Breaking News
10 Φεβρουαρίου 2024

Τον περασμένο Οκτώβριο η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είχε τη χαρά να διοργανώσει, μετά από δεκαετίες, διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Φέτος θα επαναλάβει αυτή τη σημαντική κίνηση και παίρνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) την ικανοποίηση ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά της και το ζωηρό τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρον της για ανάληψη διεθνών αγώνων. Και τότε και τώρα ανέλαβε τουρνουά των EuropeYouthSeriesμε τόπο διεξαγωγής το υπέροχο Λουτράκι Κορινθίας. Το 2ο Greek open και 3ο στη φετινή σειρά του νέου θεσμού, θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 03 μέχρι την Κυριακή 07/04/2024 στην αθλητική εγκατάσταση του Sport Camp, όπως πέρσι. Απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες μέχρι 13 και μέχρι 15 ετών και περιλαμβάνει το ομαδικό, το απλό και το διπλό μικτό. Χτες 09/02 εκδόθηκε η προκήρυξη και άρχισε άμεσα και το χρονικό διάστημα για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής. Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 04/03. Διοργανώτρια είναι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. υπό την αιγίδα της ETTU και υπάρχει η κοινή πεποίθηση ότι η ανταπόκριση των ξένων χωρών στο ελληνικό κάλεσμα θα είναι φέτος μεγαλύτερη.

Μία βασική διαφορά σε σχέση με πέρσι αφορά στα αγωνίσματα. Το ομαδικό θα γίνει φέτος με ξεχωριστές ομάδες αγοριών και κοριτσιών και όχι με μικτές συνθέσεις. Σε συνάρτηση με αυτή την αλλαγή εισέρχεται στο πρόγραμμα το διπλό μικτό στις δύο ηλικιακές κατηγορίες και βγαίνει το διπλό αγοριών και το διπλό κοριτσιών.

Η προκήρυξη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ETTU (στο λινκ https://www.ettu.org/en/events/europe-youth-series/greece-open/) κι έχοντας βεβαίως, πολλές ομοιότητες με πέρσι, τα βασικά σημεία της είναι τα ακόλουθα:

Ο μάξιμουμ αριθμός συμμετοχών για το ομαδικό είναι οι 88 ομάδες και ο μάξιμουμ αριθμός συμμετοχών για τα ατομικά 176 αθλητές και αθλήτριες.

Τέσσερα events θα έχει φέτος το ομαδικό. Από δύο δηλαδή στις κατηγορίες U15 και U13, εφόσον τώρα η Ελλάδα ανέλαβε να πραγματοποιήσει το αγώνισμα με ξεχωριστές ομάδες αγοριών και κοριτσιών.

Στο γυμναστήριο των αγώνων θα τοποθετηθούν 13 τραπέζια.

Το προπονητήριο θα είναι ξανά στην «αίθουσα Ιακώβου» μέσα στην ίδια αθλητική εγκατάσταση και θα διαθέτει 7 τραπέζια.

Το ομαδικό θα κάνει την αρχή στο πρόγραμμα στις 03/04. Διεξάγονται γκρουπ και ανάλογα με την κατάταξη την επόμενη μέρα άλλες ομάδες συνεχίζουν στο 1ο επίπεδο (A finals) και άλλες στο 2ο (B finals). Το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 05/04 με τους τελικούς.

Επίσης στις 05/04 αρχίζουν τα γκρουπ του απλού, όπως και τα ταμπλό του διπλού μικτού. Τα επίπεδα A finals και B finals προβλέπονται και στο απλό των δύο ηλικιακών κατηγοριών για αγόρια και κορίτσια. Στο Α πάνε όσοι προκρίνονται από τους ομίλους και στο Β οι υπόλοιποι. Τα μετάλλια στο απλό της κατηγορίας U13 και το απλό της κατηγορίας U15 θα κριθούν την τελευταία μέρα, την Κυριακή 07/04. Το ίδιο και στο διπλό μικτό, το οποίο όμως θα προχωρήσει από την αρχή σε ένα ταμπλό.

Competition manager ορίστηκε από την ETTU η γεννημένη στη Σλοβακία πρώην διεθνής αθλήτρια Βικτόρια Λουσένκοβα.

Η κλήρωση του ομαδικού θα γίνει στις 02/04 και μία μέρα μετά η κλήρωση για την πρώτη φάση των ατομικών αγωνισμάτων. Τα seedingτων κληρώσεων θα υπολογιστούν με βάση τους ευρωπαϊκούς ίνακες αξιολόγησης του Μαρτίου 2024.

Το σύστημα διεξαγωγής των ομαδικών αναμετρήσεων είναι στο πνεύμα του κορμπιγιόν. Κάθε ομάδα δηλαδή, θα έχει τουλάχιστον δύο αθλητές/τριες, προβλέπονται έως τέσσερα ματς απλού και ενδιάμεσα ένα διπλού, ωστόσο στη φάση των γκρουπ τα ματς θα τελειώνουν νωρίτερα. Θα γίνονται οι τρεις πρώτοι επιμέρους αγώνες (μέχρι το διπλό) και το τελικό σκορ θα είναι 3-0 ή 2-1. Στην επόμενη φάση και το επίπεδο Α Finals θα επικρατεί κανονικά η ομάδα, που φτάνει πρώτη στις τρεις νίκες. Για το επίπεδο B Finals θ’ αποφασίσει ο competitionmanagerποιο από τα δύο συστήματα θα εφαρμοστεί.

Τη θέση του επιδιαιτητή των αγώνων ανέλαβε δεύτερη συνεχόμενη φορά η Θεσσαλονικιά Μαρία Τσίπου. Αναπληρωτής επιδιαιτητής είναι ο Ανδρέας Σάββα από την Κύπρο

Διευθύντρια του τουρνουά ορίστηκε και φέτος η Μαρία Μιτακίδου.

Στη φετινή σειρά των τουρνουά της ETTU οι αθλητές/τριες Under 13 πρέπει να έχουν γεννηθεί την ή μετά την 01/01/2011. Στην κατηγορία Under 15 μετέχουν φέτος όσοι αθλητές και όσες αθλήτριες γεννήθηκαν την ή μετά την 01/01/2009.

Οι εγγυημένοι αριθμοί συμμετοχών για αθλητές και ομάδες, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη, είναι: Για τη διοργανώτρια χώρα έως 8 αθλητές/τριες στο απλό κάθε κατηγορίας, έως 3 ομάδες και έως 8 διπλά σε κάθε κατηγορία. Για τις υπόλοιπες χώρες μέχρι 2 ομάδες, 4 αγόρια/κορίτσια και 4 ζευγάρια στο διπλό μικτό. Μετά τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής ο competition manager μπορεί, αν το επιτρέπει το πρόγραμμα, να ορίσει μεγαλύτερο όριο συμμετοχής για κάθε event.

Υποχρεωτική απαίτηση: Όλοι οι αθλητές πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στη βάση δεδομένων παικτών της ITTF και να διαθέτουν ταυτότητα ITTF. Χωρίς ITTFID, η εγγραφή των παικτών στο τουρνουά δεν θα είναι δυνατή. Για τους αθλητές, που δεν έχουν ακόμη ταυτότητα ITTF, οι Ενώσεις πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής στην ITTF πριν από την καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στις 04.03.2024.

Υπάρχει και παράβολο συμμετοχής για κάθε αθλητή/τρια στα 15 ευρώ.


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 10 Φεβρουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Ο Χαρίδημος Ξενιδάκης πέτυχε στο Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics