Breaking News
11 Απριλίου 2024

WTT Feeder Ντίσελντορφ: Αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο Γκιώνης, Αγγελάκης σε απλό και διπλό

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα 10/04, στην τρίτη μέρα του δυνατού World Table Tennis Feeder της Γερμανίας, η ελληνική αγωνιστική παρουσία στο Ντίσελντορφ. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο του απλού και πλασαρίστηκαν στις θέσεις 33-48 και μαζί νωρίτερα στον 1ο γύρο του διπλού ανδρών, όπου βρέθηκαν τις θέσεις 9-16.

Κρατάνε βεβαίως, ο Αγγελάκης τη γενικά θαυμάσια εμφάνιση και τις τρεις νίκες στα προκριματικά, ο Γκιώνης ότι κάλλιστα θα είχε περάσει στους «32» αλλά σε μία κακή συγκυρία δέχτηκε την ανατροπή και μαζί ως δίδυμο ότι στάθηκαν πολύ καλά κόντρα σε Ασιάτες κι έδειξαν πάλι ότι μετράνε διεθνώς. Στο γερμανικό Feeder αγωνίστηκαν επίσης ο Γιάννης Σγουρόπουλος (έχασε στον 3ο προκριματικό γύρο) και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου (έχασε στον 1ο προκριματικό), ενώ στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής. Πολύ γρήγορα, στο Χάβιροφ της Τσεχίας και το διάστημα 14-17/04, έρχεται το επόμενο τεστ σε Feeder για τους Έλληνες διεθνείς (Αγγελάκης, Σγουρόπουλος., Τσεκούρα, Παπαδημητρίου).

Χρονικά σήμερα Τετάρτη ερχόταν πρώτα για τα ελληνικά χρώματα ο αγώνας στο διπλό των Γκιώνη/Αγγελάκη, οι οποίοι ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «16». Είχαν κληρωθεί με τους Λαμ Σίου Χανγκ/Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ και ήξεραν ότι αναλάμβαναν πολύ δύσκολη αποστολή.

Μπήκαν καλά, χρησιμοποίησαν πολύ και την επίθεση με το forehand και πήραν το προβάδισμα. Κλειστό ήταν το 2ο σετ με τους Ασιάτες να περνούν τα σπιν στα κρίσιμα σημεία. Μόνο στο 3ο σετ δεν είχαν σταθερότητα οι διεθνείς μας (νούμερο 116 αυτή τη βδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη του διπλού) και βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ με 5-1. Στο 4ο επανέκαμψαν, απέκτησαν κιόλας μικρό προβάδισμα με 5-3 και τελικά το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες σε βάρος τους (11-7, 8-11, 4-11, 10-12). Ο Γκιώνης και ο Αγγελάκης ήταν φιναλίστ τον περασμένο Δεκέμβριο στον τελικό του WTT Feeder της Ιταλίας και νωρίτερα στο 2024 είχαν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους και στο WTT Contender του Κατάρ. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δίδυμο από το Χονγκ Κονγκ είναι νούμερο 33 στον τρέχοντα διεθνή πίνακα αξιολόγησης, ενώ ο Χο Κβαν βρίσκεται ακόμα ψηλότερα με συμπαίκτη τον Βονγκ Τσου Τινγκ, συγκεκριμένα στο νούμερο 16.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΤΣ ΜΠΟΛ

Το μεσημέρι άρχισε το κεντρικό ταμπλό του απλού. Ο Γκιώνης (που σήμερα είναι νούμερο 92 στον κόσμο κι επιζητά και βαθμούς μέσα από αυτά τα τουρνουά) τέθηκε αντίπαλος με τον Φιλίπ Ζέλικο (Νο 107). Ο Κροάτης έδειξε μεγάλες ικανότητες απέναντι στην άμυνα, μάλιστα ξέφυγε άμεσα στο σκορ και πήρε με διαφορά το 1ο σετ. Επέλεξε ταχύτητα στα σερβίς του και τα σπιν του κι αρχικά αυτή η τακτική τού βγήκε απόλυτα. Απέκτησε προβάδισμα και στο 2ο σετ, αλλά μετά βρήκε παιχνίδι και ο Γκιώνης και πέρα από τα δικά του σπιν πίεσε με βαθιές άμυνες. Ισοφάρισε δύσκολα και είχε τον έλεγχο και στο 3ο σετ. Τότε όμως, έχασε την πρώτη ευκαιρία. Ήταν μπροστά με 9-6, ισοφαρίστηκε άμεσα και δέχτηκε την ανατροπή στην παράταση.

Στο 4ο σετ αξιοποίησε περισσότερο το σερβίς του, έπαιξε με το φάλτσο-άφαλτσο και έφτασε στο 2-2 για να πάμε στο συναρπαστικό φινάλε. Στο 7-7 του 5ου σετ ο Έλληνας άσος κατάφερε να πάρει και τους δύο πόντους στο σερβίς του και μετά να κάνει και το 10-7. Κάποια λάθη όμως και το ψύχραιμο παιχνίδι του Ζέλικο, ο οποίος συνέχισε να παίζει δυνατά, έφεραν την ανατροπή μετά από τέσσερα ματς μπολ του Γκιώνη (3-11, 11-8, 11-13, 11-8, 11-13).

Ο Αγγελάκης (Νο 308) είχε την ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις απέναντι σε έναν ακόμα πολύ αξιόλογο Ευρωπαίο αθλητή τον Γερμανό Ρικάρντο Γουόλτερ (Νο 111). Χωρίς άγχος και με τη δυνατή ψυχολογία από τα άριστα αποτελέσματα στο ταμπλό των προκριματικών μπήκε στο τραπέζι να διεκδικήσει την έκπληξη, ωστόσο και ο αντίπαλος υπενθύμισε την ευχέρεια, που συνήθως έχουν οι Γερμανοί πρωταθλητές απέναντι στον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού. Ο Αγγελάκης πίεσε, ο Γουόλτερ όμως είχε τον έλεγχο στο ματς και ήρθε ο αποκλεισμός με 3-0 σετ (6-11, 8-11, 7-11).
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Τεράστια επιτυχία για την Στέλλα Καλτσίδου -και κατ' επέκταση για το ελληνικό μπάσκετ

 

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 10/04/2024

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics