Breaking News
24 Ιουλίου 2022

Στα νέα γενικού ενδιαφέροντος από τη διεθνή σκηνή επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν γίνεται να μη συμπεριληφθεί η τελική έκβαση στο WTT Champions της Βουδαπέστης το Σάββατο 23 του μήνα.

Όχι τόσο επειδή το δημοφιλές άθλημα εγκαινίασε διεθνώς στην ουγγρική πρωτεύουσα τη νεότερη από τις εκδηλώσεις, που έχει αποφασίσει τα τελευταία χρόνια η World Table Tennis, όσο για τις εκπλήξεις, που έγιναν και ήταν… απανωτές. Τοπ αθλητές και αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης παρείχαν σούπερ ανταγωνισμό και θέαμα από τις 18 έως τις 23 του μήνα και το 1ο στην ιστορία WTT Champions έγινε στο κλείσιμο τριών διαδοχικών τουρνουά, που εντάχθηκαν σε μία ευρωπαϊκή καλοκαιρινή σειρά WTT στη Βουδαπέστη. Η αρχή δόθηκε με το Star Contender και παράλληλα με το WTT Champions ακολούθησε και το Feeder σε μία πανδαισία του αθλήματος. Στο κορυφαίο από αυτά τα ατομικά τουρνουά η πλέον σημαντική είδηση ήταν ότι η πρωτιά στους άνδρες δεν πήγε σε Κινέζο, μάλιστα η κυρίαρχη δύναμη του αθλήματος υπέστη συνολικά 4 αναπάντεχες ήττες… Η Ελλάδα δεν είχε αθλητή της στην Ουγγαρία, αλλά παρούσα στο οργανωτικό κομμάτι μίας ακόμα σπουδαίας αθλητικής δραστηριότητας ήταν από την παγκόσμια ομοσπονδία (ITTF) η Θεσσαλονικιά επιδιαιτήτρια Κωνσταντίνα Κρόττα.

Μόνο το αγώνισμα του απλού αφορούσε το πρωτοεμφανιζόμενο WTT Champions και στους άνδρες επικράτησε ο Τομοκάζου Χαριμότο, που αυτή την εβδομάδα είναι στο νούμερο 8 του ranking list. Ο 19χρονος Ιάπωνας βέβαια, έχει δείξει τις τεράστιες δυνατότητές του από την… παμπαιδική κατηγορία, όμως στον τελικό το θέμα είναι ότι υποσκέλισε το φαβορί και μάλιστα με τρομερή ανατροπή! Αντιμετώπισε τον Κινέζο Λιν Γκαογιουάν και πανηγύρισε τη νίκη από 0-3 πίσω στα σετ. Κι αν ένα τέτοιο σκηνικό δεν αποτελεί κάτι ασυνήθιστο στην επιτραπέζια αντισφαίριση σημειώστε και επί μέρους κομμάτια. Το 3ο σετ το έχασε από 10-7 μπροστά και δεν πτοήθηκε. Μείωσε σε 3-2 και... κρατούσε τα καλύτερα για μετά. Στο 6ο σετ ισοφάρισε σε 3-3 παρότι έχανε με 10-5 και στο καθοριστικό 7ο γύρισε την κατάσταση από 9-4 πίσω!!! Η Κίνα έχασε μέσα από τα χέρια της το τρόπαιο σε κορυφαίο event, ο Λιν πρέπει ν’ αναζητήσει την αιτία για τις σε βάρος του παρόμοιες ανατροπές διότι έχει υποστεί τουλάχιστον δύο ακόμα σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά γενικότερα αυτό που αξίζει προσοχής είναι ότι αθλητές της Ευρώπης και της Ασίας έχουν γίνει πλέον πιο απειλητικοί και αποτελεσματικοί κόντρα στους Κινέζους. Μηνύματα έχουν φανεί από τα προηγούμενα χρόνια (στη Σουηδία, λόγου χάρη, πήγε ο τίτλος του διπλού ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 και στην Ιαπωνία το χρυσό μετάλλιο στο διπλό μικτό των Ολυμπιακών Αγώνων), αλλά αυτά στο WTT Champions ίσως χαρακτηρίζονται πιο ηχηρά.

Με 30 «αστέρια» από το r.l., μόνο 2 μπαλαντέρ και νοκ άουτ από την αρχή ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Βανγκ Τσουκίν, νικητή λίγες μέρες πριν στο Star Contender της Βουδαπέστης. Στη 16άδα ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα έριξε… βόμβα απέναντι στον ανεπανάληπτο Μα Λονγκ, νούμερο 1 φαβορί, παγκόσμιο πρωταθλητή και «χρυσό» Ολυμπιονίκη και στην 8άδα ο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, που βρίσκεται στο 42ο έτος της ηλικίας του, έκαμψε τον Λιανγκ Τζικούν, 2ο φαβορί του τουρνουά. Όλα αυτά τα ματς έληξαν με 3-2, όπως στα πέντε σετ επικράτησε ο σημερινός φιναλίστ Λιν στον 1ο γύρο του Λιν Γιουν Τζου από την Ταϊπέι κι ενώ έχανε 0-2 σετ… Το μεγάλο οικονομικό έπαθλο, οι πολλοί πόντοι για την παγκόσμια κατάταξη, ήταν μόνο δύο από τα γερά κίνητρα του First-EverWTTChampions, γι’ αυτό έδωσαν βάρος και οι Κινέζοι, οι οποίοι άφησαν εκτός μόνο τον παγκόσμιο πρωταθλητή Φαν Ζεντόνγκ, που δεν έχει ανάγκη βαθμών. Συνεπώς ήταν σίγουρα σοβαρό το τεστ για όλους, τώρα ο κάθε άνθρωπος του αθλήματος θα κρίνει αν η Κίνα απειλείται ξανά, μετά από πολλά χρόνια, στην πρωτοκαθεδρία της ή δεν υπάρχει λόγος ν’ αγχωθεί ακόμα…

Στο απλό γυναικών δεν έκρυβε εκπλήξεις το World Champions και σίγουρα εκεί οι Κινέζες εξακολουθούν να έχουν ξεκάθαρη υπεροχή. Τη 1η θέση κατέκτησε η Γουάνγκ Μανγιού και στον τελικό έκαμψε τη συμπατριώτισσά της Γουάνγκ Γιντί (νικήτρια στο Star Contender) με 4-2 σετ. Από την Κίνα και οι φιναλίστ των ημιτελικών, η Σουν Γινγκσά και η Τσεν Μενγκ.

Διαβάστε επίσης

Ο καιρός σήμερα 23/07/2022 [vid]

 

 

 

 

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ελεύθερο ομαδικό κατέκτησε ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics