Breaking News
13 Νοεμβρίου 2020

Η οικογένεια του Γιάννη Κορδούτη μας προσφέρει την ιδανική λύση για να σπάσουμε τη μονοτονία της κατ' οίκον καραντίνας

 

Μέσα σε έξι μήνες η πανδημία του κορονοϊού μάς υποχρεώνει να κλειστούμε στα σπίτια μας και οι μετακινήσεις να γίνονται αυστηρά μόνο για λόγους σοβαρούς.

Κι αν τον Μάρτιο ο ερχομός της άνοιξης, έκανε κάπως γλυκύτερο τον περιορισμό, τώρα στις παρυφές του χειμώνα, γίνεται πιο βαρύς και δύσκολος

Βέβαια ο καθένας το βιώνει διαφορετικά και μέσα από δραστηριότητες ψάχνει μια διέξοδο να σπάσει τη μονοτονία.

Ε, εμείς στο Sports3.gr σας προσφέρουμε την ιδανική λύση, για να περάσουν ευχάριστα οι ώρες που φαίνονται ατελείωτες.

Παίξτε πινγκ πονγκ. Ναι, ένα εύκολο κι αγαπητό σε όλους σπορ. Ποιος ή ποια άραγε δεν έχει πιάσει ρακέτα και μπαλάκι, έστω για λίγο.

Όμως, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι την προτεινόμενη ιδέα μας την έδωσε η οικογένεια του Γιάννη Κορδούτη.

Μια πενταμελής οικογένεια που έχει κάνει τον αθλητισμό, μέσα από το πινγκ πονγκ, τρόπο ζωής.

Η κεντρική φωτογραφία στο θέμα μας, ήταν η καλύτερη πάσα. Ο μπαμπάς Γιάννης Κορδούτης και η σύζυγός του Διάνα Ζέρδιλα τοποθέτησαν ένα τραπέζι στον καναπέ του σαλονιού τους, φόρεσαν την αθλητική περιβολή κι άρχισαν να παίζουν τένις κόντρα στα δύο από τα τρία παιδιά τους, τον Ιάσονα και την Θάλεια.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο πρώτο lockdown κι επιλέχθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία (IΤΤF) προκειμένου να κοσμήσει διαδικτυακή αναφορά για την παγκόσμια ημέρα επιτραπέζιας, που γιορτάζετε στις 6 Απριλίου.

Από εκείνες τις ημέρες είναι και τα βίντεο που σας παρουσιάζουμε της οικογένειας Κορδούτη και όπως ήρθαν τα πράγματα, γίνονται ξανά επίκαιρα.

«Το πινγκ πονγκ είναι ένα άθλημα που μπορεί να παιχθεί στο σπίτι, στην πυλωτή, παντού.

Ετσι είχαμε την ιδέα μέσα από τα βίντεο να καταθέσουμε μια εναλλακτική πρόταση για εκείνες τις ημέρες του lockdown.

Τώρα θέλουμε να το πάμε πιο πέρα. Σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε βίντεο, παρουσιάζοντας εξειδικευμένα κάποια στοιχεία του παιχνιδιού» λέει ο Γιάννης Κορδούτης, μεταξύ άλλων, πρωταθλητής Ελλάδας το 1997, βαλκανιονίκης το 1993 και νυν προπονητής στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Βούλας.

«Δυστυχώς το lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, έχει πλήξει τα σωματεία και στο πινγκ πονγκ. Η προσπάθεια που κάναμε να φέρουμε νέα παιδιά στο άθλημα, τώρα είναι πολύ εύκολο να πάει χαμένη» συνεχίζει ο Γιάννης Κορδούτης, που είναι η κεφαλή σε μια οικογένεια που ασχολείται με την επιτραπέζια αντισφαίριση.

Προσέξτε.

Η σύζυγός του Διάνα Ζέρδιλα υπήρξε μεσογειονίκης και πρωταθλήτρια Ελλάδας, ενώ σήμερα είναι καθηγήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Τα παιδιά τους, επίσης, έχουν αναδειχθεί όλα πανελληνιονίκες, συνδυάζοντας πρωταθλητισμό με σπουδές.

Η 23χρονη Θάλεια, σπουδάζει αγγλική φιλολογία, έχει πανελλήνιες διακρίσεις σε ατομικό και ομαδικό, με συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014.

Ο 21χρονος Δημήτρης, σπουδάζει ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, πέρα από τις εντός συνόρων επιτυχίες, έχει να επιδείξει και την 8η θέση με την εθνική ομάδα νέων στο ευρωπαϊκό του 2017.

Ο δε Ιάσονας, είναι ο προ μερικών ημερών πρωταθλητής Ελλάδας στους νέους άνδρες. Το πέτυχε μάλιστα, με επιβλητικό τρόπο, καθώς δεν έχασε σετ από τη 16άδα μέχρι και τον τελικό. Εκεί νίκησε τον Γεράσιμο Πετρή και πήρε την κούπα.

Ο 19χρονος, μέλος της εθνικής ομάδας στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σπουδαστής στο τμήμα διοίκησης και τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ήταν πρωταθλητής Λυκείων το 2017.

Τα δύο αδέλφια εκτός από το ελληνικό πρωτάθλημα της Α1 αγωνίζονται και στο γαλλικό με την Αντίμπ.

Το 2012 η οικογένεια Κορδούτη τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ με το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς».

Εκείνη η διάκριση ήταν η αφορμή να δημιουργήσουν πριν από τρία χρόνια το Άνεμος Table Tennis Academy με πολλές δράσεις γύρω από την επιτραπέζια αντισφαίριση στη Βούλα.

Πινγκ πονγκ στα 2.882μ!

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, καθώς ο Γιάννης Κορδούτης και η Διάνα Ζέρδιλα… πήγαν το άθλημα σε άλλο επίπεδο.

Επίπεδο; Καλύτερα σε άλλη κορυφή. Τον Αύγουστο αντάλλαξαν μπαλιές στο Όλυμπο συνδυάζοντας πινγκ πονγκ και ορειβασία.

Μετέφεραν στην πλάτη ένα ελαφρύ τραπέζι και το άνοιξαν στην κορυφή Σκάλα στα 2.882μ. κι αν μερικά μπαλάκια έφυγαν στον γκρεμό, ε, χαλάλι.

Μετά συνέχισαν την ανάβαση μέχρι τα 2.918μ . και στον ξακουστό Μύτικα, την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου.
SPORTS3.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics