Breaking News
22 Ιανουαρίου 2021

Για τα δύο πρώτα τουρνουά στην Ντόχα του Κατάρ
 

 

Αρκετοί αθλητές παγκόσμιας κλάσης έχουν προστεθεί στον κατάλογο των συμμετοχών για το WTT Middle East Hub, δηλαδή τα δύο πρώτα μεγάλα τουρνουά της χρονιάς, που είναι να πραγματοποιηθούν, 3 με 13 Μαρτίου, στην Ντόχα του Κατάρ. Ορισμένα τοπ ονόματα μπαίνουν ως μπαλαντέρ στους πρώτους επίσημους αγώνες, στο World Table Tennis με τους διοργανωτές να παρατηρούν την άμεση αύξηση στο επίπεδο του συναγωνισμού τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Τέτοια ονόματα στο απλό είναι ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ, ο Σουηδός Ματίας Φαλκ και η Γιαπωνέζα Κασούμι Ισικάουα για το WTT Contender, ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα, ο Ιάπωνας Τζουν Μιζουτάνι και η Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα για το WTT Star Contender.

Στην πρώτη αυτή μεγάλη διοργάνωση στο Κατάρ δεν θα πάρουν μέρος οι εθνικές μας ομάδες. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί τελικά τον Απρίλιο και με την ισχύουσα επιδημιολογική κατάσταση πιθανότατα να γίνει κατευθείαν στη Λισαβόνα η πρώτη διεθνής συμμετοχή για το 2021.

Η διοργάνωση στο Κατάρ

Το «επίκεντρο» της Μέσης Ανατολής θα περιλαμβάνει δύο επίπεδα στη νέα δομή των εκδηλώσεων WTT. Από τις 3 μέχρι τις 6 Μαρτίου θα διεξαχθεί το WTT Contender κι από τις 8 μέχρι τις 13 θα το ακολουθήσει το WTT Star Contender. Ένας από τους σκοπούς των αγώνων, για να γίνουν και ακόμη πιο ελκυστικοί είναι να αμφισβητηθούν κορυφαία ονόματα της διεθνούς σκηνής, από δυνατούς ανερχόμενους αθλητές της ranking list.

Το εναρκτήριο τουρνουά θα περιλαμβάνει βασικό ταμπλό των «32» αθλητών και ισάριθμων αθλητριών στο απλό και βασικό ταμπλό με «16» ζευγάρια σε διπλό ανδρών και γυναικών, καθώς και στο διπλό μικτό. Το ταμπλό των προκριματικών του απλού θα περιλαμβάνει έως 96 αθλητές και αθλήτριες.

Στο WTT Star Contender θα υπάρχουν κυρίως ταμπλό των «48» για κάθε φύλο στο απλό και των «16» για τα ζευγάρια στα αγωνίσματα του διπλού. Στην προκριματική φάση του απλού θα αγωνιστούν έως 64 αθλητές και αθλήτριες.

Η παγκόσμια ομοσπονδία δίνει όλες τις βασικές πληροφορίες για τις διαδοχικές διοργανώσεις. Αναφέρει σε πίνακες και όλα τα μεγάλα ονόματα, που πρόκειται να βρεθούν στο Lusail Sports Arena της Ντόχα ή με wild cards ή με πρόταση του διοργανωτή και είναι:

Στο WTT Contender στους άνδρες: Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία), Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία), Σιμόν Γκοζί (Γαλλία), Ματίας Φαλκ (Σουηδία)

Στο WTT Contender στις γυναίκες: Κασούμι Ισικάουα (Ιαπωνία), Μίου Χιράνο (Ιαπωνία), Αντριάνα Ντίαζ (Πουέρτο Ρίκο), Φενγκ Τιανβέι (Σιγκαπούρη)

Στο WTT Star Contender στους άνδρες: Πάτρικ Φρανζίσκα (Γερμανία), Κόκι Νίουα (Ιαπωνία), Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία), Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία), Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

Στο WTT Star Contender στις γυναίκες: Σοφία Πολκάνοβα (Αυστρία), Πετρίσα Σόλγια (Γερμανία), Αντριάνα Ντίαζ (Πουέρτο Ρίκο).

Οι πρωταθλητές από την Κίνα, απουσιάζουν καθώς στη σειρά του WTT τα τουρνουά Contender δεν είναι στην κορυφαία βαθμίδα. Τέλος η ITTF δεν παραλείπει να θυμίζει ότι η ασφάλεια των αθλητών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων WTT κι ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα Covid-19 και στο «επίκεντρο» της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σήμερα 22 Ιανουαρίου γιορτάζουν

Όλα τα ζώδια 22/01

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics