρών. Ο Γιάγκου εξασφάλισε με δύο νίκες την πρωτιά στο 37ο γκρουπ και την πρόκριση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Έκαμψε και τον επικεφαλής Νιγηριανό Ολαντάγιε Οματάγιο αποτέλεσμα, που μνημόνευσε και η E.T.T.U. στο ρεπορτάζ της.

Στο απλό γυναικών η Κωνσταντίνα Παρίδη έκανε θετική αρχή στο 6ο γκρουπ και τη Δευτέρα θα τα δώσει όλα για την πρόκριση. Στην πρεμιέρα νίκησε με 4-1 σετ τη Γκουλτσέκρα Κουσεΐνοβα από το Καζακστάν (11-8, 11-8, 8-11, 11-9, 12-10) και για την προνομιούχο 1η θέση θ’ αναμετρηθεί αύριο με την Κροάτισσα Ματίγια Γέγκερ, που είναι και επικεφαλής.

Η Κατερίνα Τόλιου θέλει να επιβεβαιώσει ότι είναι 1ο φαβορί στο 27ο γκρουπ. Στον εναρκτήριο αγώνα της έφτασε πολύ δύσκολα στην επικράτηση κόντρα στη Νάταλι Παρέδες από το Εκουαδόρ. Έχασε το 1ο σετ, πήρε οριακά τα δύο επόμενα και τελικά νίκησε με 4-2 (8-11, 11-9. 11-9, 11-4, 7-11, 11-6). Εάν ξεπεράσει αύριο και την Κόρι Τελέζ από την Κολομβία θα προκριθεί στον 1ο γύρο του απλού γυναικών.

Η Μαρία Χριστοφοράκη έκανε θετική αρχή για το 11ο γκρουπ όταν επιβλήθηκε της Μπολόρ-Ερντέν Μπατμούνκ από τη Μογγολία με 4-0 σετ (11-4, 11-6, 12-10, 11-7). Στη συνέχεια αντιμετώπισε την πολιτογραφημένη Βραζιλιάνα Γκούι Λιν, που είναι επικεφαλής και λύγισε με 4-1 σετ σε κλειστό παιχνίδι (7-11, 8-11, 11-9, 7-11, 9-11). Το γκρουπ τελειώνει αύριο, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα η 30χρονη πρωταθλήτρια δεν ελπίζει σε πρωτιά, αλλά με τη 2η θέση μπορεί να προκριθεί ως luckyloser.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ

Στο διπλό μικτό τα δύο ελληνικά ζευγάρια άρχισαν νικηφόρα την προσπάθειά τους και τελικά αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο, που ήταν καθοριστικός για τις προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Μαρία Χριστοφοράκη έδωσαν ντέρμπι στους «128» ώσπου επικράτησαν με 3-2 σετ των Εμιλιάνο Ριόφριο/Μιλένα Πλάζα από το Εκουαδόρ (11-5, 7-11, 11-13, 13-11, 11-8). Λίγες ώρες μετά, κάμφθηκαν στους «64» από τους Βραζιλιάνους Γκουστάβο Τσουμπόι/Μπρούνα Τακαχάσι με 3-0 σετ (6-11, 8-11, 6-11).

Ομοίως ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου έκαναν αρχή με το δεξί όταν ξεπέρασαν με 3-1 σετ τους Νίαλ Κάμερον/Αλίζα Καλίντ από τη Σκωτία (8-11, 11-2, 11-7, 11-3). Οι σημερινοί πρωταθλητές Ελλάδας του απλού είχαν καλή συνεργασία και στο ματς για την πρόκριση, προηγήθηκαν απέναντι στους Ιταλούς Μιχάι Μπομποτσίκα/Ντεμπόρα Βιβαρέλι, αλλά δεν μπόρεσαν ν’ αποδώσουν το ίδιο στα επόμενα σετ και κάμφθηκαν με 3-1 (11-5, 6-11, 5-11, 6-11).

Αύριο αρχίζουν και τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες. Στο διπλό ανδρών έχει σχηματιστεί στα προκριματικά ταμπλό των «128». Δύο γύροι θ’ αναδείξουν τα 32 ζευγάρια, που θα περάσουν στο κυρίως ταμπλό των «64». Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος κληρώθηκαν με τους Τζαΐρ Χιμένεθ/Μιγκέλ Λάρα από το Μεξικό. Αν νικήσουν, θα συναντήσουν και στο καθοριστικό δεύτερο ματς ζευγάρι από το Μεξικό και συγκεκριμένα τους Ρικάρντο Βίλα/Μάρκος Μαδρίντ (για τη Δευτέρα στις 16:45 προγραμματισμένος ο αγώνας στο «τηλεοπτικό» τραπέζι 1).

Οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι θ’ αντιμετωπίσουν μεθαύριο τους δυνατούς Κροάτες Φράνε Κόγιτς/Τόμισλαβ Πουκάρ. Αν πάρουν τη νίκη θα διεκδικήσουν την ίδια μέρα την πρόκριση κόντρα στους Γάλλους Καν Ακουζού/Αλεξάντρ Κασέν (16:15).

Στο διπλό γυναικών τα προκριματικά περιλαμβάνουν έναν γύρο. Τα 32 ζευγάρια, που θα επικρατήσουν, θα συμπληρώσουν τα ισάριθμα φαβορί, που ήδη υπάρχουν στο κυρίως ταμπλό. Η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη συναντούν τη Δευτέρα τις Σάρα Μέγερ/Ντανιέλε Κόνσμπρουκ από το Λουξεμβούργο.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics