Breaking News
17 Μαρτίου 2024

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας στην ποδηλασία Xρήστος Βολικάκης δηλώνει άγνοια και διαψεύδει τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, ενώ κινείται νομικά για τη δικαίωσή του.

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Αρνείται ο Βολικάκης τα περί λήψης απαγορευμένης ουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!
Το βράδυ της Παρασκευής (15/03) έγινε γνωστό από την Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας, ότι ο, Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκη, βρέθηκε θετικός σε επανέλεγχο που έγινε (8 χρόνια μετά) και αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016).

Ο Βολικάκης (12ος στην σειρά του στην μεγαλούπολη της Βραζιλίας) διά του δικηγόρου του, απαντά δηλώνοντας άγνοια για την ουσία και ότι δεν έχει κάνει χρήση της, επικαλούμενος τους αρνητικούς ελέγχους που είχε το επίμαχο διάστημα, ενώ ξεκαθάρισε πως θα προχωρήσει, όπως έχει δικαίωμα, στην επανεξέταση του Β' δείγματος, και θα κινηθεί νομικά για την δικαίωσή του.

Διαβάστε Επίσης
Μεντιλίμπαρ: «Ανεξήγητο αυτό που συνέβη» - Ποια η αντίδρασή του σε ερώτηση για το συμβόλαιό του!
Αναλυτικά η δήλωση Βολικάκη:

«Ο εντολέας μου συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας το έτος 2016 στο άθλημα της ποδηλασίας-σπριντ, στο οποίο κατετάγη 12ος σε σειρά.

Μετά το πέρας του αγώνα και συγκεκριμένα την 16.8.2016, η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016, τον κάλεσε για να παράσχει δείγμα (ούρα) σε δειγματοληπτικό έλεγχο, για να ελεγχθεί από την Επιτροπή.

Πράγματι, κατά την ημερομηνία εκείνη παρείχε το σχετικό υλικό για το δείγμα, από το οποίο προέκυψαν δύο κωδικοί δειγμάτων και το αποτέλεσμα του ελέγχου ηταν αρνητικό.

Την 01.03.2024 ο εντολέας μου έλαβε, εξ απήνης, την σχετική επιστολή από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για λογαριασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία τον ενημέρωνε ότι σε επανέλεγχο του πρώτου δείγματος το οποίο τότε(2016) είχε παράσχει ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του!

Η ουσία που αναφέρεται στην σχετική επιστολή, είναι μία ουσία την οποία ο εντολέας μου δεν γνωρίζει και την οποία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει!

Ο εντολέας μου από την αρχή της πορείας του και έως σήμερα, ως αθλητής παγκόσμιας εμβέλειας, ενστερνιζόμενος τις αξίες του αθλητισμού, δεν έλαβε ποτέ καμία ουσία που θα ενίσχυε τις επιδόσεις του, ακριβώς επειδή η κάθε επίδοση αποτελεί τεράστιο προσωπικό σωματικό και πνευματικό του κόπο και προσπάθεια.

Επίσης, προξενεί εντύπωση ότι έγινε επανέλεγχος του συγκεκριμένου δείγματός μετά από σχεδόν οκτώ ολόκληρα έτη από την δειγματοληψία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η θέση που κατέλαβε τότε δεν ήταν καν κοντά στις θέσεις μεταλλίων!

Μάλιστα, την ημέρα της δειγματοληψίας, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Σε κάθε περίπτωση ο εντολέας μου, παγκόσμιου φήμης ποδηλάτης, δηλώνει πλήρη άγνοια αναφορικά τόσο με τον τύπο της ουσίας που φαίνεται να ανιχνεύθηκε στον έλεγχο όσο και με τον τρόπο που μπορεί να βρέθηκε εκεί, δεδομένου του γεγονότος ότι ουδέποτε έχει λάβει με οποιονδήποτε τρόπο τέτοια ουσία, πόσο μάλλον κατά την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Έχει δε ζητήσει ήδη το άνοιγμα και την ανάλυση του ετέρου δείγματος, το οποίο είχε ληφθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς, την ίδια ημέρα.

Ο κος Βολικάκης, έχει περάσει άπειρους ελέγχους στην ποδηλατική του καριέρα, σε όλα τα μέρη του κόσμου καθώς και αιφνίδιους ελέγχους αλλά και μετά από αγώνες ελεγχόταν κάθε μέρα για συνεχόμενες τέσσερις ημέρες.

Έχει, με βάση το νόμο, όλα αυτά τα χρόνια ηλεκτρονικό - βιολογικό διαβατήριο και του λαμβάνουν δείγμα ούρων και αίματος.

Κατά το διάστημα αυτό δεν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή. Μετά από τόσα χρόνια λοιπόν, το έτος 2024, βρέθηκαν να του πουν ότι είχε απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του! Επίσης, έχουμε ζητήσει να ανοιχτεί το δεύτερο δείγμα.

Ο κος Βολικάκης θα κινηθεί νομικά για την δικαίωσή του, γιατί είναι απορίας άξιο πώς μετά από 8 χρόνια συμβαίνουν όλα αυτά. Τέλος, δηλώνω ως συνήγορος του ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την δικαίωση του κ. Βολικάκη και για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίσταται».

«Επανάλυση δειγμάτων που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.

Η Union Cycliste Internationale (UCI) ενημερώνει ότι ο Έλληνας αναβάτης Χρήστος Βολικάκης έχει ειδοποιηθεί για ένα δυσμενές αναλυτικό εύρημα (AAF) για Επιλεκτικούς διαμορφωτές υποδοχέα ανδρογόνων (SARMs) του μεταβολίτη LGD-4033 (1) από τον Διεθνή Οργανισμό Δοκιμών (ITA) για λογαριασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Αυτό το AAF προκύπτει από την εκ νέου ανάλυση ενός δείγματος που συλλέχτηκε στις 16 Αυγούστου 2016 κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.

Αυτή η εκ νέου ανάλυση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος επανάλυσης του ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ, εστιάζοντας σε δείγματα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016. Αυτές οι εκ νέου αναλύσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του ολοκληρωμένου προγράμματος κατά του ντόπινγκ που διεξάγεται ανεξάρτητα από την ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ από το 2018.

Ενισχύουν τις προσπάθειες κατά του ντόπινγκ χρησιμεύοντας ως πρόσθετο αποτρεπτικό μέσο κατά του ντόπινγκ και διευρύνοντας το φάσμα των πιθανών παραβιάσεων κανόνων που εντοπίζονται πέρα από την αρχική ανάλυση του δείγματος. Το πρόγραμμα εκ νέου ανάλυσης επιτρέπει τη διεξαγωγή περαιτέρω δοκιμών με βάση ενημερωμένες πληροφορίες, ιδίως χάρη σε έρευνες ή όταν οι μέθοδοι ανίχνευσης εξελίσσονται ως αποτέλεσμα της προόδου της επιστημονικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν για 10 χρόνια μετά τη συλλογή τους (παρατάθηκε από οκτώ σε 10 χρόνια μετά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016), διατηρώντας την ίδια νομική συνέπεια στην περίπτωση της επανάλυσης».

fosonline.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 17/03

 

 

 

 

Η Σαλαμίνα προσθέτει λάμψη και κύρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics