Breaking News
19 Απριλίου 2023

Πανελλήνιο μπάσκετ εφήβων: Ιστορική νίκη του "Ηράκλειο"ΟΑΑ,59-58 τον Ολυμπιακό



Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης μέρας του πρώτου ομίλου για την Τελική Φάση του 50ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μπάσκετ Εφήβων, που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ Λάρισας, το «Ηράκλειο»ΟΑΑ επικράτησε του Ολυμπιακού με 59-58.

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα για τους παίκτες του "‘Ηράκλειο» που προηγήθηκαν με 11-0. Ο Ολυμπιακός άμεσα έκανε το δικό του σερί 12-0 και πέρασε μπροστά, μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι. Ο τραυματισμός στο γόνατο του Καλλικάκη από το «Ηράκλειο» στο 16ο λεπτό, δεν επηρέασε τους συμπαίκτες του που παρέμειναν κοντά στο σκορ.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία μέχρι τα τελευταία λεπτά. Εκεί το «Ηράκλειο» προηγήθηκε με 57-51(02:11 πριν το φινάλε με φόλοου ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ του Κουγιουμτζή) και λίγο αργότερα με 59-51.

Η μείωση του σκορ για τους «ερυθρόλευκους» με 8-0 (τρίποντο του Παπασταύρου, καλάθι του Σπάρταλη, βολές του ίδιου παίκτη) πήγε το σκορ στο 59-58, όμως ο Ολυμπιακός αστόχησε στην τελευταία επίθεση και το «Ηράκλειο» πανηγύρισε μια ιστορική επιτυχία.

10λεπτα: 22-20, 34-37, 50-49, 59-58

Διαιτητές: Μαραμής-Χρυσάφης-Γεωργούλης

«Ηράκλειο» (Μακράκης): Σπινθουράκης 10(1), Τζώρτζης 2, Κανατάκης 9, Μαρτίνα 5(1), Γενιτσαρίδης 9, Μακράκης, Καλλικάκης, Σαβουλίδης, Κουγιουμτζής 7, Μηλαθιανάκης, Κατσούρρι 17.

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Αγγελόπουλος, Μαυραντζώτου 8, Παπασταύρου 3(1), Κουζούκας, Λαμπρόπουλος, Σπάρταλης 23, Σαλταρίκος, Σαπλαούρας 7(1), Σεγκούρα 7, Σωτηρόπουλος, Γιακάι.

Γιώργος Μακράκης (προπονητής «Ηράκλειο»): «Ηταν μια πολύ μεγάλη νίκη. Προσπαθούμε 2-3 χρόνια να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Η ομάδα άξιζε μια τόσο σημαντική επιτυχία τα δύο χρόνια που συμμετέχουμε σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και την αφιερώνω στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε, αλλά και σε αυτά που δεν είναι μαζί μας σήμερα».

Ιντριτ Κατσούρρι (παίκτης «Ηράκλειο»): «Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας που παίξανε πολύ καλά και ανταγωνιστικά. Αλλά φυσικά τα περισσότερα συγχαρητήρια στη δική μας ομάδα, καθώς καταφέραμε και πήραμε τη νίκη που αξίζαμε. Υστερα τόσες συμμετοχές σε Πανελλήνια δεν έχουμε πάρει νίκη και αυτή ήταν πολύ σημαντική για μας. Τη χρειαζόμασταν και τώρα πάμε δυνατά στο επόμενο παιχνίδι».

Θοδωρής Γενιτσαρίδης (παίκτης «Ηράκλειο»): «Ηταν πολύ σημαντική νίκη για μια ομάδα από την επαρχία. Κερδίσαμε την πρωταθλήτρια της ΕΣΚΑΝΑ, ομάδα με μεγάλο όνομα που δουλεύει πολύ στις υποδομές. Συνεχίζουμε στα επόμενα παιχνίδια για ότι αξίζουμε. Στο αυριανό ματς θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση στα ημιτελικά».
ekriti.gr
Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδ)ιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 19/04/2023 [vid]

 

 

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 19/04/2023 [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics