Breaking News
10 Ιανουαρίου 2017

 

Το Συμβούλιο της FIFA αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του στη Ζυρίχη ότι από το 2026 η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξάγεται με 48 ομάδες, αντί για 32 που ισχύει σήμερα.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα 37 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Επί της ουσίας, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Τζάνι Ινφαντίνο επικύρωσε την πρόταση που ο ίδιος είχε εμπνευστεί πριν από μερικούς μήνες.

Μια πρόταση που αποτέλεσε βασικό σημείο της προεκλογικής πλατφόρμας του, μόνο που τότε γινόταν λόγος για 40 ομάδες αντί για 48 συμμετέχουσες.

Έτσι, από το 2026 και ύστερα το Μουντιάλ θα έχει τις διπλάσιες ομάδες σε σχέση με την περίοδο 1986-1994 και 16 περισσότερες μετά το 1998, όταν στη Γαλλία παρουσιάστηκαν 32 στην τελική φάση.

Αυτή η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 80 παιχνίδια αντί για 64, δηλαδή 16 περισσότερους αγώνες και περισσότερες ημερομηνίες μετάδοσης και εμπορίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που είναι η μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος του Μουντιάλ.


EURONEWS
Μουντιάλ με 48 ομάδες από 2026 αποφάσισε η FIFA
Οι 16 από τις συμμετέχουσες ομάδες θα αποκλείονται μετά από μόλις ένα νοκ άουτ αγώνα και η συνέχεια θα εξελίσσεται όπως και τώρα, δηλαδή όμιλοι για τις 32 ομάδες που θα απομένουν και εν συνεχεία νοκ άουτ αγώνες.

Με το σχέδιο αυτό ο Ινφαντίνο επιδιώκει να δημιουργήσει ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων των μεγάλων και των μικρών ομοσπονδιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρόταση στήριξαν μικρότερες ομοσπονδίες, κυρίως από την Ασία και την Αφρική, ενώ παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου (Αγγλία, Γερμανία) ήταν αντίθετες.

Αντίθετη είναι και η ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA), που εκπροσωπεί πάνω από 200 ομάδες, η οποία είχε ταχθεί επισήμως κατά της πρότασης Ινφαντίνο, αντιτείνοντας ότι ο αριθμός των αγώνων σε μια χρονιά είναι ήδη σε απαράδεκτο επίπεδο και μια αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ θα κάνει την κατάσταση δραματική για τους ποδοσφαιριστές.

naftemporiki.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics