Breaking News
14 Νοεμβρίου 2021

Στην πέμπτη και τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21, στο Σπα του Βελγίου, προηγήθηκαν των τελικών του απλού οι καθοριστικοί αγώνες για τις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματα του διπλού.

Από την άνοιξη του 2020 μάλιστα, στο Βαραζντίν της Κροατίας, ο μικρός σε ζωή θεσμός, περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την προσθήκη του διπλού μικτού. Στην 5η διοργάνωση για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 21 ετών τρεις χώρες πανηγύρισαν τους ισάριθμους τίτλους στα διπλά. Η οικοδέσποινα χώρα του Βελγίου στο διπλό Νέων ανδρών με τους Άντριεν Ράσενφοσε/Όλαφ Κοζολότσκι. Η Τουρκία στο διπλό Νέων γυναικών με τις Έτσε Χάρακ/Οζγκέ Γιλμάζ. Η Ρουμανία στο διπλό μικτό με τους Ράρες Σίπος/Αντρέα Ντραγκομάν (φώτο). Χτες εξάλλου, έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι των ομάδων του Γιάννη Σγουρόπουλου και του Παναγιώτη Γκιώνη στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europe Cup αντίστοιχα.

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό στο διπλό Νέων ανδρών. Απέναντι στους Ιβόρ Μπαν/Σάμπα Άντρας από την Κροατία και την Ουγγαρία αντίστοιχα, οι Άντριεν Ράσενφοσε/Όλαφ Κοζολότσκι προηγήθηκαν δύο φορές και ισοφαρίστηκαν ισάριθμες, αλλά η πιο δύσκολη κατάσταση δεν ήταν αυτή. Ήταν ότι στο καθοριστικό 5ο σετ έφτασαν στο 10-3 και δέχτηκαν την ισοφάριση με επτά συνεχόμενους πόντους από τους φιναλίστ! Τελικά τα καλά φάλτσα σε μία επίθεση κι ένα σερβίς χάρισαν στους Βέλγους το χρυσό μετάλλιο και το ζεστό χειροκρότημα από τους θεατές, που προς στιγμήν είχαν… παγώσει (11-8, 11-13, 11-6, 10-12, 12-10). Την 3η θέση πήραν οι Ματσιέ Κολοτζιέτσικ/Βλάντισλαβ Ούρσου από την Αυστρία και τη Μολδαβία αντίστοιχα (σ.σ. είχαν αποκλείσει στον 2ο γύρο τους Σγουρόπουλο και Σιντορένκο) και οι Ρώσοι Λεβ Κάτσμαν/Μαξίμ Γκρέμπνεφ.

Στο διπλό Νέων γυναικών έγραψαν ιστορία για την Τουρκία οι Έτσε Χάρακ/Οζγκέ Γιλμάζ. Κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο κι ενώ είχαν χάσει εύκολα τα δύο πρώτα σετ του τελικού απέναντι στις Σέρβες Σαμπίνα Σουργιάν/Τιγιάνα Γιόκιτς. Ουσιαστικά μπήκαν στο ματς στο 3ο σετ, εκεί χρειάστηκε να σώσουν και ματς μπολ και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη με 3-2 (3-11, 3-11, 16-14, 11-9, 11-5). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Τατιάνα Κουκούλκοβα/Έμα Λαμπόσοβα από τη Σλοβακία και οι Μαρία Ταϊλάκοβα/Ελίζαμπετ Αμπρααμιάν από τη Ρωσία.

Στο διπλό μικτό το χρυσό μετάλλιο πήγε ξανά στη Ρουμανία. Το 2020, στο Βαραζντίν της Κροατίας, είχε εισαχθεί πρώτη φορά στο πρόγραμμα το συγκεκριμένο αγώνισμα και είχε νικητές τους Βαλκάνιους (Κριστιάν Πλετέα/Αντίνα Ντιακόνου). Στη δεύτερη εμφάνισή του κυριάρχησε ζευγάρι από την ίδια χώρα και συγκεκριμένα οι Ράρες Σίπος/Αντρέα Ντραγκομάν. Στον τελικό έκαμψαν τους Γάλλους Μπαστιέν Ρεμπέρ/Ίζα Κοκ με 3-1 σετ (12-10, 3-11, 11-8, 11-5). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρώσοι Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαρία Ταϊλάκοβα και οι Γάλλοι Ιρβίν Μπερτρά/Λεϊλί Μοσταφαβί.

ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ

CL-MEN 10d67_f_666x375Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις για τις τελικές φάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Europe Cup. Σε επίπεδο ανδρών η Ελλάδα έχει παρουσία και στα δύο διασυλλογικά Κύπελλα.

Η γερμανική Νόι Ουλμ του Γιάννη Σγουρόπουλου κληρώθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τη UMMC, την πανίσχυρη ομάδα από τη Βερκνάγια της Ρωσίας, που έχει να επιδείξει και τίτλους στο πρώην ETTU Cup.

Η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη συνεχίζει στο Europe Cup μετά τον αποκλεισμό της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη νέα φάση δημιουργήθηκαν 4 γκρουπ και το πολωνικό κλαμπ είναι επικεφαλής στο 1ο με αντιπάλους τη Στοκεράου από την Αυστρία και την Οστρόφ Χάβλικουφ από την Τσεχία. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.
Διαβάστε Επίσης

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics