Breaking News
30 Νοεμβρίου 2023

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Εφιάλτης και «μαύρη» βραδιά στον Μέλανα Δρυμό!


Γιώργος Στασινόπουλος
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ένας άθλιος Ολυμπιακός που δεν είχε αρχή, μέση και τέλος, γνώρισε βαριά ήττα (5-0) από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία και παίζει «τελικό» για το Κόνφερενς με την Μπάτσκα Τόπολα στο Φάληρο (14/12).

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Εφιάλτης και «μαύρη» βραδιά στον Μέλανα Δρυμό!

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0 με τα τέσσερα γκολ να μπαίνουν στα πρώτα 41 λεπτά του αγώνα! Τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες βραδιές, όπως αυτή που έζησαν οι «ερυθρόλευκοι» σε απόσταση αναπνοής από τον Μέλανα Δραμύλο. Μια εμφάνιση μέσα στη «μαυρίλα» και ο ορισμός του εφιάλτη που υπήρχαν στιγμές ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που δεν έλεγε να τελειώσει! Ένας άθλιος Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο «Europa Park Stadion» και υπέστη μία βαριά ήττα, η οποία θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο βαριά αν οι Γερμανοί δεν έριχναν ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ. έκαναν διαχείριση ενόψει… Μάιντζ στη Bundesliga) ή αξιοποιούσαν τις κραυγαλέες ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο 45λεπτο.

 

Ούτε Ιμπόρα, ούτε Μασούρας και τελικά 4-3-3 από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τους Πασχαλάκη – Ροντινέι, Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη, Ορτέγκα - Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο - Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Κααμπί απέναντι στο 3-4-3 της Φράιμπουργκ που «διψούσε» για νίκη! Πού να φαντάζονται οι Γερμανοί ότι θα έκαναν πάρτι από το πρώτο ημίχρονο.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…»

Ο… γάμος σχόλασε νωρίς στο Φράιμπουργκ. Από τη μία εμφανίστηκε μία ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο, δίχως να φορτσάρει κιόλας ιδιαίτερα. Από την άλλη ένα συνονθύλευμα με τις αποστάσεις να απέχουν αρκετά μέτρα μεταξύ τους και με μία ανασταλτική λειτουργία – παιδική χαρά. Η Φράιμπουργκ για… πλάκα σημείωσε τέσσερα γκολ και πήγε με το 4-0 στην ανάπαυλα. Ο Γκρέγκοριτς πέτυχε τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Αν εξαιρεθεί το πρώτο στο 3’ που είχε «κρεμασμένο» πάνω του τον Ρέτσο και κατάφερε να πλασάρει εύστοχα τον Πασχαλάκη για το 1-0, στη συνέχεια πέτυχε άλλα δύο σαν σε προπόνηση. Το 2-0 στο 8’ και το 3-0 στο 36’ ήταν με κεφαλιές από κοντά δίχως να τον ενοχλεί αμυντικός του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες που είχαν ένα σουτ του Φορτούνη δίχως να απειληθεί ο Ατουμπόλου και κάποιες ενέργειες του Ροντινέι από τα δεξιά και του Ποντένσε από τα αριστερά δίχως ουσία, το μόνο που είχαν να επιδείξουν ήταν το πόσο... αδιάβαστοι εμφανίστηκαν στη Γερμανία. Ο Σιντιγιά στο 41’ σημείωσε το 4-0 έπειτα από ασίστ του Γκρέγκοριτς, με τον δεύτερο μάλιστα να χάνει ακόμη ένα γκολ στο 20’ όταν βρέθηκε «φάτσα» με τον Πασχαλάκη και πλάσαρε άτσαλα. Όπως και ο Γκρίφο στο 12’ που από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Το 3-0 δηλαδή θα μπορούσε να γίνει από το 12’ ή από το 20’ και όχι στο 36’ που το πέτυχαν οι Γερμανοί, όπερ σημαίνει ότι μπορεί ο δείκτης να ανέβαινε ακόμα περισσότερο! Οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με το βαρύ 4-0 στην πλάτη τους και ο κόσμος που τους ακολούθησε έως το παγωμένο Φράιμπουργκ, φώναζε απογοητευμένος το σύνθημα «όποιος δεν μπορεί να πάει να…».

ΜΠΗΚΕ Ο ΙΜΠΟΡΑ, ΕΡΙΞΕ ΣΤΡΟΦΕΣ Η ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ 5-0

Ο Μαρτίνεθ έβαλε άρον-άρον τον Ιμπόρα σε ρόλο λίμπερο αντί του Αλεξανδρόπουλου στο ξεκίνημα του β’ μέρους για να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση στο κέντρο της άμυνας. Η δε Φράιμπουργκ από την πλευρά της επέλεξε να ρίξει ταχύτητα και να κάνει μία τρόπον τινά διαχείριση, αλλά και πάλι ήταν εκείνη που σε μία αντεπίθεση – φαρμάκι, δίχως να έχει απειλήσει ιδιαίτερα νωρίτερα τον Πασχαλάκη, έφτασε και σε πέμπτο γκολ με τον Ντοάν. Ο Ασιάτης άσος της Φράιμπουργκ τρύπωσε στην περιοχή σε αντεπίθεση και εκμεταλλεύτηκε το κακό κοντρόλ του Έσε έπειτα από πάσα του Μακενγκό και στο 77’ έγραψε το 5-0 με κοντινό πλασέ. Οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Μασούρα στο 82’, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που δεν επιστρέφουν με περισσότερα γκολ παθητικό στην Ελλάδα. Στις 14 Δεκεμβρίου έχουν τελικό με την Μπάτσκα Τόπολα στο Φάληρο με «έπαθλο» την πρόκριση στο Κόνφερενς, εκεί όπου στον Ολυμπιακό αρκεί ακόμη και η ισοπαλία για να διατηρηθεί στην 3η θέση. Αν ηττηθεί από την Μπάτσκα, τότε... αντίο Ευρώπη!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-0

Γήπεδο: «Europa Park Stadion»

Διαιτητής: Πέλιτο (Βοσνία)

Σκόρερ: 3’, 8’, 36’ Γκρέγκοριτς, 41’ Σιντιγιά, 77’ Ντοάν

Κίτρινες: 33’ Έσε, 56’ Ρέτσος, 83' Ιμπόρα.

Συνθέσεις:

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπόλου – Σιντιγιά, Γκίντερ, Λίνχαρντ (66’ Γκούλντε) – Εγκεστάιν, Χέφλερ (78’ Βαϊσχάουπτ), Ντοάν, Μακενγκό – Χέλερ (66’ Αντάμου), Γκρίφο (78’ Σάλαϊ), Γκρέγκοριτς (66’ Ρελ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι (84’ Κίνι), Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα – Έσε (84’ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46’ Ιμπόρα) – Ποντένσε (50’ λ.τρ. Μασούρας), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (84’ Ελ Αραμπί)
fosonline.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 30/11

 

 

 

Αύριο 01/12 οι φίλοι της Ε.Φ.Ο.ΠΑ θα ζήσουν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics