Breaking News
15 Ιουνίου 2023

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17, που διεξάγεται στα Τίρανα, διεκδικεί η Μαρία Λουίζα Γκίκα.

 

Πάλη: Διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο η Γκίκα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ17
Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17, που διεξάγεται στα Τίρανα, διεκδικεί η Ελλάδα. Μετά την μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στα 55 κιλά της Ελληνορωμαϊκής, την Πέμπτη (15/6) είναι η σειρά της Μαρίας Λούιζας Γκίκα.

Η 15χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που είναι η μικρότερη του τουρνουά θα αγωνιστεί στον «μικρό» τελικό των 43 κιλών με στόχο να φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Η Γκίκα ξεκίνησε την προσπάθειά της με νίκη επί της Ρουμάνας Ντιάνα Ιουμινίτσα Βοϊτσουλέσκου με 6-4 και αγωνίστηκε στα ημιτελικά απέναντι στην Γιαγκμούρ Καραμπατσάκ από την Τουρκία.

Διαβάστε Επίσης
Ο ΠΑΟΚ διώχνει τον Γκιουνεϊλιγκίλ- «Όχι» από την Μίρκοβιτς
Σε ένα αμφίρροπο αγώνα η νεαρή Ελληνίδα παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική απέναντι στη μεγαλύτερή της αντίπαλο και προσπάθησε μέχρι το τέλος για την υπέρβαση που θα της έδινε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Τελικά, παρά την υπερπροσπάθεια γνώρισε την ήττα με 7-5, ενώ μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν σε θέση διεκδίκησης των πόντων που θα της χάριζε τη νίκη. Πλέον, στον «μικρό» τελικό θα παλέψει με την Πολωνή Νίνα Μαριάννα Μάιχρζακ με έπαθλο μια θέση στο βάθρο.

Από εκεί και πέρα, η Γεωργία Χασαμπαλιώτη στα 57 κιλά έχασε από την Μαρία Μπελιάσοβα που κατάγεται από την Ρωσία και έμεινε εκτός συνέχειας. Στα 65 κιλά ο Ιωάννα Μακρυδάκη ηττήθηκε από την Αναστασία Κομάναβα που επίσης έχει καταγωγή από την Ρωσία, ενώ στα 73 κιλά η Θεοδώρα Ραφαηλία Αργυρίου δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ντιάνα Τίτοβα που κατάγεται από την Ρωσία.

Στην ελληνορωμαϊκή, ο Θανάσης Τσινιάς έπαιξε στα ρεπεσάζ των 45 κιλών όπου έχασε με 4-2 από τον Γεωργιανό Τζάμπα Μπολκβάτζε.

Στη μάχη η Λουκία Καραγιάννη

Την Πέμπτη (15/6), στη δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού U17 για τις γυναίκες θέση στην παλαίστρα θα πάρει η Λουκία Καραγιάννη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κληρώθηκε απευθείας στη φάση των «16» όπου θα αντιμετωπίσει την Έντα Μπάλαζ από την Ουγγαρία.

Στην 8η θέση της Ελληνορωμαϊκής η Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 της Ελληνορωμαϊκής ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 8η θέση με 25 βαθμούς ανάμεσα σε 31 χώρες. Μάλιστα η 7η Πολωνία είχε επίσης 25 βαθμούς. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Γεωργία με 125 βαθμούς, το Αζερμπαϊτζάν με 100 και η Αρμενία με 70.

Τους 15 βαθμούς χάρισε ο Βασίλης-Ραφαήλ Παπαγεωργίου με το χάλκινο μετάλλιο στα 55 κιλά, 6 έδωσε ο Θανάσης Ευθυμιάδης, που κατετάγη 8ος στα 65 κιλά, ενώ 4 έδωσε ο Θανάσης Τσινιάς με την 9η θέση στα 45 κιλά.

Από εκεί και πέρα ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης κατετάγη 10ος στα 60 κιλά και ο Δημήτρης Παππάς πήρε την ίδια θέση στα 92 κιλά. Ο Λευτέρης Παππάς ήταν 16ος στα 80 κιλά και ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος 18ος στα 71 κιλά.
fosonline.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 14/06

 

 

 

 

H εθνική μας ομάδα Under 13 αποκλείστηκε από το επίπεδο Α του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics