Breaking News
07 Οκτωβρίου 2020

Η επιτραπέζια αντισφαίριση βρίσκεται στην προκαταρκτική λίστα των αθλημάτων για τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Το ολυμπιακό άθλημα είναι κανονικά στο πρόγραμμα από την αρχή του θεσμού και είχε και σημαντική απήχηση στην εναρκτήρια διοργάνωση το 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και στην επόμενη, το 2019 στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Για την 3η εκδήλωση, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2023 στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα της Πολωνίας, συμφωνήθηκε από τους αρμόδιους μία αρχική λίστα με 23 αθλήματα και φυσικά εντάσσεται σε αυτά η επιτραπέζια αντισφαίριση. Φαίνεται μάλιστα, ότι και πάλι μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση θα δοθούν κάποια «εισιτήρια» για τα τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων (μιλάμε βέβαια για το 2024, στο Παρίσι). Το σχετικό ρεπορτάζ για τους European Games αναρτήθηκε σήμερα και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ολυμπιακού αθλήματος (ettu.org) και αναφέρει τα εξής:

«Στις 12 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή (EOC) καλωσόρισε αντιπροσωπεία από την Πολωνία στα κεντρικά γραφεία της Ιταλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI) στη Ρώμη για συζητήσεις σχετικά με την τρίτη έκδοση των Ευρωπαϊκών Αγώνων (EG), οι οποίοι πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Κρακοβία-Μαλοπόλσκα το καλοκαίρι του 2023.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε έναν προκαταρκτικό κατάλογο 23 αθλημάτων για τους Αγώνες, με την επιφύλαξη τελικών διαπραγματεύσεων με καθεμία από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες. Ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή ήταν εάν τα αθλήματα θα χρησιμοποιήσουν τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες ως ηπειρωτικά πρωταθλήματα και θα προσφέρουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Τα αθλήματα που περιλαμβάνονται στον προκαταρκτικό κατάλογο είναι: τοξοβολία, καλλιτεχνική κολύμβηση, μπάντμιντον, μπάσκετ 3 × 3, χάντμπολ στην παραλία, σπάσιμο, κανό (σλάλομ, σπριντ), ποδηλασία (ποδήλατο βουνού, δρόμος), περίφραξη, γυμναστική, τζούντο, καράτε, μοντέρνα Πένταθλο, τρέξιμο στο βουνό, επτά φορές ράγκμπι, σκοποβολή, άλμα σκι (καλοκαίρι), αθλητική αναρρίχηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, τρίαθλο, βόλεϊ (παραλία και γήπεδο), άρση βαρών και πάλη».

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics