Breaking News
07 Φεβρουαρίου 2022

Στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματοςPane paidiko_Xio_aponomi_firls επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων για την περίοδο 2021-2022.

Στις τέσσερις από τις πέντε περιοχές, που είναι στο πρόγραμμα, έγιναν τα λεγόμενα Περιφερειακά πρωταθλήματα, όπου μαζί με προκρίσεις για την τελική φάση του κορυφαίου θεσμού κρίθηκαν και οι τοπικοί νικητές. Με επιτυχία έγιναν ατομικοί αγώνες στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Χίο και πήραν μέρος περισσότερα από 200 παιδιά. Σε άλλη ημερομηνία θα γίνει η αντίστοιχη διαδικασία στην Κρήτη για τους παίδες. Στον Πειραιά αναδείχτηκαν πρωταθλητές Αττικής ο Μάριος Κατσαπρακάκης στα αγόρια και η Μαύρα Κοντοπούλου στα κορίτσια. Στη Θεσσαλονίκη επικράτησαν για τη Βόρεια Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους παίδες και η Γεωργία Γιάγκου στις κορασίδες. Στην Πάτρα πήραν το χρυσό μετάλλιο για τη Δυτική Ελλάδα ο Γιάννη Κούτρα στους παίδες και η Κατερίνα Ιωάννου στις κορασίδες, ενώ στη Χίο τοπικοί νικητές ήταν ο Πέτρος Λιώτσης και η Βασιλική Μπουλά αντίστοιχα.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πήραν μέρος χτες 50 αθλητές και 22 αθλήτριες. Στους αγώνες των παίδων για την Αττική πρώτευσε ο Μάριος Κατσαπρακάκης. Ο αθλητής της Αθηνάς Μαγκουφάνας ήταν και το νούμερο 1 φαβορί. Στον τελικό επικράτησε με 3-1 σετ του 2ου φαβορί, του Σάββα Βατσακλή, που επίσης προέρχεται από την Πεύκη (ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας). Τα σετ 11-7, 5-11, 11-6 και 11-8. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Κορίνθιος Ραφαήλ Δήμος και ο Μιχάλης Παπαϊωάννου, επίσης από την Αθηνά Μαγκουφάνας.

Το νούμερο 1 του ταμπλό κατέκτησε την πρωτιά και στις κορασίδες. Είναι η Μαύρα Κοντοπούλου από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου (ΑΣ Ραδάμανθυς), η οποία αρχικά χρειάστηκε μεγάλη ανατροπή από 0-2 σετ στον ημιτελικό απέναντι στη Στέλλα Μαυροματάκη. Στον τελικό η Κοντοπούλου έκαμψε, επίσης δύσκολα, με 3-0 σετ τη Ζωή Καζάκου, που ήταν 2ο φαβορί (12-10, 11-9, 14-12). Η Καζάκου και η Μαυροματάκη είναι αθλήτριες του ΟΑ Χανίων και αγωνίστηκαν στην Αττική, καθώς δεν υπήρχε η προϋπόθεση για ξεχωριστούς αγώνες των κοριτσιών στην Κρήτη. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε επίσης η Μαριάνα Κρεάνγκα του Άρη Βούλας.

Paidiko Perifereiaka_V_Ellada_menΣτο γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη διεξήχθη, επίσης το Σάββατο, το Περιφερειακό πρωτάθλημα για τη Βόρεια Ελλάδα. Συγκέντρωσε 59 αγόρια και 15 κορίτσια. Στους παίδες κατέκτησε το τρόπαιο ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης. Τα δύο πρώρα φαβορί διεκδίκησαν κι εδώ την πρωτιά. Το νούμερο 1 του Περιφερειακού πρωταθλήματος, ο Μηλικούδης ξεπέρασε με 3-0 σετ τον Γιαννιώτη Γιώργο Κοσμά, που αγωνίζεται στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (11-5, 11-9, 11-5). Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Στέλιος Τζιαμαλίδης της Φιλίας Ορεστιάδας και ο Ευάγγελος Δερνεξής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Στις κορασίδες αναδείχτηκε νικήτρια η Γεωργία Γιάγκου της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Αρχίζοντας από τα γκρουπ, ως νούμερο 3 της διοργάνωσης, έκαμψε στον συναρπαστικό τελικό την Ειρήνη Χρυσοστομίδου από τον ΟΕΑ Φλώρινας (Νο 4) με 3-2 σετ (11-13, 17-15, 9-11, 11-6, 13-11). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Χρυσούλα Τσιάλη και η Χριστίνα Τζενίδη αμφότερες από τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι έμειναν εκτός μεταλλίων τα δύο πρώτα φαβορί, η Αλεξία Μάλο και η Γεωργία Σπανού από τη Φλώρινα (τις απέκλεισαν στην 8άδα η Τζενίδη και η Τσιάλη αντίστοιχα).

Perifereiako Paidiko_Patra_koritsiaΣτο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας έγιναν σήμερα οι Περιφερειακοί της Δυτικής Ελλάδας. Μετείχαν 22 παίδες και 10 κορασίδες. Στη μία περίπτωση όλα τα μετάλλια πήγαν σε… Γιάννηδες. Στον τελικό έφτασαν οι συμπαίκτες στον Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννη Κούτρα και Γιάννης Αναστασιάδης, όπως συνέβη και πριν από λίγες ημέρες στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Καβάλας. Αυτή τη φορά πανηγύρισε τη νίκη ο Κούτρα (Νο 2) με σκορ 3-0 (11-2, 13-11, 11-2) και μάλιστα έδωσε συνέχεια στο χρυσό μετάλλιο, που είχε πάρει και στο Περιφερειακό του Πανελληνίου ανδρών-γυναικών. Ο Θεσσαλονικιός Αναστασιάδης (Νο 1) έδωσε τέταρτο τελικό στη φετινή χρονιά. Την 3η θέση κατέκτησαν ο Γιάννης Μαστρογιάννης (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας) και ο Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου).

Στην ανάλογη διαδικασία των κοριτσιών το χρυσό μετάλλιο πέρασε στον λαιμό της η Αικατερίνη Ιωάννου. Η αθλήτρια του Ίκαρου Καστριτσίου ήταν νούμερο 2 στην κατηγορία και στον τελικό συνάντησε το νούμερο 1, την Αλεξάνδρα Μπιτχάβα από τους Φοίνικες Πάτρας. Έγινε αμφίρροπο ματς, όπου η Ιωάννου ισοφαρίστηκε από 2-0, αλλά τελικά επικράτησε με 3-2 σετ(11-9, 11-7, 7-11, 6-11, 11-8). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Κωνσταντίνα Θεοδωροπούλου του ΑΟ Ξυλοκάστρου και η Αργυρώ Καρασουλού από τους Φοίνικες Πάτρας.

Στο κλειστό γυμναστήριο των Καμποχωρίων τέλος πραγματοποιήθηκε σήμερα το Περιφερειακό πρωτάθλημα για τη Χίο με 20 παίδες και 12 κορασίδες. Την πρωτιά στα αγόρια κατέκτησε ο Πέτρος Λιώτσης του ΓΣ Νηρέας Καρδαμύλων. Το 1ο φαβορί των αγώνων νίκησε στον τελικό τον Μιχαήλ-Άγγελο Κοκκώδη (Ωρίων ΑΠΟ Χίου) με 3-0 σετ (11-6, 11-8, 11-8). Τον Δεκέμβριο είχε κυριαρχήσει και στο Περιφερειακό για το Πανελλήνιο ανδρών-γυναικών. Την 3η θέση πήραν ο Γιώργος Ραπτόπουλος από τον Φάρο Βαρβασίου και ο Απόστολος Κοντόπουλος από τον Ωρίωνα Χίου, ο οποίος είναι αξιοσημείωτο ότι ήταν τελευταίος στο rankingτης διοργάνωσης.

Στις κορασίδες πρωταθλήτρια Χίου αναδείχτηκε η Βασιλική Μπουλά. Η αθλήτρια του Ωρίωνα ήταν 1ο φαβορί και στον τελικό αναμετρήθηκε με τη συμπαίκτριά της (και νούμερο 2) Άντζελα Νούρε για να επικρατήσει με 11-9, 11-3 και 11-9. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν η Χαρίκλεια Ζαγκότση και η Φαμπιόλα Νούρε, επίσης αθλήτριες του Ωρίωνα ΑΠΟ Χίου.
Διαβάστε επίσης:

Ο Μπιτ Φεζ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατάβαση αλπικού σκι

 

 

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics