Breaking News
02 Οκτωβρίου 2023

Χρήστος Βολικάκης: «Δεν είναι δυνατόν, τόσα χρόνια, να μην έχει γίνει συντήρηση στο ΟΑΚΑ»


Μορφή «καταιγίδας» έχουν λάβει οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για τα λάθη και την κωλυσιεργία στο θέμα συντήρησης του ΟΑΚΑ, τα οποία οδήγησαν στο «λουκέτο» το κεντρικό στάδιο και το ποδηλατοδρόμιο λόγω των προβλημάτων στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για προσωρινή παύση λειτουργίας και αναζητά λύση στο πρόβλημα, ενόσω το θέμα «γιγαντώνεται» και βρίσκεται εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, από την πλευρά του, σε συνένετευξη του στο Newsbomb.gr, έθεσε μία σειρά από σημαντικά ερωτήματα προς τους ιθύνοντες για τις πληροφορίες περί πιθανής μετακόμισης της εθνικής ομάδας ποδηλασίας στο εξωτερικό.

«Από εσάς ακούω την πληροφορία για ενδεχόμενη μετακίνηση των αθλητών της εθνικής ομάδας ποδηλασίας στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Όλα αυτά είναι ξαφνικά, έχουν συμβεί σε μία – δύο μέρες. Τι σημαίνει ότι θα φύγουμε για το εξωτερικό; Τι εννοούν οι ιθύνοντες; Σε ποια χώρα; Θα είναι μόνιμη λύση; Για έναν χρόνο;

Δεν ξέρουμε καν πότε πρόκειται να ανοίξει ξανά το στάδιο. Σίγουρα, είναι υπεύθυνο από πλευράς της κυβέρνησης να κλείνουν τα στάδια, στα οποία εντοπίζονται προβλήματα, όμως, δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια να μην έχει γίνει συντήρηση και ένα έργο ύψους 130 εκατ. ευρώ να παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας.

Πιστεύω ότι έπρεπε να έχει δοθεί λύση στο θέμα, αυτά τα χρόνια και να μην είναι όλα στον… αέρα. Τα τελευταία χρόνια, η διοίκηση του κ. Χαλιορή (σ.σ. ο Κωνσταντίνος Χαλιορής εκτελεί χρέη Συντονιστή Γενικού Διευθυντή του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών) έχει κάνει πράγματα στο ΟΑΚΑ· τόσο στην ευρύτερη εγκατάσταση όσο και το ποδηλατοδρόμιο.

Τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαμε δει τίποτα. Δεν ξέραμε καν ποιος διοικεί, δεν είχαμε καμία επαφή. Φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το εξωτερικό, όπου τα ποδηλατοδρόμια βρίσκονται σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και παρέχουν τα πάντα», τόνισε αρχικά.

«Η προοπτική απλώς να στείλουν την αποστολή στη γειτονική Βουλγαρία, όπου ναι μεν το ποδηλατοδρόμιο είναι ανοικτό αλλά αυτή την περίοδο έχει πολύ κρύο και χιόνια λόγω χειμώνα, δεν σημαίνει κάτι. Αυτό συμβαίνει με τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής και τις λύσεις ανάγκης.

Καθορίσθηκε, όμως, ποιοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό; Με ποιους; Στην Ελλάδα, ο κάθε αθλητής έχει την οικογένεια, τον προπονητή, τον φυσιοθεραπευτή του, τους ανθρώπους, οι οποίοι τον στηρίζουν. Μόνοι μας, πληρώνουμε όλα αυτά. Δηλαδή, θα μάς στείλουν επιτελείο με ιατρούς, φυσιοθεραπευτές και προπονητές; Ποιος θα καλύψει όλα αυτά τα έξοδα; Για ποια χώρα μιλάμε; Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στο άθλημα και μάλιστα, σε μία περίοδο πριν από Ολυμπιακή χρονιά.

Τώρα, θα πρέπει να μάθουμε σύντομα πότε θα επαναλειτουργήσει το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, να έχουμε μία πλήρη εικόνα. Από εκεί και πέρα και εφόσον ο Υπουργός (σ.σ. ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Βρούτσης) θέλει να βοηθήσει, να τού μεταφέρουμε το αίτημά μας, ως αθλητές οι οποίοι διεκδικούμε προκρίσεις, προκειμένου να το κάνει δεκτό. Διότι, τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως πρέπει», προσέθεσε στη συνέχεια ο μεγάλος νικητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, τον Αύγουστο του 2005, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

«Όλα έχουν συμβεί πολύ γρήγορα, δεν έχουμε έλθει ακόμη σε επικοινωνία με το Υπουργείο Αθλητισμού και αναμένουμε. Ούτε από την Ομοσπονδία έχουμε κάποια ενημέρωση. Για παράδειγμα, πρέπει να διεξαχθούν ορισμένοι αγώνες σε πανελλήνιο επίπεδο ώστε να συμμετάσχουμε σε κορυφαίες διοργανώσεις, βάσει του καταστατικού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Φυσικά, κάθε αθλητής έχει προτεραιότητα και όλοι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ωστόσο, υπάρχουν και νέα παιδιά που έρχονται από πίσω και φυσικά, έχουν σχολείο και βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους. Για αυτά δεν μιλά κανείς. Ή μήπως να στείλουμε και εκείνα στο εξωτερικό, για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους;

Οφείλουμε να δούμε τα πράγματα όπως πρέπει. Το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ είναι το μοναδικό της χώρας. Τόσον καιρό, παρακαλούμε και φωνάζουμε να δημιουργηθεί κι άλλο στην Ελλάδα και έχουμε μείνει στο “θα”. Ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, μιλάμε για την πιθανότητα να ξενιτευθούμε ξαφνικά. Δεν πρέπει να γίνονται έτσι τα πράγματα, ειδικότερα όταν μιλάμε για ένα άθλημα που έχει φέρει τεράστιες διακρίσεις σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και έχουμε κατακτήσει χρυσά μετάλλια», ολοκλήρωσε ο Χρήστος Βολικάκης.

πηγή: Newsbomb.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Η Αρση Βαρών μέσω της Αρχαίας Ολυμπίας έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics