Breaking News
28 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Μοναξιά στην κορυφή!
Ανδρέας Χανιάς

 


Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ έξυπνα, «χτύπησε» τον Παναθηναϊκό εκεί ακριβώς που πονούσε, επικράτησε με 2-1 στην Τούμπα και είναι πλέον μόνος πρώτος στην βαθμολογία

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Μοναξιά στην κορυφή!
Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα… δώρα της άμυνας του Παναθηναϊκού και πήρε πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 στην Τούμπα, πατώντας… γκάζι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ, που έκανε ο, τι ήθελε την άμυνα του «τριφυλλιού» σημείωσε δύο γκολ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσει ο «Δικέφαλος» στην επικράτηση.


Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική τους λειτουργία, όπου πελαγοδρομούσαν και προβλημάτισαν με την εικόνα τους.

Η επιμονή του Φατίχ Τερίμ να παίξει με την άμυνά του ψηλά ήταν το… βούτυρο στο ψωμί του Ραζβάν Λουτσέσκου, που έδωσε εντολή στους παίκτες του να κυκλοφορούν τη μπάλα και να καραδοκούν για να βγάλουν κόντρα αντεπίθεση.

Ειδικά από τα δεξιά με τον Ντεσπόντοφ οι Θεσσαλονικείς έψαχναν τρόπους για να διεμβολίσουν την άμυνα των «πρασίνων» κάτι που κατάφεραν από το 35’ και μετά. Είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Κουλιεράκη στο 38’ που σκόραρε από θέση οφσάιντ και στο 43’ έκαναν το 1-0.

Ο Ντεσπόντοφ πήρε τη μπάλα από τον Τάισον, τον οποίο δεν έκοψε κανένας αμυντικός και ο Βούλγαρος πέρασε με άνεση τους αντιπάλους του και με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι «πράσινοι» είχαν δύο καλές στιγμές στις καθυστερήσεις του αγώνα με τους Αράο και Ούγκο, αλλά δεν έπειθαν πως παίζοντας έτσι θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.

Ο Τερίμ έκανε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα, βγάζοντας τους Αϊτόρ, Ούγκο, Γερμέγεφ και περνώντας στο ματς τους: Μπερνάρ, Τσέριν, Τζούρισιτς.

Έτσι ο Αράο πέρασε στόπερ, ο Μπακασέτας σέντερ φορ, ο Μπερνάρ εξτρέμ και ο Τζούρισιτς «δεκάρι».

Ο Μπακασέτας κέρδισε πέναλτι από τον Τάισον και ισοφάρισε στο 51’ σε 1-1, αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε αμέσως και στο 56’ με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση και πάλι ο Τάισον απέφυγε τον Βαγιαννίδη, ο Σάστρε άφησε τη μπάλα να περάσει από τα πόδια του και ο Ντεσπόντοφ έκανε το 2-1.

Μάλιστα ο νεαρός ακραίος αμυντικός του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Λημνιό στο 64’.

Ο Λουτσέσκου στο 72’ απέσυρε τους δύο πρωταγωνιστές της ομάδας του (Τάισον, Ντεσπόντοφ) και πέρασε τους Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς.

Το παιχνίδι ισορρόπησε με τον ΠΑΟΚ να έχει αρκετές ευκαιρίες πάντα με το γνωστό τρόπο: Κλέψιμο στο κέντρο και κόντρα αντεπίθεση με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού να τρέχουν να καλύψουν τα μέτρα έστω και την τελευταία στιγμή.

Πάντως στο 84’ ο Μλαντένοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία, μια και ο Κοτάρσκι απέκρουσε το πλασέ του στο τετ α τετ με τους Θεσσαλονικείς να αντέχουν και στις καθυστερήσεις για να φτάσουν στην επικράτηση με το τελικό 2-1.

Μικρογραφία

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Ρoχίτ Σάγκι (Νορβηγία)

Σκόρερς: Ντεσπόντοφ (43’, 56’) – Μπακασέτας (51’)

Κίτρινες: Τάισον (50’), Μουργκ (53’), Μπάμπα (76’), Κουλιεράκης (90+1’) - Τζούρισιτς (65’), Μπερνάρ (79’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι- Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα- Μεϊτέ, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Μουργκ (78’ Μάρκος Αντόνιο) - Τάισον (72’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (72’ Α. Ζίβκοβιτς), Τόμας (88’ Τζίμας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι- Βαγιαννίδης (λ.τ. 64’ Λημνιός), Ούγκο (46’ Τζούρισιτς), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς- Αράο, Κώτσιρας- Μαντσίνι (88’ Βιλένα), Μπακασέτας, Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ) - Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν)
fosonline.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 28 Ιανουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 28/01/2024

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics