Breaking News
28 Ιανουαρίου 2024

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 77-62: Έβγαλε την υποχρέωση και τώρα… διαβολοβδομάδα


Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 77-62 του ΠΑΟΚ για την Basket League - Έρχεται «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague με Άλμπα και Μπάγερν.

Οι οκτώ παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν των δώδεκα παικτών του Φώτη Τακιανού, με το τελικό 77-62 να τα λέει όλα.

Μπορεί να είναι ήδη εκτός δράσης οι δύο βασικοί ψηλοί του Ολυμπιακού. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Μουστάφα Φαλ. Μπορεί να μην έπαιξαν επίσης ο Φίλιπ Πετρούσεφ (τραυματίας), ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (προφυλάχθηκε) και ο Σακίλ ΜακΚίσικ (δεν είναι δηλωμένος στους ξένους της Basket League). Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν πτοήθηκαν και νίκησαν το… βουνό προβλημάτων που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν οι Άλεκ Πίτερς, Αιζάια Κάνααν και Ίγκνας Μπραζντέικις, αλλά η αλήθεια και οι οκτώ που αγωνίστηκαν από πλευράς Πειραιωτών έδωσαν απόψε τον καλύτερό τους εαυτό. Το μοναδικό καθαρόαιμο πεντάρι που αγωνίστηκε ήταν ο Γιώργος Τανούλης και η παρουσία του ήταν θετική, βοηθώντας αρκετά ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο με αρκετά κλεψίματα.

Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει το βλέμμα του στη… γερμανική «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί. Την ερχόμενη Τρίτη (30/1, 21:15) το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα θα υποδεχθεί την Άλμπα Βερολίνου και την Πέμπτη (1/2, 21:30) θα ταξιδέψει στο Μόναχο για να αγωνιστεί κόντρα στην Μπάγερν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση και εκμεταλλεύτηκε το «μουδιασμένο» ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ματς. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα μέχρι και με 6 πόντους με τον Γκίλμορ (6-12), η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με 12-14 υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά από το 14-19 και μετά η «ερυθρόλευκη» μηχανή πήρε μπρος και… δεν κοίταξε πίσω της.

Με ένα σερί 15-0 ο Ολυμπιακός απέκτησε διψήφια διαφορά και έφτασε στο 29-19. Από εκεί που οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ευστοχήσουν από τα 6.75, στη δεύτερη περίοδο μετέτρεψαν το ματς σε… διαγωνισμό τριπόντων, με τον Πίτερς να δίνει τον ρυθμό και τον Κάνααν να ακολουθεί, παίρνοντας επίσης κάποιες εύστοχες προσπάθειες.

Λίγα πράγματα άλλαξαν μέχρι την ανάπαυλα του ημίχρονου, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδύτηρια προηγούμενος με 13 πόντους διαφορά από τον ΠΑΟΚ (42-29).

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν την προσπάθειά τους και στο τρίτο δεκάλεπτο. Μείωσαν στους οκτώ, έπαιξαν καλή άμυνα, όμως δεν είχαν κάτι περισσότερο να προσφέρουν. Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα και η αλλαγή του Παπανικολάου με τον Τανούλη έφεραν ηρεμία και καλύτερη λειτουργία στην επίθεση. Ο Γουόκαπ δημιούργησε εύστοχα τρίποντα σε Κάνααν και Μπραζντέικις με αποτέλεσμα το +21 (62-41, 30’).

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος, η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και το τελικό 77-62 απόλυτα δίκαιο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-14, 42-29, 64-43, 77-62
in.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 28 Ιανουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Διαβάστε τον απίθανο λόγο για τον οποίο οι BIC σώζουν ζωές

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics