Breaking News
25 Οκτωβρίου 2018

Ο Ολυμπιακός αναζητά την πρώτη εντός έδρας νίκη του φέτος στη Euroleague απόψε (22:00, NOVASPORTS 1HD)

, μετά από μια ήττα-σοκ, με 24 πόντους διαφορά από την Αρμάνι Μιλάνο, στο ΣΕΦ. Απρόσμενη κυρίως, λόγω των προσδοκιών που ο ίδιος άφησε με το εξαιρετικό μπάσκετ που παρουσίασε στις έδρες των Κίμκι και Μπασκόνια, για το νικηφόρο 2-0 από το εναρκτήριο τζάμπολ της διοργάνωσης. Αντίπαλός του Ολυμπιακού, η ομάδα με την οποία «έγραψε» Ιστορία και «έχτισε» πάνω της το περιζήτητο βιογραφικό του ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Ντέιβιντ Μπλατ: η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί, από πλευράς συνόλου και μονάδων, και απομένει να το αποδείξουν και στο παρκέ!

Μία ομάδα που διαθέτει αθλητικούς, Αμερικανούς κυρίως, παίκτες, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ξεκίνησε με ήττα από τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ (89-84), για να γνωρίσει μία δεύτερη διαδοχική ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα της από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (86-89) για τη 2η αγωνιστική. Το... ρόδι το έσπασε τελικά στην 3η αγωνιστική, στην Ποντγκόριτσα, απ’ όπου πέρασε νικηφόρα (68-78) επί της Μούντουτσνοστ. Στη φροντ λάιν, ένας εκ των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία της Euroleague, o Άλεξ Τάιους, μαζί με τον δυνατό Ταρίκ Μπλακ θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τον Νίκολα Μιλουτίνοβ.

O Αμερικανο-Ισραηλινός προπονητής, του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, οδήγησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κατάκτηση του τίτλου της Euroleague την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, τελευταία από τις 6 σεζόν του ως πρώτος προπονητής της. Είχε διατελέσει και βοηθός στο τεχνικό τιμ της Μακάμπι ακόμη μία τριετία (1999-2001 και 2003-04). Το 2014 αναδείχτηκε και κορυφαίος προπονητής της Euroleague! Το αίμα... νερό δεν γίνεται για τον πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Ισραήλ και τα συναισθήματα απέναντι στην ομάδα της πατρίδας του είναι πάντα ξεχωριστά για τον Μπλατ. Εστω κι αν το ισραηλινό στοιχείο δεν είναι ιδιαίτερα έντονα στη Μακάμπι φέτος, αφού στηρίζεται σε 8 Αμερικανούς!

Ένας παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος θα κριθεί πριν το ματς αν θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό, έχει ζήσει επίσης μεγάλες στιγμές με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν ο ηγέτης της τουρκικής Νταρουσάφακα που πέρυσι, υπό τις οδηγίες του Μπλατ, κατέκτησε το EuroCup. O ΜVP της κανονικής περιόδου, της διοργάνωσης και των τελικών του EuroCup 2017-18, πέτυχε 28 πόντους με 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης απέναντι στην Μπούντουτσνοστ και ήταν ο ένας εκ των δύο MVP της 3ης αγωνιστικής. Ο Αμερικανός γκαρντ θα είναι στην Αθήνα, αν και φέρει τραυματισμό στο δάχτυλο, με τον Νέβεν Σπάχια να ελπίζει πως θα είναι ετοιμοπόλεμος να προσφέρει στην περιφέρεια... αντίθετα με τον Αμερικανό γκαρντ Τζέρεμι Πάργκο, που έχει τεθεί εκτός «μάχης». Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μακάμπι αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Κέντρικ Ρέι.

Οι Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Βαγγέλης Μάντζαρης είναι οι δύο παίκτες που θα κληθούν να σταματήσουν τη δημιουργία του πρώτου σκόρερ της Μακάμπι, Ουίλμπεκιν (20,7π., 6ασ.), εφόσον βέβαια αγωνιστεί. Δεδομένη είναι για τον Ολυμπιακό η απουσία του τραυματία Γιάνις Στρέλνιεκς (θλάση πρώτου βαθμού στους προσαγωγούς), με τον Δημήτρη Αγραβάνη να μην έχει ξεκινήσει ακόμη ομαδικές προπονήσεις.

Διαιτητές του αγώνα της 4ης αγωνιστικής, Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ ορίστηκαν οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Εμίν Μόγκολκοτς (Τουρκία) και Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία).

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics