Breaking News
16 Δεκεμβρίου 2020

Super League - 1η αγωνιστική - Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο ΟΑΚΑ και αποκόμισαν σημαντικά οφέλη

 

Κανείς δεν πρέπει να στεναχωρήθηκε και πολύ από την ισοπαλία 1-1 στον άθλιο αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. ΑΕΚ και Ολυμπιακός μπορεί να μην κέρδισαν, αλλά δεν έχασαν και αυτό ήταν το ζητούμενο για τους δύο. Οι γηπεδούχοι σε μία άσχημη περίοδο πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση και εκτός από τον βαθμό πήραν και ψυχολογικά οφέλη. Απο την πλευρά του, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (29 β.) έμεινε αήττητος και αύξησε τη διαφορά του από τον Αρη (26 β.) και τον ΠΑΟΚ (24 β.).

Και οι δύο ομάδες έδειξαν να προσέχουν ιδιαίτερο τον χώρο του κέντρου και την ανασταλτική λειτουργία τους. Η πολυκοσμία στο χώρο του κέντρου δεν επέτρεψε τη δημιουργία φάσεων. Τα ατομικά λάθη κυρίως των αμυντικών του Ολυμπιακού δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, τις οποίες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι επιθετικοί της ΑΕΚ.

Η πρώτη αξιόλογη φάση δημιουργήθηκε στο 18΄, ο Αραμπί έκανε καρφωτή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα από δεξιά, όμως ο Τσιντώτας έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 35΄ με την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, την οποία απομάκρυνε ο Εμβιλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η επιλογή του Μάρτινς με τους Τιάγκο Σίλβα και Βρουσάι δεν απέδωσε, καθώς δημιουργικά, ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε τις γνωστές συνεργασίες του. Από την πλευρά της η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάζει έδειξε πιο συμπαγής σε σύγκριση με τους τελευταίους αγώνες της. Το μόνο που δεν έλειπε από το κακό πρώτο ημίχρονο ήταν το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες στο όριο του φάουλ μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου Φορτούνης και Καμαρά πήραν τις θέσεις των Μασούρα και Τιάγκο Σίλβα, σε μία προσπάθεια του Πέδρο Μάρτινς να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων».Οι αλλαγές έπιασαν τόπο με τους δύο παίκτες και κυρίως τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να ανεβάζει ολόκληρη την ομάδα. Στο 52΄ ήταν η πρώτη προειδοποίηση από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Ο Φορτούνης αφού άδειασε τον Σιμόες, έδωσε στον Βρουσάι και αυτός με τακουνάκι πάσαρε στον Εμβιλά. Ο Γάλλος έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά το σουτ στην κίνηση του Αραμπί πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βρουσάι πλάσαρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, έπειτα από πάσα του Μπουχαλάκη, η μπάλα πήγε στα δίχτυα, αλλά ο εξτρέμ του Ολυμπιακού καταλογίστηκε οφσάιντ. Υστερα από υπόδειξη όμως του VAR και όπως φάνηκε ξεκάθαρα ο παίκτης του Ολυμπιακού καλύπτονταν από τον Λόπες και έτσι το γκολ μέτρησε.

Ο 22χρονος επιθετικός συνέχισε μια μεγάλη παράδοση σκοραρίσματος που έχει εναντίον της ΑΕΚ με τις «μικρούς» των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έδειξε να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο, όμως η ΑΕΚ άρχιζε να ανεβαίνει και να τα παίζει όλα για όλα. Ο Καρέρα προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές. Τα στημένα του Λιβάι Γκαρσία συνέχισαν να προβληματίζουν την άμυνα του Ολυμπιακού.

Με ένα από αυτά η ΑΕΚ κατόρθωσε να ισοφαρίσει. Στο 80΄ ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Σα έχασε τη φάση κάνοντας ένα βήμα μπροστά και ο Σιμόες με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε στον αέρα τον Εμβιλά και σημείωσε το 1-1. Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ελ Αραμπί αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 90΄ο Τάνκοβιτς έστειλε τη μπάλα στον ουρανό από πλεονεκτική θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» στο 93΄ έχασαν την τελευταία μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Εμβιλά που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Τσιντώτας.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

AEK-Ολυμπιακός 1-1

Γκολ:1 80΄ Λόπες – 55′ Βρουσάι
Διαιτητής: Άντρις Τρειμάνις
Κίτρινες: Σιμόες, Κρίστιτσιτς
κόκκινες:-

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Λόπες (86′ Ινσούα), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (71′ Παουλίνιο), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (70′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάια (71′ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (46′ Καμαρά), Μασούρας (46′ Φορτούνης), Βρουσάι (82′ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί


sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics