Breaking News
13 Μαρτίου 2021

Με τις…ευλογίες του μεγιστάνα προέδρου της Λίσιν


Μια ακόμη Διεθνής Ομοσπονδία φαίνεται ότι θα διατηρήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της στη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) έχει αποφασίσει να μετακινηθούν μεγάλες διοργανώσεις, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν πριν από το Δεκέμβριο του 2022 σε άλλες χώρες.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητισμού Σκοποβολής (ISSF) πρόκειται να ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ (WADA) ότι θα ήταν «νομικά και πρακτικά αδύνατο» να μετακινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 από τη Ρωσία.

Ισχυρίζεται ότι η μετακίνηση του πρωταθλήματος από τη χώρα, που έχει πληγεί από το σκάνδαλο «θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ISSF».

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ISSF σε όλα τα αγωνίσματα του πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2022 στο συγκρότημα Φοξλοτζ, στο Ιγκνάτοβο, το οποίο ανήκει στον πρόεδρο της ISSF Βλαντιμίρ Λίσιν.

Σύμφωνα με τους όρους του εύρους των ποινών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από το WADA και εν μέρει επικυρώθηκαν από το CAS, η χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις για τη διετή περίοδο κατά την οποία είναι τιμωρημένη.

Η απόφαση λέει στις Ομοσπονδίες να μην περιλαμβάνουν τη Ρωσία στις σημαντικές διοργανώσεις, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν έως το Δεκέμβριο του 2022, «εκτός αν είναι νομικά ή πρακτικά αδύνατο να το πράξουν».

Η ISSF είναι πιθανό να είναι η τελευταία που εκμεταλλεύεται αυτό το κενό στην ετυμηγορία του CAS, το οποίο μείωσε την περίοδο κύρωσης από τέσσερα χρόνια σε δύο και μείωσε σημαντικά την αρχική τιμωρία που επέβαλε ο WADA.

Σε ένα έγγραφο «δομημένης απάντησης», το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ISSF την προσεχή Δευτέρα (15 Μαρτίου) πριν αποσταλεί στο WADA, η ISSF υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να μετακινήσει τη σημαντική του διοργάνωση, εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Ρωσία.

Η ISSF αναφέρει ότι υπάρχει πιθανότητα η Ρωσική Ομοσπονδία Σκοποβολής (RSU), μπορεί να μηνύσει την Παγκόσμια, για παραβίαση της σύμβασης φιλοξενίας και να επιδιώξει νομική αποζημίωση περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους δεν είναι σε θέση να μεταφέρει το πρωτάθλημα. Φαίνεται ότι η παγκόσμια ομοσπονδία συμφώνησε να πληρώσει στο συγκρότημα Φοξλότζ, που ανήκει στον Λίσιν, το ποσό και οποιαδήποτε άλλη ζημιά εάν ακυρωθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η ISSF ισχυρίζεται ότι μόνο άλλες τέσσερις χώρες – η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Κατάρ και η Ινδία – θα μπορούσαν να διοργανώσουν τους αγώνες, αν δεν γίνουν στη Ρωσία τη δεδομένη χρονική στιγμή.
sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

Βούρος: «Να αντιστρέψουμε το κλίμα» [vid]

ΟΦΗ - Μίλωνας 1-3 Volley League

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics