Breaking News
05 Μαρτίου 2022

Για μια χώρα που είχε κερδίσει μόνο ένα μετάλλιο στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, η παρουσία της Κίνας στους Αγώνες του Πεκίνου μπορεί ήδη να χαρακτηριστεί ως τεράστια επιτυχία, μετά την κατάκτηση οκτώ μεταλλίων, την πρώτη ημέρα σήμερα, Σάββατο 5/3.

 

Οι «οικοδεσπότες» βελτίωσαν με το καλημέρα τον απολογισμό τους από την Πιονγκτσανγκ πριν από τέσσερα χρόνια, με μετάλλια στο αλπικό σκι και το δίαθλο, αποδεικνύοντας ότι αυτοί οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν σημείο καμπής για την Κίνα και στα χειμερινά αθλήματα.

Η Ζου Ντακίνγκ κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατάβαση γναικών, στην κατηγορία με προβλήματα όρασης, πριν ακολουθήσουν άλλα επτά μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων των χρυσών στο σπριντ του δίαθλου για τη Γκούο Γιούιε και τον Λίου Ζίξου.

 «Αυτό το μετάλλιο σημαίνει ότι στάθηκα στην κορυφή του βάθρου ως, αγωνιζόμενος για τη χώρα μου διεθνώς. Είμαι πραγματικά περήφανος», είπε ο Λιου, ο οποίος έχασε και τα δύο πόδια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ως παιδί.

 Η Κίνα ήταν στην κορυφή των μεταλλίων στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο πέρυσι, αλλά είχε περιορισμένη επιτυχία στους προηγούμενους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπου το μοναδικό προηγούμενο μετάλλιο, ένα χρυσό, ήρθε στο κέρλινγκ με αναπηρικό αμαξίδιο στην Πιονγκτσάνγκ.
onsports.gr
Διαβάστε επίσης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics