Breaking News
18 Νοεμβρίου 2020

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο διατήρησε την ποινή έως το τέλος Δεκεμβρίου


 

Στην αντιπαράθεση μεταξύ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας και της Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συμμετείχε το CAS διατηρώντας την αναστολή που επιβλήθηκε έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αντίθετα, φαίνεται ότι αποκλείστηκε η μεγαλύτερη αναστολή για το αγώνισμα της αντοχής.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) ανακοίνωσε την απόφασή της να αναστείλει την ομοσπονδία των ΗΑΕ, μετά από λεπτομερή διερεύνηση των περιστάσεων που αφορούσαν δύο εθνικούς αγώνες αντοχής τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2020: το Sheikh Mohammed Cup και President’s Cup. Θα έπρεπε να είχαν διοργανωθεί ως διεθνείς αγώνες αντοχής, καθώς ο αριθμός των ξένων αθλητών υπερέβαινε κατά πολύ την ποσόστωση που επιτρέπεται για εγχώριες διοργανώσεις.

Αντιδρώντας σε αυτήν την κύρωση, η ομοσπονδία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δημοσιοποίησε ένα αντεπιχείρημα και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να στραφεί στο CAS. Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο όμως συμφώνησε με τη Διεθνή Ομοσπονδία και όλοι οι ιππικοί αγώνες παραμένουν απαγορευμένοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η χώρα και οι υπήκοοι της δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε αγώνες οπουδήποτε στον κόσμο έως το τέλος του έτους.

Ωστόσο, η απόφαση του CAS δεν επικυρώνει πλήρως την απόφαση της FEI. Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αναστολής δύο σταδίων: για όλα τα αγωνίσματα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και έως τις 31 Μαρτίου 2021 για της αντοχής. Αυτό το δεύτερο στάδιο δεν αναφέρεται στην απόφαση του CAS, επομένως η σεζόν των αγώνων αντοχής θα μπορεί να ξαναρχίσει στα ΗΑΕ, τον προσεχή Ιανουάριο.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics