Breaking News
19 Αυγούστου 2017

Την πρώτη τους προπόνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο έκαναν το απόγευμα, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οι προ-εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Παρόντες στην πρώτη συγκέντρωση από αθλητές των μικρών ηλικιών μέχρι τον ακούραστο Καλλίνικο Κρεάνγκα, απλά υπήρχαν προβλεπόμενες και δικαιολογημένες απουσίες, καθώς άλλοι αθλητές μετέβησαν στο εξωτερικό, άλλοι μετέχουν ακόμα σε προπονητικά καμπ με τα σωματεία τους κτλ. Τους αθλητές υποδέχτηκαν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Η σεζόν 2016-2017 ολοκληρώθηκε ιδανικά με το χρυσό μετάλλιο του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αυτή η ιστορική επιτυχία είναι φυσικό να δημιουργεί χαμόγελα αισιοδοξίας εν όψει της συνέχειας. Οι στόχοι είναι σταθερά μεγάλοι πια για τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά βέβαια τίθενται υψηλές προσδοκίες γενικά για τα ελληνικά χρώματα μέσα από διάφορες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που φέτος θα είναι ομαδικού χαρακτήρα.

«Ήταν ένα πολύ ευχάριστο καλοκαίρι τόσο για μας τους προπονητές εδώ όσο και για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση γενικά. Σας εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά, αλλά προτιμώ να πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες όταν θα είστε όλοι εδώ», ανέφερε στους αθλητές ο Κώστας Βατσακλής και μετά το τέλος της προπόνησης τόνισε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: «Θα είναι χρονιά με πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον και έντονη δράση. Έχουμε μπροστά μας πολλές διοργανώσεις και όλα τα παιδιά έχουν έρθει με όρεξη για να πετύχουν βελτίωση και καλά αποτελέσματα. Θετικό και το γεγονός ότι έκαναν κανονικά το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, την «ενεργητική ξεκούραση» όπως το λέμε εντός εισαγωγικών, που είχε δώσει ο εργοφυσιολόγος μας Χρήστος Μπαλαμπίνης. Πρώτοι μεγάλοι αγώνες χρονικά είναι το Τοπ 10 των νέων, όπου μετέχει ο Σγουρόπουλος και μετά την επιστροφή μας θα πάμε στο Λουξεμβούργο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Έρχεται σε λιγότερο από έναν μήνα λοιπόν, η πρώτη μεγάλη διοργάνωση για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα στη φετινή σεζόν, πάντως ο εθνικός προπονητής κρίνει πως είναι πρόωρο να οριοθετηθούν από τώρα οι στόχοι για το Λουξεμβούργο: «Σαφώς θέλουμε καλά πλασαρίσματα και από τους άνδρες και από τις γυναίκες, αλλά για το ποιες θέσεις μπορούμε να κυνηγήσουμε είναι νωρίς να τοποθετηθούμε. Προέχει ν’ αποφύγουμε τραυματισμούς κι αν οι άνδρες, που βρίσκονται και στην 1η κατηγορία, εμφανιστούν στην κατάλληλη κατάσταση, έχουμε ικανότητες για αρκετά ψηλά. Χρειάζονται και τα κορίτσια όμως, καλό πλασάρισμα στη 2η κατηγορία διότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί με πόσες ομάδες θα σχηματιστεί η 1η κατηγορία για τα προκριματικά του επόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αυτό θ’ αποφασιστεί στο συνέδριο της E.T.T.U. στο Λουξεμβούργο. Για την περίπτωση λοιπόν, που υπάρξει μείωση των ομάδων και δεν είναι 30, όπως στην προηγούμενη προκριματική φάση, η εθνική γυναικών θα ‘θελε να τα πάει καλά στη 2η κατηγορία στο ευρωπαϊκό δουκάτο, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην 1η κατηγορία των προκριματικών».

Αύριο Παρασκευή θα γίνουν δύο προπονήσεις, ενώ οι διεθνείς θα προπονηθούν και το Σαββατοκύριακο. Όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό στο πρόγραμμα θα μπει για κάποιες ημέρες και ο στίβος.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics