Breaking News
10 Νοεμβρίου 2020

Η διεθνής αθλήτρια πραγματοποίησε ερεύνα στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών της στη Σουηδία


Η Κωνσταντίνα Παρίδη κατάφερε να συνδυάσει την αντισφαίριση στο υψηλότατο επίπεδο με τις ακαδημαϊκές της σπουδές. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό γυναικών είναι απόφοιτη από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στην αθλητική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Χάλμσταντ της Σουηδίας. Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της προχώρησε σε μια έρευνα με θέμα τον εντοπισμό διαφορών μεταξύ ελίτ και μη ελίτ αθλητών στην συναισθηματική αντιδραστικότητα και στους μηχανισμούς συναισθηματικής αυτορρύθμισης στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Στην εν λόγω έρευνα πήραν μέρος 29 πινγκπονίστες, άνδρες και γυναίκες. Πολλοί από τους αθλητές ήταν Έλληνες, ενώ το ηλικιακό εύρος κυμαινόταν από 18 έως 40 ετών.

Μέσω ενός ηλεκτρονικού προγράμματος, οι αθλητές έβλεπαν κάποιες αρνητικές και ουδέτερες εικόνες από γεγονότα της καθημερινής ζωής (π.χ. έναν άντρα που ακούει μουσική, μία ένεση, τραυματισμοί από πόλεμο) και τους ζητούνταν να βαθμολογήσουν από το 1-7 για το πόσο αρνητικά αισθάνονταν σε κάθε εικόνα. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι ελίτ αθλητές κατάφεραν να κατευνάσουν πιο εύκολα τα αρνητικά ερεθίσματα σε σχέση με τους μη ελίτ αθλητές, ενώ δεν παρατηρήθηκε κάποια διαφορά στην συναισθηματική αντιδραστικότητα.

Σε προηγούμενες μελέτες είχε αποδειχθεί ότι οι τοπ αθλητές έχουν καλύτερη ικανότητα στο να κατευνάζουν και να ελέγχουν τα συναισθήματα τους από εκείνους, που δεν πρωταγωνιστούν πάντα στις αθλητικές διοργανώσεις. Το ερώτημα είναι εάν γεννιούνται με αυτή την ικανότητα ή αν την αναπτύσσουν στην πορεία της αθλητικής τους καριέρας.

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics