Breaking News
02 Ιουλίου 2016

Ένας πρόωρος τελικός διεξάγεται απόψε (22:00, EΡΤ1, ΕΡΑσπορ, ERTwebtv) στο Μπορντό για τα προημιτελικά του Euro2016, όπου η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία θα προσπαθήσει απέναντι στην Ιταλία να «σπάσει» μια παράδοση …50 ετών!

Επί μισό αιώνα η Ιταλία όπου βρίσκει την Γερμανία σε νοκ άουτ αγώνα της …»αλλάζει τα φώτα», καθώς μετρά μόνο νίκες!
Ωστόσο κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και αυτή η Γερμανία του Λεβ μοιάζει πιο ικανή από ποτέ να το πετύχει και να προκριθεί απόψε το βράδυ στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Γιόακιμ Λεβ αναγνώρισε την λανθασμένη επιλογή του να παίξει στην αρχή του τουρνουά, χωρίς κλασσικό σέντερ φορ και αφού τοποθέτησε «μέσα στο κουτί» τον Μάριο Γκόμεζ, η Γερμανία μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και πλέον δημιουργεί φάσεις στην αντίπαλη περιοχή κατά το δοκούν. Ο Μίλερ και Οζίλ απελευθερώθηκαν και παράλληλα βρήκαν στήριγμα στον υψηλόσωμο επιθετικό, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα να παράξει ευκαιρίες, καθώς ούτως ή άλλως η Γερμανία παίζει πάντα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Μένει να διαπιστωθεί, εάν ο έμπειρος τεχνικός θα βρει το «αντίδοτο» για την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Ιταλίας.
Από την πλευρά του, ο Αντόνιο Κόντε, επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2 ένα σύστημα που γνωρίζουν άριστα οι παίκτες του και κυρίως η τριάδα της Γιουβέντους που αποτελούν οι Κιελίνι, Μπαρτζάλι και Μπονούτσι. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο «δάσκαλος» του ποδοσφαίρου, Τζιοβάνι Τραπατόνι, η Ιταλία δεν είναι εθνική ομάδα, αλλά σύλλογος. Με εξαιρετική λειτουργία στον αμυντικό τομέα και ασφυκτική πίεση, η «σκουάντρα ατζούρα» δεν αφήνει ούτε …εκατοστό ακάλυπτο στο γήπεδο, περιορίζοντας στο ελάχιστο την δημιουργική ικανότητα του αντιπάλου.
Σε κάθε περίπτωση, ο συγκεκριμένος αγώνας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να τον παρακολουθήσει κάποιος φίλαθλος και φυσικά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος, ο Γιόακιμ Λεβ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς ο Γιόνας Χέκτορ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ενώ ο Μπάστιαν Σβαϊνστάϊγκερ δείχνει στις προπονήσεις ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Κόντε έχει στηρίξει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της «σκουάντρα ατζούρα» στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία, που αρχίζει από τους επιθετικούς με πίεση στα αντίπαλα στόπερ. Απόδειξη, ότι η Ιταλία, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε τέσσερις αγώνες κι αυτό στα τελευταία λεπτά του βαθμολογικά αδιάφορου αγώνα με την Ιρλανδία.

Ωστόσο, δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Τιάγκο Μότα και τον τραυματία, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, οι οποίοι αποτελούν βασικές επιλογές για την μεσαία γραμμή. Κάτι που δεν φαίνεται να ανησυχεί τον Ματία Ντε Σίλιο: «Ο Κόντε μας έχει μάθει να παίζουμε σε κάθε ίντσα και να διεκδικούμε κάθε μπάλα. Εάν μπορούσε θα έπαιζε μαζί μας στο γήπεδο. Μας καθοδηγεί το τρίο της Γιουβέντους στον αγωνιστικό χώρο».

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ούγγρος, Βίκτορ Κασαϊ, ενώ οι πιθανές συνθέσεις των δύο αντιπάλων, είναι οι εξής:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέκτορ, Χούμελς, Κεντίρα (Σβαϊνστάιγκερ), Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Μπόατενγκ, Κρόος, Κίμιχ, Γκόμεζ.

ΙΤΑΛΙΑ (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παρόλο, Τζακερίνι, Φλορέντσι, Ινσίνιε, Ντε Σίλιο, Έντερ, Πελέ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics