Breaking News
06 Αυγούστου 2020

Το επί κοντώ των γυναικών θα κλέψει την παράσταση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.

 

Αν και οι αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών-γυναικών της Πάτρας θα διεξαχθούν παρά την θέληση των αθλητών χωρίς κόσμο στις εξέδρες λόγω του covid-19 οι αθλητές και οι αθλήτριες είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να ... ξεσπάσουν μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής.

Ένα αγώνισμα που θα ξεχωρίσει στην Πάτρα στις 8 και 9 Αυγούστου είναι το επί κοντώ γυναικών. Στην Πάτρα θα δούμε την Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) και την Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009).

Οι δύο αθλήτριες θα είναι παρούσες στη διοργάνωση της Πάτρας, ωστόσο καμία από τις δύο δεν θα μπει στον αγώνα με την κορυφαία επίδοση στη σεζόν, αφού αυτή ανήκει στην Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων). Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ξεπέρασε στη διάρκεια των Διασυλλογικών Αγώνων τα 4,70 μ., ενώ έχει κάνει έναν ακόμη αγώνα, στην Καλλιθέα, με άλμα στα 4,55 μέτρα.

Για την Στεφανίδη, ο αγώνας του Σαββάτου (8/8) θα είναι στην ουσία ο πρώτος της σεζόν με δυνατό συναγωνισμό, αφού έχει ήδη πάρει μέρος σε δύο διοργανώσεις, στο "The Ultimate Garden Clash", στο οποίο συμμετείχε από το στάδιο "Στέλιος Κυριακίδης" στη Φιλοθέη και το διαφορετικό Inspiration Games της Ζυρίχης, όπου ήταν μόνη της σε στάδο της Καλιφόρνιας.

Η Στεφανίδη είναι αθλήτρια του συναγωνισμού, οπότε ειναι σίγουρο πως στην Πάτρα θα παρουσιάσει καλύτερη εικόνα και θα είναι σε θέση να ανέβει ψηλά, έστω κι αν δεν έχει στα πόδια της, τους αγώνες που θα είχε υπό κανονικές συνθήκες αυτή την εποχή.

Σε καλή κατάσταση, για τα δεδομένα της εποχής είναι και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που έχει 4,60 μ. από το Διασυλλογικό, ενώ αγωνίστηκε και στα Παπαφλέσσεια, εκεί όπου στον πρώτο της αγώνα με ολόκληρη τη φορα της, μετά από έναν χρόνο, έκανε 4,40 μέτρα.

Αλλωστε είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας διαθέτει τρεις αθλήτριες - και μάλιστα την ίδια χρονική περίδο- με επιδόσεις πάνω από τα 4,70 μέτρα, κάτι που δε συναντά κανείς εύκολα παγκοσμίως. Γεγονός που από μόνο του είναι αρκετό για να προδιαθέσει για εξαιρετικά πράγματα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έχει τις περισσότερες νίκες στη διοργάνωση συνολικά έξι (2018, 2014, 2013, 2012, 2011, 2009), ενώ η Στεφανίδη, που απουσιάζει αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ, έχει τέσσερις (2019-2017, 2016, 2015), ενώ με άλμα στα 4,83 μ. κατέχει τόσο το ρεκόρ διοργάνωσης όσο και σταδίου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ sports από τις 19.00 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics