Breaking News
07 Ιουνίου 2018

Σημαντική ευρωπαϊκή επιτυχία για τη Βούλα Ζυγούρη

 



Η Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην πάλη Βούλα Ζυγούρη κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (από τα 6 χρυσά της ομάδας της, του Choke Luta Team Greece), στο πρωτάθλημα Grappling της NAGA στο Limburg της Γερμανίας.



Ο παγκοσμίου εμβέλειας αμερικάνικος φορέας NAGA (North American Grappling Association), επεκτείνεται επιλεκτικά και στην Ευρώπη διοργανώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα πάλης υποταγής (grappling) με την συμμετοχή πάνω από πεντακοσίων αθλητών υψηλού επιπέδου όλων των ηλικιών.

Να σημειωθεί εδώ ότι το grappling ή πάλη υποταγής κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές λόγω της του αποτελεσματικότητας τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εξωαγωνιστικό περιβάλλον ειδικά σε καταστάσεις αυτοάμυνας.

Το διαρκώς αναπτυσσόμενο αυτό στιλ πάλης ενσωματώνει πολλά παλαιστικά συστήματα όπως ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη, brazillian jiu jitsu, luta livre, παγκράτιο, sambo, judo και άλλα με απώτερο σκοπό τον εξαναγκασμό του αντίπαλου σε υποταγή.

Μετά την επιστροφή της από την Γερμανία η Βούλα μας δήλωσε: «Το υψηλό επίπεδο των αγώνων ήταν ισχυρός πόλος έλξης για εμένα κυρίως διότι μου έδωσε την ευκαιρία να υπογραμμίσω την δυναμική που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την Ελλάδα στο χώρο των αθλημάτων αναμέτρησης και πιο συγκεκριμένα την Ελληνίδα αθλήτρια. Είμαι υπερήφανη που έφερα αυτά τα μετάλλια στην χώρα μου, στην ομάδα μου και στην συλλογή μου. Η όλη εμπειρία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Γύρισα πίσω «πλουσιότερη» και με την επιταγή για μια ανάλογη συνέχεια στο μέλλον».

Ο προπονητής του Choke Luta Team Greece κ. Γιώργος Θωμαδάκης έκανε τον απολογισμό των αγώνων ως εξής: «Οι αγώνες διεξήχθησαν με πλήρη επιτυχία γεγονός που υποδηλώνει την στοχευμένη προετοιμασία μας η οποία αναδεικνύει τις ικανότητες των αθλητών παρά το βεβαρυμένο σύγχρονο περιβάλλον και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας στο πλαίσιο των οποίων είμαστε αναγκασμένοι να δουλέψουμε».
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics