Breaking News
06 Μαΐου 2018

Το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκοποβολής στο σπορ πιστόλι θα μπορούσε να ήταν και all star! Από τη μία η Αννα Κορακάκη με τα δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και από την άλλη ο ζωντανός θρύλος της ελληνικής σκοποβολής.

 

Η Αγη Κασούμη που μετράει 40 Πανελλήνιους τίτλους (!), έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 6 μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, 2 μετάλλια σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες και 2 σε Μεσογειακούς.

Οι φίλοι της Σκοποβολής απόλαυσαν τον ωραιότερο τελικό στην ιστορία της Ελλάδας και έναν από τους ωραιότερους Παγκοσμίως. Νικήτρια η Αγη Κασούμη που με 40 εγχώριους τίτλους έχει δημιουργήσει ένα ρεκόρ που κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει και το ρεκόρ Γκίνες!

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με τη Αγη Κασούμη και μίλησε για τον συναρπαστικότερο τελικό. Αναφέρθηκε στο λιποθυμικό επεισόδιο της Αννας Κορακάκη, που δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, αλλά και την εμπειρία να αγωνίζεται με την δις Ολυμπιονίκη. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες στην Ελλάδα κι «έβγαλε το καπέλο» στην Αννα, καθώς όπως είπε την... καμαρώνει!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παραδέχτηκε ότι ήταν ένας από τους καλύτερους τελικούς και τόνισε ότι είναι σημαντικό για την ελληνική σκοποβολή να αγωνίζονται όλα τα μεγάλα ονόματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Αγης Κασούμη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΡ: κ. Κασούμη, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είστε απόλυτα ικανοποιημένη με το νέο τίτλο, καθώς φέτος το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, δεδομένης και της συμμετοχής της Άννας Κορακάκη;

«Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν πολύ συναρπαστικό. Μπορώ να σας πω ότι ήταν το συναρπαστικότερο όλων των εποχών στην Ελλάδα και ένας από τους καλύτερους τελικούς Παγκοσμίως βάση επιδόσεων. Ηταν ένα εκπληκτικό σκορ για τελικό τόσο από μένα, όσο και από την Αννα».

ΕΡ: Εσεις κατακτήσατε ακόμα ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην πλούσια καριέρα σας....

«Είμαι 40 χρόνια πρωταθλήτρια Ελλάδας. Νομίζω ότι είναι ένα ρεκόρ Γκίνες. Δεν μπορεί να υπάρχει σε κανένα άθλημα παγκοσμίως κάτι ανάλογο.»

ΕΡ: Στον τελικό υπήρχε ένα συμβάν με την Κορακάκη, τι ακριβώς συνέβη;

«Την ώρα του τελικού η Αννα λιποθύμησε. Δεν μάθαμε για ποιον λόγο, αλλά σίγουρα το στρες ενός τελικού και το άγχος είναι πάντα πολύ μεγάλο. Πήγαμε όλες οι αθλήτριες να δούμε τι συνέβη και ευτυχώς ήταν καλά».

ΕΡ: Το επεισόδιο αυτό επηρέασε το αποτέλεσμα;

«Όχι, είχαν όλα κριθεί. Όταν λιποθύμησε η Αννα οι θέσεις των μεταλλίων είχαν οριστικοποιηθεί και δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι. Γι αυτό ζητήσαμε από την ομοσπονδία να ολοκληρωθεί σε εκείνο το σημείο ο αγώνας, καθώς στις θέσεις μεταλλίων δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι. Σεβόμενοι την Αννα, όλες οι αθλήτριες δεν θέλαμε να ζορίσει τον εαυτό της. Το σεβάστηκε η ομοσπονδία και ολοκληρώθηκε σε εκείνο το σημείο ο αγώνας»

ΕΡ: Δίνει ξεχωριστή αίγλη ο τίτλος όταν αγωνίζεσαι απέναντι στη δις Ολυμπιονίκη;

«Ηταν η πρώτη φορά που αγωνιστήκαμε αντίπαλες στην κατηγορία των γυναικών στο σπορ πιστόλι. Δεν είχαμε συναγωνιστεί ποτέ, μιας και η Αννα αγωνιζόταν στις Νεάνιδες. Είναι για μένα μεγάλη χαρά που αγωνίστηκα με την Αννα. Τον αγώνα τον απόλαυσα γιατί την καμαρώνω και είναι καταπληκτική σκοπεύτρια. Νομίζω είναι σημαντικό για τον κόσμο, αλλά και τους αθλητές να κατεβαίνουν όλες οι μεγάλες αθλήτριες»

ΕΡ: Μιας και μιλάτε με τόσο εγκωμιαστικά σχόλια, φαντάζομαι ότι είναι και μεγάλη χαρά που κερδίσατε την Αννα;

«Σαράντα χρόνια πρωταθλητισμού δεν έχω μπει ποτέ με σκοπό τι θα κάνει η αντίπαλος. Κοιτάζω πάντα τη δική μου απόδοση και γι αυτό έχω δημιουργήσει φιλίες με σπουδαίες αθλήτριες και Ολυμπιονίκες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics