Breaking News
03 Ιουνίου 2020

Δήμητρα Πολυχρονοπούλου
Η Σοφία Κοσμά έκανε μέσω της «Πράσινης» τον απολογισμό της χρονιάς για τα… φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού, εκφράζοντας την αντίθεσή της για την απόφαση της ΕΟΠΕ να χαρίσει στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα

 

Η Σοφία Κοσμά μίλησε στην «Πράσινη» για την άδικη απόφαση της ΕΟΠΕ να χαρίσει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, δύο αγωνιστικές πριν την λήξη της σεζόν χωρίς να γίνουν πλέι οφ, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της σεζόν, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό.

Η 26χρονη ακραία του «τριφυλλιού» έκανε μια εξαιρετική σεζόν και φέτος ούσα από τις πρώτες σκόρερ της ομάδας της και πρώτη σέρβερ με 29 άσους και συνάμα 8η καλύτερη σέρβερ συνολικά στο πρωτάθλημα της Volley League. Παράλληλα η Σοφία Κοσμά αναφέρθηκε στο πώς βίωσε το lockdown και πώς φαντάζεται το νέο πρωτάθλημα.

Κάνε μου έναν απολογισμό της φετινής σεζόν στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στα μεγάλα σαλόνια;

«Θεωρώ πως η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό και το γυναικείο βόλεϊ ήταν επιτυχημένη σε αρκετούς τομείς. Η ομάδα σε πρώτη φάση ήταν μέσα στους στόχους της, καθώς βρισκόμασταν στην τρίτη θέση δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και είχαμε μπει ήδη στη διαδικασία των πλέι οφ. Η ομάδα παρουσίαζε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο όλη τη χρονιά και ήταν άκρως ανταγωνιστική με τους αντιπάλους που ήταν από πάνω βαθμολογικά όπως η Σαντορίνη και ο Ολυμπιακός».

Τι γεύση σου αφήνει το γεγονός ότι το πρωτάθλημα ενώ έμεινε στη μέση, καθώς τελείωσε δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου χωρίς να γίνουν πλέι οφ, το πήρε στα χαρτιά ο Ολυμπιακός;

«Θεωρώ πως όλες οι παίκτριες έχουν μια πικρία με τον τρόπο που τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα. Όσον αφορά την απόφαση για την ανάδειξη πρωταθλητή προσωπικά νιώθω αδικημένη από τη στιγμή που τα πλέι οφ τα οποία δεν έγιναν, είναι παιχνίδια στα οποία τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο. Δεν θα κρίνω τον λόγο που η ΕΟΠΕ πήρε αυτή την απόφαση, απλά θα επισημάνω ότι σίγουρα είναι μια απόφαση που δεν με βρίσκει σύμφωνη».

Τι στιγμές κρατάς και τι αφήνεις πίσω σου από τη φετινή χρονιά;

«Για μένα ήταν μια χρονιά με πάρα πολύ ωραίες στιγμές. Κρατώ λοιπόν όλες αυτές τις στιγμές που έζησα με τις συμπαίκτριες και όλο το τιμ κυρίως εντός γηπέδου αλλά και εκτός. Στιγμές χαράς ύστερα από μια μεγάλη νίκη αλλά και στιγμές απογοήτευσης ύστερα από μια ήττα. Το μόνο που θα μπορούσα να αφήσω πίσω από τη φετινή χρονιά είναι ο τρόπος που τελείωσε και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμαστούμε στα πλέι οφ».

Πώς πέρασες το lockdown εσύ και πως αισθάνθηκες που από τη μια στιγμή -όπου κάνατε δύο προπονήσεις την ημέρα- στην άλλη αναγκαζόσουν να κάνεις γυμναστική στο… μπαλκόνι ή στην πυλωτή της πολυκατοικίας και πόσο δύσκολο είναι γενικά για έναν αθλητή ξαφνικά να σβήνει τις… μηχανές;

«Στην αρχή λειτούργησε θετικά καθώς μια ξεκούραση, μετά από τόσο έντονους ρυθμούς προπονήσεων ήταν ευεργετικό για το σώμα μου. Μετά από τις πρώτες μέρες όμως το γεγονός ότι δεν είχα τη ρουτίνα που συνήθιζα πριν από την καραντίνα με… ξένιζε πάρα πολύ. Οπότε προσπάθησα να μην ξεφύγω πολύ από τα συνηθισμένα. Ξυπνούσα σχετικά νωρίς έκανα τη γυμναστική μου, έπαιζα με τον αδερφό μου λίγο βόλεϊ και ύστερα όλα τα υπόλοιπα πράγματα, που νομίζω όλοι κάναμε στην καραντίνα όπως έβλεπα σειρές, διάβαζα βιβλία, λίγο μαγειρική και πολλές βόλτες με το σκύλο».

Αυτή τη στιγμή ποιο είναι το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις το καλοκαίρι, που θα παραμείνεις χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, ούτως ώστε να μη μείνεις εκτός δράσης για έξι μήνες, μέχρι την έναρξη του νέο πρωταθλήματος;

«Προσπαθώ να συνεχίζω τη γυμναστική αυτή τη φορά σε εξωτερικούς χώρους και όχι στο μπαλκόνι μου. Δυστυχώς τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αρκετά αργά κάτι το οποίο είναι αρνητικό για εμάς τους αθλητές. Επομένως γυμναστική και λίγο μπιτς βόλεϊ είναι αυτά που κάνω τώρα. Για τη συνέχεια δεν ξέρω διότι θα εξαρτηθεί και από την Εθνική ομάδα».

Τέλος πως φαντάζεσαι τη νέα σεζόν, με δεδομένη την πιθανότητα για δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού;

«Η νέα χρονιά με το 2ο κύμα το οποίο λένε ότι είναι δεδομένο ότι θα γίνει, θεωρώ ότι θα μας βρει πιο προετοιμασμένους, έτσι ώστε να μη χρειαστεί η πιθανότητα να γίνει ένα 2ο lockdown, το όποιο θα είναι καταστροφικό για εμάς. Σίγουρα είναι μια αβέβαιη κατάσταση και κάνεις δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα λειτουργήσουν τα πράγματα από εδώ και στο εξής. Το γεγονός ότι ίσως θα παίζουμε χωρίς φιλάθλους, ήδη για εμάς τους αθλητές είναι πάρα πολύ στενάχωρο και ευχόμαστε να αποφευχθεί».
onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics