Breaking News
17 Σεπτεμβρίου 2022

Δύο εβδομάδες απέμειναν για το ιστορικό 1ο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα, το οποίο θα φιλοξενήσει η πανέμορφη Κεφαλονιά.

Το ITTF Fa20 Greek Para Open 2022, όπως τιτλοφορείται και είναι ενταγμένο στο καλεντάρι του Para Table Tennis της παγκόσμιας ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στο Αργοστόλι και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης». Η Κεφαλονιά θα γίνει το κέντρο του παγκόσμιου αγωνιστικού ενδιαφέροντος για την επιτραπέζια αντισφαίριση των Α.Με.Α. και η χώρα θα διοργανώσει την πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 155 από 30 χώρες, αριθμός που μαρτυρά την πολύ σημαντική απήχηση, αλλά δημιουργεί και μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για την οργανωτική επιτυχία. Οι ετοιμασίες στο νησί είναι πυρετώδεις, το σπουδαίο event προβάλλεται ήδη έντονα, μάλιστα δημοσιεύτηκε ήδη και διαφημιστικό video και βρίσκεται στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/2062247503959697.

Συνδιοργανωτές του τουρνουά είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς Ιθάκης, ο Δήμος Αργοστολίου και η ΕΦΟΕΠΑ. Στο νησί εδρεύει ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που στη μικρή ιστορία του έχει ήδη καλή δραστηριότητα στο άθλημα, φροντίζει για τη διάδοσή του και συνέβαλε στην ανάληψη των αγώνων.

Μάλιστα, το τοπικό σωματείο ετοιμάζει και εκδήλωση το Το βράδυ της Πέμπτης 29/09 στα πρότυπα τελετής έναρξης. Στην πλατεία του Αργοστολίου, που απέχει 1 χιλιόμετρο από το γυμναστήριο, θα γίνει παρέλαση των αποστολών με σημαίες και θα λάβουν χώρα παράλληλα δρώμενα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θ’ αρχίσει το πρωί της Παρασκευής 30/09 και θυμίζουμε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα αγωνίσματα: Απλό ανδρών (στις κλάσεις από 1 έως 11) Απλό γυναικών (στις κλάσεις από 1 έως 11) Διπλό ανδρών (κλάσεις MD4, MD8, MD14, MD18, MD22). Διπλό γυναικών (κλάσεις WD5, WD10, WD14, WD20, WD22) Διπλό μικτό ανδρών-γυναικών (κλάσεις XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22).

Τα αγωνίσματα του απλού θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και τη 1 Οκτωβρίου, ενώ τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό, στη 1 και 2 Οκτωβρίου. Οι κληρώσεις θα διενεργηθούν την παραμονή της έναρξης του τουρνουά, ενώ η κατηγοριοποίηση για αθλητές ή αθλήτριες θα γίνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Στο απλό το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει αρχικά γκρουπ των 4ων ή των 3ων με τους 2 πρώτους/ες να προκρίνονται στο νοκ άουτ στάδιο. Σε όλα τα αγωνίσματα του διπλού, επίσης η προκήρυξη κάνει λόγο για γκρουπ των 4ων ή των 3ων με τα δύο πρώτα ζευγάρια να προχωρούν στο ταμπλό. Διευθυντής τουρνουά είναι ο Πολυχρόνης Πολίτσης, νυν προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τέως ομοσπονδιακός, καθώς και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στα άτομα με αναπηρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα ζώδια 16/09

 

 

 

 

Διευκρινίσεις για τις εξελίξεις στον Εργοτέλη έδωσε ο πρόεδρος Γιώργος Στειακάκης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics