Breaking News
15 Ιανουαρίου 2021

Στους αγώνες πατινάζ ταχύτητος στην Χέρενβεεν το Σαββατοκύριακο


Οι Ολλανδοί αθλητές αναμένεται να κυριαρχήσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πατινάζ ταχύτητος, αύριο και την Κυριακή, στη Χέρενβεεν. Οι αθλητές στο «Thialf-hal» στην ολλανδική πόλη είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στο σύνθετο ή στα σπριντ για όλους τους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Το σύνθετο των ανδρών αποτελείται από αγώνες 500μ., 1.500μ, 5.000μ και 10.000μ, ενώ οι γυναίκες θα αγωνιστούν στα 500μ., 1.500μ, 3.000μ. και 5.000μ.

Ο Ολλανδός Σβεν Κράμερ, υπερασπιστής του τίτλου και δέκα φορές «χρυσός» πρωταθλητής Ευρώπης, δεν κατάφερε να προκριθεί στο σύνθετο των ανδρών, αφήνοντας τον συμπατριώτη και παγκόσμιο πρωταθλητή Πάτρικ Ρόεστ, να είναι η ελπίδα της χώρας για μετάλλιο. Ο Ρόεστ πρόκειται να τα βρει δύσκολα από τον Νορβηγό Σβερ Λούντε, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2019.

Στο σύνθετο στις γυναίκες, η Αντουανέτ ντε Γιονγκ είναι η αγαπημένη των Ολλανδών, καθώς η συμπατριώτισσά της και υπερασπίστρια του τίτλου Ιρέν Βίστ, δεν προκρίθηκε στη διοργάνωση. Θα έχει αντίπαλο την Τσέχα Μαρτίνα Σαμπλικόβα, πέντε φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι αγώνες σπριντ ανδρών θα περιλαμβάνουν αγώνες των 500μ. και 1.000μ. Ο Πάβελ Κουλιζνίκοφ, κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στα 500μ. και 1.000μ. των ανδρών, εξακολουθεί να μην είναι σίγουρο αν πάρει μέρος στη διοργάνωση της Χέρενβεεν.

Ο Ρώσος βρέθηκε θετικός, στον Covid-19 τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα συμμετοχής ως αντικαταστάτης, καθώς συνεχίζει να αναρρώνει, από την ασθένεια.

Ο Ολλανδός υπερασπιστής του τίτλου Κάι Βερμπίζ και ο Νορβηγός ολυμπιονίκης των 500μ. Χάβαρντ Λόρεντζεν είναι επίσης μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου.

Η Αυστριακή Βανέσα Χέρτζογκ αναμένεται να υπερασπιστεί τον τίτλό της στο σπριντ γυναικών, με σθεναρή αντίσταση από την Ολλανδή Γιούτα Λέερνταμ και τη Ρωσίδα Αντζελίνα Γκολίκοβα.

Το διήμερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοίγει αυλαία αύριο. Η Χέρενβεεν έχει δημιουργήσει περιβάλλον «φούσκας» για το πατινάζ ταχύτητος ώστε να διασφαλίσει τους αγώνες και να διεξαχθούν στη διάρκεια της πανδημίας. Η ολλανδική πόλη έχει προγραμματιστεί επίσης να φιλοξενήσει δύο σκέλη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISU, από τις 22 έως τις 31 Ιανουαρίου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πατινάζ ταχύτητος, από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

SPORTS3.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics